ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ترامپ: امیدوارم بتوانیم در جنگ آنکارا با کردها میانجیگری کنیم

۴۵۰ هزار نفر از کردهای  ساکن نوار مرزی در خطر آوارگی قرار دارند. شورای امنیت به تصمیم نرسید. ترامپ می‌گوید عملاً راهی جز تحریم ترکیه یا میانیجیگری باقی نمانده.

بیش از ۴۵۰ هزار نفر از کردهای شمال و شرق سوریه که در مناطق مرزی زندگی می‌کنند در خطر آوارگی قرار دارند. در همان حال تهاجم نظامی ترکیه به شمال سوریه با اسم رمز «چشمه صلح» زیر آتشبار سنگین توپخانه و بمباران‌های گسترده توسط جنگنده‌های ارتش ترکیه ادامه دارد. همزمان با این تحولات میدانی، انتقاد جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان آمریکا از ترامپ بالا گرفته است. رئیس جمهوری آمریکا پیشنهاد میانجیگری آمریکا بین کردها و ترکیه را مطرح کرد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس شامگاه گذشته، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در حمع خبرنگاران در کاخ سفید گفت واشنگتن فقط دو راه دارد: آنکارا را تحت تحریم اقتصادی قرار دهد و یا اینکه برای پایان دادن به درگیری‌ها، نیروی نظامی به شمال سوریه اعزام کند.

ترامپ گفت ترکیه می‌داند که او از اعزام نیروی نظامی حمایت نمی‌کند. رئیس جمهوری آمریکا سپس در جمع خبرنگاران در ادامه سخنانش گفت:

«امیدوارم بتوانیم [در این درگیری] میانجیگری کنیم.»

پیش از این دونالد ترامپ در پیامی در توییتر یک راهکار سوم را هم پیشنهاد داده بود. رئیس جمهوری آمریکا نوشته بود: «کاری کنید که ترکیه با ترک‌ها به توافق برسد.»

طرح جمهوری‌خواهان برای تحریم ترکیه

در این میان گروهی از جمهوری‌خواهان در کنگره آمریکا طرحی را برای تحریم ترکیه به دلیل حمله به کردهای شمال سوریه به عنوان متحدان آمریکا در جنگ با داعش تهیه کرده‌اند. لیز چنی (دختر دیک چینی) که از حامیان اصلی این طرح به شمار می‌آید، با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد:

«اگر ترکیه می‌خواهد متحد آمریکا باقی بماند، باید مثل یک متحد آمریکا رفتار کند. آنها باید به علت حمله به کردها به عنوان متحد آمریکا تحریم شوند.»

دو دستگی در شورای امنیت

همزمان با این تحولات شورای امنیت سازمان ملل که به درخواست پنج عضو اصلی برای بررسی تهاجم نظامی ترکیه به سوریه تشکیل جلسه داده بود به تصمیم نرسید. از ۱۵ عضو شورای امنیت فقط پنج عضو در این اجلاس شرکت کردند. آن‌ها در بیلنیه مشترکی خواهان پایان تهاجم نظامی ترکیه به خاک سوریه شدند. واسیلی نبنزیا، نماینده روسیه در سازمان ملل در جمع خبرنگاران گفت هر بیانیه‌ای که شورای امنیت در بحران سوریه صادر می‌کند، می‌بایست به حضور نظامی دولت‌های بیگانه در این کشور هم توجه کند.»

کلی کرافت، نماینده آمریکا در جمع خبرنگاران گفت رئیس جمهوری ایالات متحده «به بهترین وجه» مشخص کرده که تحت هیچ شرایطی از تصمیم ترکیه برای حمله نظامی به شمال سوریه حمایت نمی‌کند.

شامگاه چهارشنبه  ۹ اکتبر/ ۱۷ مهر چند ساعت بعد از بمباران گسترده مناطقی در شمال شرق سوریه، نیروی زمینی ترکیه از مرز عبور کرد و از چهار محور - دو نقطه نزدیک تل‌أبیض و دو نقطه نزدیک به رأس‌العین - وارد خاک ترکیه شد. رجب طیب اردوغان روز گذشته، همزمان با آغاز تهاجم نظامی علیه کردهای سوریه اعلام کرد هدف از عملیات «چشمه صلح» جلوگیری از ایجاد یک کریدور تروریستی در مرزهای جنوبی ترکیه و ایجاد منطقه امن برای اسکان دادن پناهجویان سوری است.

نیروهای سوریه دموکراتیک اعلام کردند یگان‌های مدافع خلق کرد پیشروی نیروی زمینی ارتش ترکیه در استان‌های رقه و حسنکه در شمال و شرق سوریه را با وجود آتش سنگین توپخانه و بمباران گسترده توسط جنگنده‌های نیروی هوایی ارتش ترکیه در چندین جبهه متوقف کرده‌اند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.