ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بریتانیا در خلیج فارس «نیروی حفاظتی» تشکیل می‌دهد

نه با مشارکت آمریکا بلکه با مشارکت کشورهای اروپایی. جرمی هانت در پارلمان گفت بریتانیا به تنهایی از عهده حفاظت از نفتکش‌هایش برنمی‌آید.

جرمی هانت، وزیر خارجه بریتانیا اعلام کرد که این کشور در پاسخ به توقیف نفتکش بریتانیا توسط سپاه در نظر دارد یک نیروی حفاظتی با مشارکت کشورهای اروپایی برای تضمین امنیت ناوبری و دریانوردی در تنگه هرمز تشکیل دهد. هانت ایران را متقابلاً به راهزنی دریایی متهم کرد.

دوشنبه ۲۲ ژوئیه/ ۳۱ تیر: سخنرانی جرمی هانت در پارلمان بریتانیا

جرمی هانت، وزیر خارجه بریتانیا دوشنبه  ۲۲ ژوئیه/ ۳۱ تیر بعد از تشکیل جلسه اضطراری کابینه بریتانیا در سخنانی که در پارلمان این کشور ایراد کرد گفت:

«بر اساس حقوق بین‌الملل ایران حق نداشت مانع از عبور کشتی بریتانیا شود، چه رسد به آنکه نیرو در کشتی پیاده کند. بنابراین می‌توان گفت که این اتفاق یک راهزنی دریایی است.»

جمعه گذشته روابط عمومی سپاه پاسداران اعلام کرد، نیروهای سپاه نفتکش استینا ایمپرو بریتانیا را که با پرچم این کشور از بندر فیجره امارات به طرف الجبیل عربستان می‌رفت توقیف کرده‌اند. این اقدام ظاهراً در پاسخ به توقیف سوپر تانکر گریس ۱ حامل نفت خام ایران در تنگه جبل‌الطارق انجام شد. جمعه هفته گذشته دادگاه عالی جبل‌الطارق توقیف این نفتکش را تا ۳۰ اوت تمدید کرد.

علی ربیعی، سخنگوی دولت روحانی عصر دوشنبه در یک نشست خبری گفت:

«توقیف کشتی انگلیس در تنگه هرمز اقدامی تلافی‌جویانه نیست بلکه در جهت تضمین امنیت کشور در آب‌های سرزمینی و بر اساس قوانین جاری و قوانین عبور از تنگه صورت گرفته و یک اقدام حقوقی درست و به جا از سوی جمهوری اسلامی ایران است.»

فرماندهی مرکزی آمریکا «سنتکام» از آغاز عملیات «سنتیل» (نگهبان) در خلیج فارس و دریای عمان و سایر آبراه‌های خاورمیانه با هدف ارتقای امنیت کشتی‌رانی خبر داده است. انتظار می‌رفت که بریتانیا در پاسخ به توقیف نفتکش این کشور توسط نیروهای سپاه به این ائتلاف بپیوندد. جرمی هانت، وزیر خارجه بریتانیا اما راه دیگری را پیشنهاد داد:

«ما از این پس تلاش خواهیم کرد ائتلافی را به رهبری اروپا برای تأمین امنیت دریانوردی تشکیل دهیم با این هدف که رفت و آمد کشتی‌های تجاری و [امنیت] خدمه آن‌ها را در این راه‌آبی حیاتی در منطقه تضمین کنیم.»

بعد از توقیف نفتکش استینا ایمپرو توسط سپاه، بریتانیا ۱۷ نفتکش متعلق به این کشور را هنگام عبور از تنگه هرمز اسکورت کرده است. هانت گفت بریتانیا به تنهایی از عهده این کار برنمی‌آید.

یک روز قبل از برگزاری نشست اضطراری کابینه بریتانیا،  هانت با هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان و ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه تلفنی گفت‌وگو کرد. بر اساس بیانیه‌ای که به این مناسبت منتشر شد، وزیران خارجه سه کشور اروپایی توافق کردند که تأمین امنیت عبور و مرور کشتی‌ها از تنگه هرمز اولویت اصلی کشورهای اروپایی است و در همان حال از افزایش تنش‌ها نیز می‌بایست خودداری شود. همزمان با برگزاری نشست اضطراری کابینه ترزا می، صدا و سیمای جمهوری اسلامی تصاویری از خدمه نفتکش استینا ایمپرو بریتانیا را منتشر کرد. ۲۲ خدمه در کشتی زندگی می‌کنند و این کشتی در بندر عباس پهلو گرفته است.

وزیر خارجه بریتانیا تأکید کرد که بریتانیا در پی رویارویی نظامی با ایران نیست و از سیاست‌های فشار حداکثری دولت ترامپ نیز پیروی نمی‌کند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • sattar beheshti

    - تعدادی از کارشناسان محیط زیست را را در هواپیما سر به نیست کردند بعضی را در زندان خودکشی دادند؟!حالا بازبازداشت چند نفردیگر ؟! بعد نوبت کیست !!؟ -دراویش سر دو دقیقه هم جاسوس شدند و بعدهم داعشی ! - مردم بجان امده هم خس و خاشاک (از احمدی نژاد) و آشغال و عامل خارجیها و فتنه گر و منافق و ...شده اند. - دختران خیابان انقلاب هم که دچار بدترین دشنامها و اهانتها و صدمات بدنی شدندو.. تا یک عده بیسواد امنیتی و متظاهر به مال و منال وپست ومقام برسند و حکومت غاصبی را که مردم دادمیزنندُ ٌنمیخواهیم نمیخواهیم ُ بعنوان حکومت الهی و عدالت؟! ادامه دهند...