ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

عفو بین‌الملل: سپیده قلیان و اسماعیلی بخشی نباید حتی یک روز در زندان باشند

قرار است جلسه محاکمه سپیده قلیان و اسماعیل بخشی روز شنبه ۱۲ مرداد در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه برگزار شود.

جلسه محاکمه سپیده قلیان، فعال مدنی در اعتصاب غذا و اسماعیل بخشی، فعال کارگری زندانی قرار است روز شنبه ۱۲ مرداد در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه برگزار شود. سازمان عفو بین‌الملل ضمن محکوم کردن این محاکمه، خواستار آزادی فوری و بی‌قید و شرط این دو شده است. همچنین در مورد وضعیت سلامتی سپیده قلیان که از روز اول مرداد ماه دست به اعتصاب غذا زده ابراز نگرانی کرده است.

اسماعیل بخشی، کارگر نیشکر هفت‌تپه و سپیده قلیان، فعال مدنی

عفو بین‌الملل، علی القاصی مهر، دادستان تهران را مخاطب بیانیه خود قرار داده و تاکید کرده است که سپیده قلیان و اسماعیل بخشی نباید حتی یک روز در زندان باشند:

«این زندانیان عقیدتی صرفاً به دلیل استفاده صلح آمیز از حقوق خود برای برخورداری از آزادی بیان و برگزاری تجمع صلح‌آمیز به زندان افتاده‌اند.»

سپیده قلیان به دلیل بد رفتاری مسئولان زندان با خانواده‌اش و همچنین در اعتراض به شرایط ناگوار محل بازداشت خود، زندان شهر ری (قرچک ورامین)، اعتصاب غذا کرده و گفته است تا روز تشکیل دادگاهش در اعتصاب غذا خواهد ماند.

او در نامه‌ای سرگشاده درباره دلایل اعتصاب غذایش، ضرورت این اقدام را تنویر افکار عمومی دانسته و گفته است:

«پیام اعتصاب غذای من همفکری و هماهنگی ما علیه ظلم است. ظلمی که بر زندانیان سیاسی و خانواده‌های آنان روا داشته‌اند.»

قلیان در این نامه‌ که روز دوم مرداد ماه نوشته شده، همچنین به «تهدید مداوم توسط زندانبانان، نداشتن امنیت جانی، محرومیت از داشتن حداقل نیازهای بهداشتی و قطعی مکرر آب» اشاره کرده است.

شکایت‌های دیگری که از شرایط این زندان شده شامل جمعیت بیش از ظرفیت زندان، گرمای شدید هوا به دلیل فقدان وسایل مناسب تهویه هوا، آب شور و نامناسب برای آشامیدن و غذای غیرقابل خوردن می‌شود.

    به گزارش سازمان عفو بین‌الملل، سپیده قلیان اما بر اثر اعتصاب غذا به سرگیجه، افت شدید فشار خون و ضعف مفرط دچار شده تا حدی که توان راه رفتن از او سلب شده و همچنین اسید معده بالا می‌آورد:

    «چهارم مرداد ماه در پی از هوش رفتن سپیده قلیان، او را به بهداری زندان منتقل کردند اما او متعاقباً اعلام کرد به دلیل برخورد ناشایست و توهین‌آمیز پرستار بهداری، دیگر حاضر به مراجعه به بهداری زندان نیست. مسئولان هم از او خواسته‌اند برگه‌ای مبنی بر این امضا کند که به خواست خودش از دریافت مراقبت‌های پزشکی امتناع می‌کند.»

    اول مرداد ماه خانواده‌ سپیده قلیان بعد از ۱۳ ساعت رانندگی از استان خوزستان به تهران رسیدند تا پس از یک ماه، دوباره با او ملاقات کنند.

    مهدی قلیان، برادر سپیده قلیان در اینستاگرام درباره این ملاقات چنین نوشته است:

    «امروز پدر و مادر پیرم بعد از طی ۱۳ ساعت مسافت از دزفول به تهران و با وجود خستگی و دلی شکسته برای ملاقات با سپیده به زندان شهرری (قرچک) مراجعه کردند. مسئولان پس از تفتیش آن‌ها اجازه حضور در سالن ملاقات و دیدار با سپیده را دادند ولی از بدو ورود یکی از مسئولان زن به خاطر یک انگشتری که در انگشت پدرم بود و در هنگام تفتیش تحویل زندانبان نداده بود، دائما به او تذکر می‌داد و با ایجاد ناآرامی باعث عدم تمرکز دیدار سپیده با اعضای خانواده ‌می‌شد. و جای بسی تعجب است زیرا که ماموران متوجه نیستند باید آرامش برقرار کنند نه رعب و وحشت تا خانواده زندانی بتوانند پس از طی فاصله طولانی و سفر و دوری از فرزند تنها ۲۰ دقیقه با فرزندانشان ملاقات کنند. در پی این مساله مشاجره‌ای بین سپیده و ماموران زندان به دلیل بی‌حرمتی‌هایی که به پدر و مادر روا شد، رخ می‌دهد. این جریان سپیده را عصبانی و ناراحت کرده و او را به گریه می‌اندازد.»

