سازمان سنجش آموزش ایران فهرست عناوین رشتههای غیرمجاز و بیش از ۲۹ استان ممنوعه را برای داوطلبان اتباع غیرایرانی مقیم این کشور منتشر کرد.
خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، امروز چهارشنبه ۱۸ مردادماه گزارش داد، در آستانه آغاز مهلت انتخاب رشته آزمون سراسری سال ٩١، سازمان سنجش آموزش ایران فهرست عناوین رشتههای غیرمجاز و بیش از ۲۹ استان ممنوعه را برای تحصیل داوطلبان اتباع غیرایرانی منتشر کرد.
همچنین این سازمان اعلام کرده است، بر پایه مصوبات وزارتخانههای علوم و بهداشت، تمامی پذیرفتهشدگان غیرایرانی آزمون سراسری در دورههای روزانه، ملزم به پرداخت شهریه تحصیلی حداکثر به میزان ٨٠ درصد از شهریههای دورههای نوبت دوم هستند.
سازمان سنجش آموزش ایران، افزون بر ممنوعیت از تحصیل در برخی رشتهها، اقامت داوطلبان اتباع افغانستانی را در بیش از ١۶ استان ایران از جمله استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، ایلام، چهارمحال و بختیاری، خراسان شمالی، زنجان، سیستان و بلوچستان، کردستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، لرستان، مازندران، هرمزگان و همدان را غیرقانونی اعلام کرده است.
برپایه جدول یادشده، اقامت اتباع غیرایرانی برای ادامه تحصیل تنها در استانهای قم، البرز و در تهران به جز منطقه خجیر در منطقه ١٣ شهرداری تهران برای اتباع افغانستانی، بدون مانع اعلام شده است
برپایه جدول یادشده، اقامت اتباع غیرایرانی برای ادامه تحصیل تنها در استانهای قم، البرز و در تهران به جز منطقه خجیر در منطقه ١٣ شهرداری تهران برای اتباع افغانستانی، بدون مانع اعلام شده است.
اقامت اتباع عراقی نیز در استانهای خراسان جنوبی، خراسان شمالی، سیستان و بلوچستان، کرمان و شهرستانهای پارسآباد، بیلهسوار، گرمی، مشکینشهر و نمین از توابع استان اردبیل نیز ممنوع اعلام شده است.
برپایه این گزارش اتباع غیرایرانی به دلیل آنچه که "ایجاد تعهدات استخدامی برای جمهوری اسلامی" عنوان شده، اجازه گزینش برخی رشتههای تحصیلی از جمله فیزیک (گرایش هستهای)، مهندسی هوافضا (کلیه گرایشها)، مهندسی شیمی (گرایش صنایع پالایش و پتروشیمی، شیمیایی، معدنی، گاز، عملیات پتروشیمی)، مهندسی نگهداری هواپیما (هوانوردی، خلبانی، مراقبت پرواز، نمایش و نگهداری هواپیما)، الکترونیک هواپیمایی، مهندسی فرماندهی و کنترل هوایی، تکنیک حوزههای نظامی، علوم و فنون هوانوردی، خلبانی هلیکوپتر و اطلاعات نظامی، را ندارند.
بر این اساس ممنوعیت اسکان و اقامت اتباع خارجی در مرزهای ایران، شامل اردوگاههای ویژه اتباع خارجی مستقر در این مناطق و اتباع بیگانه ساکن ایران که با زنان ایرانی ازدواج کرده و ثبت ازدواج آنان به تأیید وزارت کشور رسیده نمیشود.
پیش ازاین، خبرگزاری فارس، سوم تیرماه سال جاری نوشته بود، تمامی پذیرفتگان غیرایرانی آزمون کاردانی به کارشناسی ناپیوسته در دورههای روزانه، ضمن دارا بودن معدل کل مدرک کاردانی حداقل ١۴ از ٢٠ ملزم به پرداخت شهریه تحصیلی هستند.
عیسی موسوینسب، مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی استان تهران، نیز یکم مردادماه گفته بود:"۵۶۰ هزار تبعه غیرمجاز در طرح ساماندهی اتباع شناسایی و ساماندهی شدند که از این تعداد، برای افراد متأهل گذرنامه صادر شده و افراد مجرد نیز در بازه زمانی از کشور خارج میشوند."
در چند ماه اخیر برخورد با مهاجران خارجی، بهویژه اتباع افغانستانی در ایران شدت بیشتری یافته است.
مدافعان حقوق بشر با انتشار گزارشهایی از محدودیتها و محرومیتهای بیش از پیش مهاجران افغانستانی در ایران، به نوع برخوردهای صورت گرفته با آنها انتقاد دارند.