ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

«پیوستن ایران به FAFT به لغو تحریم‌های آمریکا موکول شد»

غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌گوید در شرایط تحریم پیوستن به دولایحه باقی مانده از لوایح مبارزه با پولشویی غلط است.

بیش از یک ماه و نیم از برگزاری آخرین جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام به ریاست آیت‌الله صادق آملی لاریجانی گذشته اما خبری از برگزاری جلسه بعدی نیست. تکلیف دو لایحه از لوایج چهارگانه مربوط به پولشویی هنوز مشخص نشده است. به گفته غلامرضا مصباحی مقدم، یکی از اعضای مجمع، پیوستن ایران به معاهده FAFT به لغو تحریم‌های آمریکا موکول شد.

غلامرضا مصباحی‌مقدم در نماز جمعه تهران: در شرایط تحریم، مصلحت نظام پولشویی است (عکس: تسنیم)

غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره آخرین تحولات مرتبط با کارگروه ویژه اقدام مالی (FATF) به خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)گفت:

«هنوز نتایج بحث‌هایی که در کمیسیون های مربوطه در مورد لایحه کنوانسیون بین‌المللی مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) و کنوانسیون مبارزه با جرائم سازمان یافته فراملی (پالرمو) بوده است به صحن مجمع تشخیص مصلحت ارجاع داده نشده است.»

گروه ویژه اقدام مالی، ۳۱ خرداد در پایان نشست یک‌هفته‌ای خود در اورلاندوی آمریکا، برای پنجمین بار به ایران مهلت داد و اعلام کرد تعلیق ایران را از فهرست سیاه این گروه تا اکتبر (مهر) سال جاری به مدت چهار ماه، تمدید می‌کند.

سال گذشته مجلس لوایح الحاق ایران به دو کنوانسیون پالرمو (کنوانسیون مبارزه با جرائم سازمان یافته فراملی) و CFT (کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم) را تصویب کرد. این دو لایحه مورد تأکید گروه اقدام ویژه مالی (FATF) هستند اما مصوبه‌های مجلس با ایرادها و مخالفت‌های شورای نگهبان باعث رجوع به مجمع تشخیص مصلحت برای تصیم‌گیری در مورد الحاق ایران به این کنوانسیون‌ها شد.

ظاهرا هیچ عجله ای در مجمع برای رسیدگی به این دو کنوانسیون وجود ندارد.

مصباحی مقدم در ادامه گفت‌وگو با ایرنا گفت فعلاً «نظام» به این تصمیم رسیده که به معاهده FAFT  ملحق نشود:

«ضرورت مبارزه با فساد اقتضا نمی کند به "اف ای تی اف" بپیوندیم. ضرورت مبارزه با فساد اقتضا می کند این دو قانون داخلی را به شکل جدی و قوی در جامعه پیاده کنیم که این موضوع ربطی هم به مناسبات بین‌المللی ندارد».

مصباحی مقدم در این گفت‌وگو تاکید کرد: پیوستن به دولایحه باقی مانده در شرایط تحریمی غلط است:

«اقتضای این دو کنوانسیون این است که تمام مبادلات ما در سطح بین‌المللی شفاف باشد. شفافیت مبادلات خارجی مانع از دور زدن تحریم‌ها می‌شود، پس صبر می‌کنیم تا تحریم‌های آمریکا متوقف شود، سپس می‌توانیم نسبت به این دو کنوانسیون تصمیم عاقلانه بگیریم.»

محمدحسین صفار هرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام پیش از این از مخالفت بیش از دو سوم اعضای مجمع با معاده‌های مبارزه پولشویی خبر داده بود.

مصباحی مقدم اسفند سال گذشته در پیش‌‌خطبه نماز جمعه تهران چکیده‌ای از نظرات اعضای مجمع را که با پیوستن ایران به معاهده پالرمو مخالف‌اند به دست داده بود: معنای پیوستن ایران به دو لایحه پالرمو و «سی اف تی» یعنی چشم‌پوشی جمهوری اسلامی از تأسیس شرکت‌های پوششی برای دور زدن تحریم‌ها. او گفته بود:

«ما مصلحت نظام را مبنا قرار می‌دهیم نه هوا و هوس‌ها را.»

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.