ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آغاز عملیات نیروهای حفتر برای تصرف طرابلس

نیروهای ژنرال خلیفه حفتر، موسوم به «ارتش ملی لیبی» اعلام کردند: عملیات تصرف طرابلس را آغاز کرده‌اند.

نیروهای ژنرال خلیفه حفتر، موسوم به «ارتش ملی لیبی» اعلام کردند که حمله خود برای تصرف طرابلس، پایتخت لیبی را آغاز کرده‌اند. طرابلس تحت کنترل نیروهای دولت لیبی تحت حمایت سازمان ملل است. ادامه پیشروی نیروهای حفتر در حالی رخ می‌دهد که شورای امنیت سازمان ملل تا کنون موفق به محکوم کردن تنش‌ها و کشتار غیرنظامیان در لیبی نشده است.

ژنرال خلیفه حفتر، از فرماندهان سابق قذافی، با حمایت امارات متحده عربی، مصر و عربستان سعودی توانست شرق لیبی را به آرامی تصرف کند/ عکس از آرشیو

به گزارش خبرگزاری «اسوشیتدپرس»، ارتش ملی لیبی به رهبری خلیفه حفتر روز شنبه ۲۰ ژوئیه/ ۲۹ تیر در پیامی فیسبوکی از جوانان طرابلس خواسته که با این نیروها همکاری کنند.

دولت تحت حمایت سازمان ملل در لیبی همزمان درباره حملات احتمالی ارتش ملی لیبی بیانیه‌ای صادر کرد. در این بیانیه آمده که طبق اطلاعات جمع‌آوری شده از منابع امنیتی، نیروهای حفتر ممکن است به اماکن کلیدی در پایتخت، از جمله به تنها فرودگاه طرابلس، حمله کنند.

دولت اجماع ملی در طرابلس روز جمعه نیز گفته بود که داده‌های اطلاعاتی نشان می‌دهد که حملات هوایی متحدان حفتر، از جمله مصر، امارات متحده عربی، و فرانسه، علیه طرابلس در راه است.

امارات متحده عربی و مصر به حفتر، ژنرال سابقِ قذافی، کمک کرده‌اند که با پشتیبانی حملات هوایی آنها شرق کشور را به آرامی تصرف کند.

در گزارش‌های گذشته سازمان ملل آمده بود که هر دو کشور امارات و مصر، در سالهای گذشته تجهیزات نظامی از جمله هلیکوپتر در اختیار ارتش آزاد لیبی گذاشته و حتی پایگاه هوایی برای او ساخته‌اند. آنها در واقع به حفتر کمک کردند که به بازیگری مهم در لیبی بدل شود. اما حالا برخی کشورهای غربی نیز به جمع حامیان خفتر پیوسته‌اند.

شورای امنیت سازمان ملل در بهار امسال نتوانست به قطعنامه‌ای برای توقف درگیری‌ها و برقراری آتش‌بس در لیبی برسد، زیرا کشورهایی نظیر فرانسه و ایالات متحده و روسیه از حفتر حمایت کردند. ایتالیا و فرانسه پیشتر بر سر لیبی با یکدیگر رقابت می‌کردند اکنون در  تلاش برای دستیابی به یک استراتژی مشترک درباره سرنوشت این مستعمره سابق هستند.

تحلیل‌گران می‌گویند حمله حفتر به طرابلس خطر بالا گرفتن دوباره جنگ داخلی در این کشور نفت‌خیز را به دنبال دارد؛ کشوری که اکنون بین دو حاکمیت رقیب تقسیم شده است.

حفتر و نیروهایش که شرق لیبی را در کنترل خود دارند روز چهارم آوریل عملیات خود را علیه دولتِ لیبی مستقر در طرابلس آغاز کردند. آنها با حمله به مناطق نفتی نشان دادند که قادرند کنترل امور را از دولت تحت حمایت سازمان ملل خارج کنند.

ارتش ملی لیبی به فرماندهی حفتر پیش از این موفق شده که بر نیروهای اسلام‌گرای افراطی غلبه کند. حفتر از این بابت توانست شهرت و محبوبیتی در میان برخی مناطق و قبایل لیبی کسب کند.

حال او حمله نظامی خود علیه طرابلس را با این بهانه آغاز کرد که می‌خواهد «پاکسازی» منطقه غربی کشور از «باقی‌مانده گروه‌های تروریستی» را بر عهده بگیرد.

اما این عملیات نه تنها به کشته شدن غیرنظامیان منجر شده بلکه به آواره شدن هزاران نفر در لیبی انجامیده است. بیشترین خطر متوجه پناهجویانی است که در اردوگاه‌های مهاجران لیبی با توافق اتحادیه اروپا نگهداری می‌شوند.

حمله هوایی به طرابلس صبح چهارشنبه ۳ ژوئیه/۱۲ تیر پناهگاه پناهجویان را مورد اصابت قرار داد و به کشته شدن دهها پناهجو (بیش از ۸۰ تن) و زخمی شدن بسیاری دیگر منجر شد. این پناهجویان پشت درهای قفل‌شده اردوگاه محبوس شده بودند.

دولت وفاق ملی مستقر در طرابلس که تحت حمایت سازمان ملل است، نیروهای خلیفه حفتر را مسئول حمله به مرکز نگهداری پناهجویان معرفی کرد. بریتانیا بار دیگر با تنظیم قطعنامه‌ای موضوع را به شورای امنیت برد. اما این قطعنامه که نیروهای حفتر را مسئول کشتار غیرنظامیان می‌داست، مورد حمایت نمایندگان ایالات متحده قرار نگرفت و جلسه شورای امنیت بدون نتیجه پایان یافت.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.