    عفو بین‌الملل هم گزارش کرده است که در محل زندان، مسئولان بر سر پدر و مادر سپیده قلیان فریاد کشیده‌اند و به آنان توهین کرده‌اند:

    «آنان از قرار معلوم به شکلی غیرمعمول و بیش از اندازه مورد تفتیش بدنی قرار گرفته‌اند. بعد از آن، در اتاق ملاقات، مسئولان در حضور پدر و مادر سپیده قلیان بر سر او هم فریاد کشیده‌اند، به این بهانه که او موها و بدن خود را به نحو مناسب نپوشانده است. با اعتراض او به این بدرفتاری، جو تنش تشدید شده است. در پاسخ، مسئولان تنها پنج دقیقه بعد از شروع ملاقات، به دیدار سپیده قلیان با پدر و مادرش خاتمه داده‌اند و او را به زور از اتاق بیرون برده‌اند که موجب پریشان حالی پدر و مادرش شده است.»

    رسیدگی به اتهام‌های اسماعیل بخشی و سپیده قلیان اما از فردا شنبه ۱۲ مرداد ماه آغاز می‌شود.

    عفو بین‌الملل بر این باور است که این دو زندانی به اتهام‌های واهی در خصوص اقدام علیه امنیت ملی متهم شده‌اند:

    «این اتهامات علناً به دلیل مشارکت سپیده قلیان و اسماعیل بخشی در اعتراضات صلح‌آمیز کارگران کارخانه‌ نیشکر هفت‌تپه به دلیل پرداخت نشدن حقوقشان و همچنین اظهارات صریح این دو زندانی مبنی بر شکنجه شدن بعد از اولین بازداشتشان در پاییز ۱۳۹۷ مطرح شده است.»

    سازمان عفو بین‌الملل از دادستان تهران خواسته است کسب اطمینان کند که این زندانیان تا زمان آزادیشان از حق ملاقات مستمر با خانواده‌ها و وکلایشان برخوردار می‌شوند و سپیده قلیان از مراقبت‌های پزشکی لازم، مطابق با موازین اخلاق پزشکی، از جمله رازداری، استقلال رأی و عمل، و رضایتِ آگاهانه، برخوردار خواهد شد:

    «همچنین خواهشمندم به منظور بهبود شرایط زندان شهر ری، اقدامات فوری و مبتنی بر قوانین و موازین بین‌المللی به عمل بیاورید و امکان حضور ناظران بین‌المللی برای بازدید و بازرسی را فراهم کنید.»

      این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

      آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

      .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

      توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

      نظر بدهید

      در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

      نظرها

      • داری از کارگران هیچ خبر؟ کوفتت باشد آن قند و شکر!

        نجفی، قاتل میترا، نجفی شده سرفصل خبرها نجفی همه جا آمده با تیتر درشت: نجفی همسر دوم را کشت هست ماسیده به لب‌ها نجفی عشق گاسیپ‌طلب‌ها نجفی(۱) نجفی چای چرا نوشیده؟ کت و شلوار چرا پوشیده؟ نجفی خام پرستو شده بود میترا دردسر او شده بود نجفی تیر هوایی زده است قاتل از جای دگر آمده است میترا خواسته افشا بکند برود سفره دل وا بکند نجفی رفته که اقرار کند روی پرونده خودش کار کند نجفی باید اعدام شود تا که مادرزنش آرام شود نجفی رخت عزا بوده تنش رفته در مجلس ترحیم زنش همه جا توی خبرها نجفی پازل و رمز و معما نجفی همه یکجور مفسر شده اند شِرلُک هُلمز و جانی دالر شده‌اند! (۲) این وسط هیچ نشد کس نگران که چه آمد به سر کارگران «هفت تپه» خبرش گم شد و رفت برخیِ همسر دوم شد و رفت! دستمزد همه‌شان را خوردند هفت تن کارگرش را بردند «بخشی» آن روز چه آمد به سرش؟ «قُلیان» رفت و نیامد خبرش به کجا رفتند آن هفت نفر؟ (راستی از زن اول خبر؟!) های ای هادی خواب‌آلوده بپّر از جا و نخواب آسوده داری از کارگران هیچ خبر؟ (۳) کوفتت باشد آن قند و شکر! ۱) gossip - معادلش را در فارسی نداریم. شایعه (rumor) یکی از معانی آن است. معنی دقیق آن، از جمله، مجموعه خبرها و گمانه‌زنی‌ها و تفسیرهایی است که راجع به همین ماجرا، در زمین و هوا جریان دارد. ۲) شِرلُک هُلمز و جانی دالر، دو کارآگاه داستانی، که نامشان در کنار هم سکته می‌آورد. (نه برای تبهکار، برای شاعر!) ۳) در همین شلوغی‌ها اعلام شد که «پرونده هفت تن از کارگران معترض نیشکر هفت تپه، اسماعیل بخشی، سپیده قلیان، امیر امیرقلی، ساناز الهیاری، امیرحسین محمدی فر، عسل محمدی و علی نجاتی به دادگاه انقلاب تهران ارسال شده است. در این پرونده علیرغم صدور قرار وثیقه برای متهمین بازداشتی، سرپرست دادسرای اوین با آزادی موقت آنان مخالفت کرده است.». راستی درست است که میترا استاد با یک مرد دیگر هم رابطه ....

      • مسعود

        هنوز خاطرمون هست کارگرهای معدن رو بعد از ماه ها عدم پرداخت حقوق با شلاق پذیرایی کردید، قوه قضاییه باید پاسخگو باشد.