رژه افتخار دگرباشان در سنگاپور: قانون استعماری دگرباشستیز باید لغو شود
هزاران نفر در رژه سالانه افتخار در سنگاپور شرکت کردند و خواستار لغو قانونی استعماری شدند که رابطه جنسی دگرباشان را منع میکند.

Gay rights supporters form a giant pink dot at "Speakers' Corner" in Singapore on June 28, 2014. A gay rights rally was set to kick off in Singapore June 28, with organisers expecting tens of thousands of people to celebrate sexual diversity in the city-state despite fierce opposition from religious conservatives. AFP PHOTO / ROSLAN RAHMAN (Photo by ROSLAN RAHMAN / AFP)
هزاران نفر در راهپیمایی سالانه افتخار در سنگاپور شرکت کردند و خواستار لغو قانونی شدند که رابطه جنسی همجنسگرایانه را منع میکند. این قانون استعماری همچنان در جایجای منطقه جنوب شرق آسیا پابرجاست.

به گزارش خبرگزاری «رویترز»، سنگاپور همچون دهها شهر دیگر در سراسر جهان این هفته میزبان رژه افتخار دگرباشان بود. در میان شهرهایی که در آنها رژه افتخار برگزار شد، تنها سنگاپور رابطه جنسی همجنسگرایان را جرمانگاری کرده است؛ البته این قانون در سنگاپور نیز به ندرت اجرا میشود.
در پی دستور دادگاه عالی هند برای لغو قانون استعماری جرمانگارانه برای دگرباشان، سنگاپور نیز برای لغو این قانون به تکاپو افتاده است. از کشورهای منطقه جنوب شرق آسیا، تایوان نیز به تازگی ازدواج همجنسگرایان را قانونی اعلام کرده است.
ذیل قانون منع رابطه دگرباشان در سنگاپور اگر اثبات شود که مردی مرتکب عملِ جنسی با مردی دیگر شده، ممکن است تا دو سال زندانی شود.
رابطه جنسی مردان با عنوان «بیشرمی بزرگ» در این قانون به جامانده از دوران استعمار ذکر شده است. البته پیگرد قانونی همجنسگرایان به ندرت صورت میگیرد. این قانون در مورد رابطه جنسی زنان توضیحی نداده است.
تلاشهای قانونی گذشته برای لغو این قانون ناموفق بوده است. در پی حکم دادگاه عالی هند در لغو قانون استعماری منع همجنسگرایی، یک آهنگساز سنگاپوری دادخواستی جدید علیه این قانون به دادگاه ارائه داده است.
تظاهرکنندگان میگویند که با وجود عدم اجرای قانون، وجود آن به تبعیضهای جنسیتی و عدم توجه به سلامت جنسی منجر میشود.
رژه افتخار همجنسگرایان از سال ۲۰۰۹ در سنگاپور برگزار میشود.
با گذشت شش دهه از استقلال سنگاپور، این شهرـکشور به یک منطقه ثروتمند و مدرن تبدیل شده است. با این حال قانونگذاران همچنان به بهانه احترام به تنوع فرهنگی و قومی، در برابر لغو قانون منع همجنسگرایی مقاومت میکنند.
نظرها
نظری وجود ندارد.