ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

استعفای قریب‌الوقوع نخست‌وزیر الجزایر برای تسهیل در برگزاری انتخابات

ارتش بدون اعتنا به مطالبات معترضان مبنی بر خروج همه نزدیکان بوتفلیقه از قدرت، برگزاری انتخابات را تنها راه پایان دادن به ۲۹ هفته اعتراض و بن‌بست سیاسی در الجزایر می‌داند.

به‌دنبال ماه‌ها اعتراضات مردمی در الجزایر نورالدین بدویی، نخست وزیر این کشور برای تسهیل برگزاری انتخابات استعفا می‌دهد. معترضان خواستار برکناری بدویی هستند اما برخلاف ارتش نمی‌خواهند تا پیش از «کوتاه‌شدن دست نظامیان از قدرت» انتخابات برگزار شود.

معترضان الجزایر خواستار کناره‌گیری نورالدین بدوی (پلاکارد سمت چپ) هستند اما برگزاری انتخابات را در شرایط کنونی نمی‌پذیرند

دو منبع عالی‌رتبه الجزایر روز سه‌شنبه ۱۰ سپتامبر به خبرگزاری رویترز اعلام کردند نورالدین بدوی، نخست‌وزیر این کشور به‌زودی استعفا خواهد داد تا مسیر برگزاری انتخابات را هموار کند. الجزایر از اسفند ۹۷ صحنه اعتراضات مردمی‌ست و ارتش برگزاری انتخابات را تنها راه پایان دادن به ۲۹ هفته اعتراض و بن‌بست سیاسی در الجزایر می‌داند.

کناره‌گیری بدویی یکی از خواسته‌های اصلی معترضان است. با این وجود آن‌ها که در آوریل عبدالعزیز بوتفلیقه، رئیس جمهور سابق را که برای پنجمین بار نامزد انتخابات شده بود وادار به برکناری کردند، خواهان تغییر در ساختار قدرت هستند و انتخابات زودهنگام را نمی‌پذیرند.

تداوم اعتراضات مردمی و رد انتخابات زودهنگام

اعتراضات به‌رغم کناره‌گیری بوتفلیقه از قدرت ادامه دارد. جنبش اعتراضات مردمی الجزایر موسوم به «حراک» از ابتدا خواهان این بوده که تمام افراد نزدیک به بوتفلیقه نیز کناره‌گیری کنند و نقش ارتش در دولت کمتر شود.

دانشجویان الجزایر نیز که سه‌شنبه هر هفته تظاهرات می‌کنند اعلام کرده‌اند «تا زمانی که این دار و دسته کنار نروند» هیچ انتخاباتی را نمی‌پذیرند. اشاره آن‌ها به حلقه اطرافیان بوتفلیقه است که از سال ۱۹۶۲ و استقلال الجزایر تا کنون در این کشور بر سر قدرت هستند.

در طول تابستان گذشته مقامات الجزایر از یک سو بسیاری از افراد نزدیک به بوتفلیقه را به اتهام فساد دستگیر کردند و از سوی دیگر فشار بر معترضان را با تشدید حضور نیروهای پلیس در اعتراضات افزایش دادند. با این وجود «حراک» بدون رهبر به حیات خود ادامه می‌دهد. اما این مسئله مذاکره دولت و ارتش با معترضان را مشکل کرده است.

ارتش می‌خواهد با برگزاری انتخابات مردم معترض را به خانه‌ها برگرداند. قرار بود در ۴ ژوئیه/۱۳ تیر انتخابات برگزار شود اما به‌خاطر وضعیت بحرانی کشور این مسئله به تعویق افتاد. ژنرال احمد قائد صالح، فرمانده نیروهای مسلح الجزایر اما هفته گذشته اعلام کرد کمیسیون انتخابات باید تا ۱۵ سپتامبر برای شروع ثبت‌نام از کاندیداها اعلام آمادگی کند و ۹۰ روز پس از اعلام آمادگی، انتخابات را برگزار کند.

دو مبنعی که رویترز نامشان را فاش نکرده اعلام کرده‌اند بدویی استعفا خواهد داد تا این روند را «تسهیل» کند.

زمزمه حضور برخی از چهره‌های مخالف دولت در انتخابات

باوجود نامشخص بودن سرنوشت انتخابات مدنظر ارتش و این‌که هنوز هیچ‌ کاندیدایی به صورت رسمی برای ورود به کارزار رقابتی انتخابات اعلام آمادگی نکرده، چندین منبع از افراد نزدیک به دولت و مخالفان گزینه‌های احتمالی شرکت در انتخابات را معرفی کرده‌اند.

منابع نزدیک به مقامات الجزایر به رویترز اطلاع داده‌اند که مولود همروش، نخست وزیر سابق این کشور قصد نامزدی در انتخابات را دارد. همروش که اکنون ۷۶ سال دارد، در سال‌های ۱۹۸۹ تا ۱۹۹۱ در دولت حضور داشت و در انتخابات سال ۹۹ در لحظه آخر به نفع بوتفلیقه از نامزدی انصراف داد.

گزینه دیگر مصطفی بوچاچی، یکی از چهره‌های مخالف دولت، وکیل و فعال حقوق بشر است. بوچاچی ۶۵ ساله است و سابقه نمایندگی مجلس را درکارنامه خود دارد. او از ابتدای اعتراضات به صورت فعال از معترضین در شبکه‌های اجتماعی حمایت کرده است. بوچاچی هنوز به صورت رسمی اعلام نامزدی نکرده اما منابع رویترز می‌گویند اگر نزدیکان بوتفلیقه از قدرت کنار گذاشته‌ شوند و شورای مستقلی برای نظارت بر انتخابات شکل بگیرد، بوچاچی نامزد خواهد شد.

برخی منابع نیز از آمادگی احمد بن‌بیطور، یکی دیگر از نخست‌وزیران پیشیین الجزایر خبر می‌دهند. او نیز ۷۳ سال دارد و از مخالفان سیاست‌های اقتصادی بوتفلیقه بوده است.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.