ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نرخ رسمی بیکاری در ایران کاهش یافت

نرخ بیکاری رسمی در ایران ۱,۸ درصد کاهش یافت. ۱۰ درصد شاغلین رسمی «اشتغال ناقص» دارند و کمتر از ۴۴ ساعت در هفته کار می‌کنند.

با وجود افزایش موج اخراج دسته جمعی کارگران و تعطیلی واحدهای تولیدی، مرکز آمار ایران مدعی کاهش نرخ بیکاری رسمی شد.

کارخانه تولید الیاف و اسفنج شیروان به متروکه تبدیل شده است.

این مرکز در تازه‌ترین گزارش، نرخ بیکاری رسمی  در فصل نخست امسال را ۱۰,۸ درصد گزارش کرد که در مقایسه با بهار سال گذشته (۱۳۹۷) ۱,۳ درصد کاهش نشان می‌دهند.

برپایه این گزارش جمعیت فعال اقتصادی ایران در مقایسه با مدت مشابه سال قبل  با نیم درصد کاهش به ۴۰,۶ درصد تنزل کرده است.

با این حال مرکز آمار مدعی افزایش ۳۲۱ هزار نفری شاغلین در این دوره زمانی شده است.  این مرکز شمار شاغلان در بهار امسال را ۲۴ میلیون و ۳۸۲ هزار تن اعلام کرد.

این گزارش همچنین از کاهش نرخ بیکاری رسمی جوان ۱۵ تا ۲۳ سال خبر داد. نرخ بیکاری این گروه سنی بیش از دو برابر میانگین نرخ بیکاری کل در بهار امسال، (۲۳,۷) درصد گزارش شد که در مقایسه با خرداد سال قبل ۱,۸ درصد کاهش نشان می‌دهد.

مرکز آمار ایران در حالی مدعی کاهش نرخ بیکاری طی یکسال گذشته شده که از نیمه دوم سال گذشته شمار کارگران اخراجی افزایش یافت.

موج اخراج کارگران و تعطیلی کارگاه‌های تولیدی در سه ماه نخست امسال شدت بیشتری گرفت و رسانه‌های دولتی در ایران از اخراج دسته جمعی کارگران در پروژه‌های نفت و گاز و واحد تولیدی خبر دادند.

مرکز آمار ایران برای محاسبه نرخ بیکاری رسمی، تمامی افرادی که در دو هفته منتهی به نظرسنجی یک ساعت کار کرده‌اند را هم شاغل به شمار می‌آورد. همچنین کارکنان مشاغل خانگی بدون مزد، کارورزان و کارآموزان و سربازان نیز شاغل محسوب می‌شوند.

بر همین مبنا نیز این مرکز گزارش کرد؛ ۱۰ درصد جمعیت شاغل، معادل ۲ میلیون و ۴۳۰ هزار تن به دلیل رکود، پیدا نکردن کار با ساعت بیشتر و یا کار فصلی کمتر از ۴۴ ساعت در هفته کار کردند. بر اساس تعریف این مرکز، افرادی که کمتر از ۴۴ ساعت در هفته کار می‌کنند، دارای «اشتغال ناقص» هستند.

در مقابل نزدیک به ۴۰ درصد جمعیت شاغلان رسمی، معادل ۹ میلیون و ۷۳۰ هزار نفر، هم در طول هفته ۴۴ ساعت و یا بیشتر از آن کار کردند که به معنای اضافه کاری و یا شغل دوم برای تامین هزینه‌های زندگی است.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • "می گن : کمونیستی!؟"

    "می گن : کمونیستی!؟" بدبختی هامو داد می زنم می گم انقلاب خیرش به ما نرسیده هرجا اتاقی داشته باشم اونجا وطنمه می گن کمونیستی! از حقوق کارگرا و بی شرفی صابکارا می نویسم از ایکنه خدا ما رو فراموش کرده می گن کمونیستی! اعتراض می کنم ابزار و ماشینا جای مارو گرفتن هممون بیکار شدیم می گن کمونیستی! می گم خنده داره شلوارم چند شماره بزرگتر شده مسئله اینه که ما گرسنه ایم می گن کمونیستی! تو خیابون پلیسا اگه بفهمن کُردم به جرم اختشاش در حفظ و امنیت ملی کشور دسگیرم می کنن کتکم می زنن می گن اعتراف کن کمونیستی! اعتراف می کنم زندگی وبال گردنم شده همین زندگی یه بارم راه راستو نشونم نداد واسه همین آدم چپی شدم قربان! سابیر هاکا

  • تو خود حدیث مفصل بخوان ازین مجمل

    با این حقوقی که ملت میگیرن و تورم حتا اگر بیکاری کلا و تماما در ج.ا. از بین برود, مردم کماکان گرسنه و فقیر خواهند بود. لطفا فقط به این یک قلم ذیل توجه کنید؛ "هزینه یک خانوار ۵ نفره کارگری در تهران به ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسید رشد شدید تورم در گروه خوراکی، آشامیدنی و مسکن هزینه های زندگی را سرسام آور افزایش داده است. در تهران هزینه معیشت یک خانوار کارگری ۳ نفره به ۶ میلیون و ۴۸۲ هزار تومان رسید و برای خانوار ۵ نفره کارگری این رقم به ۱۰ میلیون ۸۰۰ هزار تومان رسیده است. این در شرایطی است که حقوق ماهیانه یک کارگر یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است." من از مفصل این نکته مجملی گفتم تو خود حدیث مفصل بخوان ازین مجمل