در شرایطی که اعلام شده ۴۰ درصد فارغالتحصیلان دانشگاهها بیکار هستند و در کنار موج تعطیلی کارخانهها، یافتن شغل به یک چالش بزرگ در ایران تبدیل شده، یک شرکت خصوصی با برگزاری آزمون استخدامی، دست به سودجویی از لشکر بیکاران زده است.
همچنین از آنجا که آزمونها اینترنتی و در بخشی حضوری برگزار میشود، در هیچ یک از مراحل و فرآیند آن، نظارت و کنترل لازم وجود نداشته و آمار مستندی از نتیجه آزمونها اعلام نمیشود.
به گفته کریمی، برای حضور در فرایند استخدامی مبلغ ۶۹ هزار تومان باید پرداخته شود و چنانچه علاوه بر یک شغل، متقاضی شرکت در رسته شغلی اضافی باشند، برای شغل اضافی ۳۷ هزار تومان دیگر نیز پرداخت میشود.
همچنین در دفترچه آزمون اسامی حدود دو هزار شرکت بخش خصوصی و دولتی آمده اما معلوم نیست کدام یک از این شرکتها در کدام شهر جذب نیرو خواهند داشت.
به علاوه، این آزمون استخدامی در معرفی منابع آزمونی خود نیز منابع کمک درسی یک مرکز تولید کمک درسی را گنجانده و داوطلبان را به خرید این منابع هدایت میکند.
اما محمدحسین قمری، دبیر آزمون استخدام بخش خصوصی در پاسخ به این انتقادات گفته این آزمون یک روش علمی و نوین برای ارتقای کمیت و کیفیت اشتغال است که مبتنی بر روش matchmaking، ضمن جمعآوری علمی و تخصصی نیازهای استخدامی کارآفرینان و کارفرمایان، نسبت به دستهبندی، رتبهبندی و راستیآزمایی مهارتها و شایستگیهای شغلی داوطلبان جویای کار اقدام میکند و افراد منتخب و رتبهبندی شده را در هر دسته و عنوان شغلی بر اساس مهارتهای فرد به کارفرمایان معرفی میکند.
او همچنین اعلام کرده که در آزمون سال اول شش هزار و ۶۵۰ معرفی موفق و در سال دوم هشت هزار و ۵۰۰ معرفی موفق صورت گرفته و اسامی شرکتها و موسساتی که در دفترچه آزمون ذکر شده نیز مربوط به شرکتهای همکار است که در طول سالهای گذشته و امسال نسبت به اعلام نیازهای شغلی خود و درخواست تامین آنها اقدام کردهاند.
قمری گفته این موسسه همه مجوزهای لازم از مراجع ذیصلاح را کسب کرده و توسط بنیاد ملی نخبگان رسما به عنوان یکی از کارگزاران آن بنیاد و یکی از خدمات رسمی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری برای شرکتهای دانشبنیان اعلام شده است.