ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

واعظی: رابطه عربستان و امارات با ایران در حال دگرگونی است

در پی میانجیگری نخست‌وزیر پاکستان، رئیس دفتر روحانی تأیید کرد که عربستان سعودی به تدریج از روابط خصمانه با ایران فاصله می‌گیرد.

محمود واعظی، رئیس دفتر روحانی تأیید کرد که عربستان سعودی به تدریج از روابط خصمانه با ایران فاصله می‌گیرد. شاه محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان گفت رهبران عربستان موافقت کردند که دیپلماسی را [در رویکرد با ایران] ترجیح دهند.

محمود واعظی، رئیس دفتر روحانی و سرپرست نهاد ریاست جمهوری

محمود واعظی، رئیس دفتر روحانی و سرپرست نهاد ریاست جمهوری پنجشنبه ۲۵ مهر در سخنانی در سمنان از تغییر سیاست‌های عربستان و امارات در قبال ایران خبر داد. واعظی گفت:

«با وجود برخی خامی‌ها از سوی کشورهای همسایه می‌دانستیم که به مرور این کشورها به ما نزدیک می‌شوند. امروز روابط اماراتی‌ها به آرامی تغییر کرده و سعودی‌ها هم به تدریج از آن روابط خصمانه فاصله گرفتند و ادبیات‌شان مسالمت‌آمیزتر شده است.»

رئیس دفتر روحانی گفت عربستان سعودی و امارات «گام به گام» متوجه شدند که «آمریکایی‌ها به دنبال پول آن‌ها هستند و در حقیقت قاشق خالی در دهان آن‌ها» گذاشته بودند.

واعظی ادعا کرد که امارات متحده عربی خود برای ارتباط با جمهوری اسلامی پیشقدم شد.

پایگاه خبری میدل ایست آی ۲۱ مهر گزارش داد که طحنون بن زائد مشاور امنیت ملی امارات در سفری محرمانه با هدف کاهش تنش در روابط ایران و امارات متحده عربی در تهران اقامت دارد. این سفر همزمان با تلاش‌های عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان برای میانجیگری بین تهران و ریاض اتفاق افتاد. رئیس جمهوری اسلامی سفر طحنون بن زائد را تأیید کرد، اما محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران گفت بر اساس تحقیقات او، مشاور امنیت ملی امارات به ایران سفر نکرده است.

شاه محمود قریشی وزیر خارجه پاکستان، همزمان با این تحولات صبح پنجشنبه اعلام کرد که عربستان سعودی به ابتکار عمران خان نخست وزیر پاکستان برای کاهش تنش در منطقه خلیج فارس پاسخ مثبت داده است.

نخست‌وزیر پاکستان یکشنبه ۲۱ مهر در سفرش به تهران و بعد از دیدار و گفت‌وگو با حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی گفته بود هدفش از این سفر جلوگیری از درگیری بین ایران و عربستان است. عمران خان گفته بود معتقد است مشکلات باید با مذاکره حل شود و به جنگ منتهی نگردد. شاه محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان پنجشنبه گفت:

«رهبران عربستان سعودی موافقت کردند که دیپلماسی را [در رویکرد به ایران] ترجیح دهند و اختلافات از طریق گفت وگو حل شود. ما آغاز خوبی داشتیم.»

محمود واعظی در ادامه سخنانش در سمنان خاطرنشان کرد که جمهوری اسلامی منافع خود را در روابط حسنه با همسایگان و در گام بعدی با کشورهای اسلامی و در گام سوم با کشورهای آسیایی تعریف کرده است.

علی ربیعی، سخنگوی دولت هفته گذشته در مقاله‌ای که در پایگاه اطلاع‌رسانی دولت (پاد) منتشر شد گفته بود «تلاش منطقه‌ای برای صلح‌سازی» می‌تواند خروج آمریکا از برجام را جبران کند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.