ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پرونده تازه برای وزارت خارجه: خون کشته‌شدگان منا

برادر سفیر پیشین ایران در لبنان که در حادثه منا در عربستان سعودی کشته شد وزارت خارجه را متهم به سازشکاری با عربستان کرد. نماینده خامنه‌ای گفت دروغ مسلم است.

برادر غضنفر رکن‌آبادی، سفیر پیشین ایران در لبنان که در حادثه منا در عربستان سعودی کشته شد، در برنامه جهان‌آرا که از «شبکه افق» پخش می‌شود و بسیاری از برنامه‌های آن را مؤسسه هنری و فرهنگی «اوج» سپاه پاسداران تهیه می‌کند ادعا کرد که تهران در توافق‌نامه‌ای با ریاض قبول کرد ایرانی‌ها مقصر این حادثه بوده‌اند. سید علی قاضی‌عسکر، نماینده پیشین ولی فقیه در امور حج و زیارت که چهار دهه در ارتباط با حج فعالیت داشت و اوایل سال جاری از مسئولیت خود در بعثه کناره‌گیری کرد، پاسخ داد که این ادعا «دروغ مسلم» است.

آذر ۹۷: توافق ایران و عربستان بر سر حج ۹۸

اوایل مرداد سال جاری عبدالله بن یحیی المعلمی، نماینده دایم عربستان سعودی در سازمان ملل متحد، با اشاره به «تلاش‌ها برای بازگرداندن صلح و امنیت به منطقه» از آمادگی برای ایجاد «روابط همکاری» بین ایران و کشورهای عربی خبر داده بود. سخنگوی وزارت خارجه اعلام کرده بود که این اظهارات یک «سیگنال مثبت» است و محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران نیز دو روز بعد (۴ مرداد) در حاشیه جلسه هیأت دولت از آمادگی ایران برای گفت‌وگو با عربستان سعودی خبر داد. ظریف گفت:

« اگر عربستان سعودی آماده گفت‌وگو باشد، ما همیشه آماده گفت‌وگو با همسایگان خود هستیم. اگر آن‌ها سیاست‌های خود را تغییر داده و دست از دخالت در امور داخلی کشورها بردارند، همیشه آماده گفت‌وگو هستیم.»

مرتضی رکن‌آبادی (برادر غضنفر رکن‌آبادی از کشته‌شدگان حادثه منا) اکنون در برنامه جهان‌آرا شبکه افق مسئولان وزارت خارجه را به سازش با عربستان سعودی متهم کرده و گفته است که مسئولان برای مصالحه برای عربستان «روی خون شهدای منا» پا گذاشته‌اند.



علیرضا رحیمی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با انتشار پیامی در توییتر مسئولیت را متوجه سید علی قاضی‌عکسر، نماینده پیشین ولی فقیه در امور حج و زیارت کرد:

«پس از حادثه حج سال ۹۵ در منا، دکتر ظریف شخصاً گزارش کاملی از اقدامات وزارت امور خارجه به کمیسیون امنیت ملی مجلس ارائه کرد.سازمان حج و بعثه مسئول مستقیم مذاکرات و توافقات حج در هر سال هستند.»

سید علی قاضی‌عسکر نیز که در یک دهه اخیر و به ویژه پس از فاجعه منا و تعطیلی حج، بر مذاکرات حج و به نتیجه رساندن آن نظارت مستقیم داشته، در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا در پاسخ به اتهامات برادر سفیر سابق ایران در لبنان گفت:

«در تفاهم‌نامه‌ حج ایران و عربستان دقیقاً ذکر شده است که مسأله منا باید روشن شود و حقوق شهدا باید داده شود، آن‌ها (عربستان) هم آن را امضا کرده‌اند. ایشان (مرتضی رکن‌آبادی) در این‌باره فقط ادعا کرده و هیچ‌گونه مدرک معتبری در اختیار ندارد.»

 در سال ۹۴ همزمان با عید قربان مرگبارترین حادثه در مراسم حج در نراسم رمی جمرات اتفاق افتاد. در این حادثه دو هزار ۲۳۶ زائر کشته شدند که ۴۶۴ نفر آن‌ها ایرانی بودند. چند دیپلمات و سپاهی ارشد نیز از جمله غضنفر رکن‌آبادی، سفیر سابق ایران در بیروت در میان کشته شدگان بودند. علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در آن زمان گفته بود «اگر قرارشد عکس‌العملی نشان دهیم عکس‌العمل ما خشن و سخت خواهد بود.» و محمد علی جعفری، فرمانده سابق سپاه نیز گفته بود سپاه پاسداران برای واکنش «سریع و خشن» به این حادثه آمادگی دارد. در سال ۹۵ مراسم حج در ایران تعطیل شد اما سرانجام اواخر آذر سال گذشته مذاکرات ایران و عربستان بر سر حج به پایان رسید و تفاهم‌نامه حج ٩٨ بین دو کشور امضاء شد.  به گفته سید علی قاضی‌عسکر پرداخت دیه کشت شدگان منا به دلیل تیرگی روابط ایران و عربستان به تعویق افتاده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • Nasim

    محمد دادکان : «جامعه بدتر از امروز هم خواهد شد.» «می‌گویند تحریم! تحریم خود شما هستید، نه آمریکا. دلار که شش هزار تومان بود را دولت اعلام کرد ۴۲۰۰ تومان!. بعد به ۱۰هزار تومان رسید. آمریکا یا انگلیس یا اسرائیل این کار را کرد؟ مدیریت شما باعث شد.» «مسئولان اولین افرادی‌اند که باید مقابل میز محکمه بنشینند. مردم را می‌خواهید گول بزنید؟ می‌گویند فلانی را بازداشت کردیم. اما چه کسی به این افراد ارز داده؟ چین نفت ما را می‌گیرد و زیرپیراهنی و زیرشلواری به ما می‌دهد. هندوستان نفت می‌گیرد و لوازم آرایشی می‌دهد. می‌گویند بُرده‌اند و خورده‌اند اما آخرش چه شد؟ همان کسانی که می‌خواهند این مسائل را پیگیری کنند پای خودشان هم گیر است.» در پاسخ به دلایل برکناری‌اش از ریاست فدراسیون گفت: «قبل از جام جهانی به من گفتند که سهراب بختیاری‌زاده، علی دایی و یحیی گل‌محمدی را خط بزنید که من هم مقاومت کردم و گفتم در حیطه وظایف شما نیست.» دادکان مانع از سوار شدن علی‌آبادی به اتوبوس تیم ملی شده. او را به رختکن بازیکنان راه نداده و از دادن بلیت جایگاه ویژه به او نیز خودداری کرده‌است. ا «چون بلیت حق ناصر نوآموز بود تا در آن جایگاه بنشیند. علی آبادی به بیراهه آمده بود و جایگاهش اینجا نبود.» دادکان گفت: «چرا آقایان رو در رو مصاحبه نمی‌کنند؟ می‌گویند سوالات را بفرستید تا بعد آقای فلانی برای مصاحبه بیاید. فکر می‌کنید این افراد مدیریت بلدند؟»