شماری از شهروندان اهوازی در اعتراض به مرگ مشکوک یک شاعر عرب دست به اعتراض زدند.
شهروندان معترض در محله شکاره ۳ در منطقه کوت عبدالله اهواز یکشنبه شب ۱۹ آبان به خیابانها آمدند.
بر اساس پستهای منتشرشده در شبکههای اجتماعی، این اعتراضها پس از مرگ حسن حیدری، یک شاعر منتقد عرب در بیمارستان شفا در اهواز به وقوع پیوسته است.
امشب
حاشیه شهر جنوبی اهواز، شکاره، و اعتراضات شبانه جوانان خشمگین عرب. pic.twitter.com/DAN7KRVMXu— Yousef_Alsarkhi (@YAlsarkhi) November 10, 2019
حسن حیدری مرداد گذشته بازداشت و ماه بعد به قید وثیقه آزاد شده بود.
گزارشهای تأییدنشده مرگ او را مشکوک خوانده اند و مدعی شده اند که حیدری در پی بدحالی شدید به بیمارستان منتقل شد و ساعاتی بعد بر اثر تشنج شدید و خونریزی درگذشت.
حسن حیدری شاعر جوان اهوازی که به دلیل سرودن شعرهای سیاسی و اعتراضی در محافل مردمی سال پیش بازداشت شده بود، امروز در بیمارستان شفا اهواز جان باخت!
اطرافیانش علت مرگ را ناشناخته و در اثر «زهر» میدانند! #فعالان_عرب#اهواز pic.twitter.com/Q6lBccMojA— کمپین دفاع از فعالان عرب اهواز (@campaignarab) November 10, 2019
یوسف السرخی، یک فعال عرب ساکن هلند در گفتوگو با «زمانه» اعتراضها را تأیید کرد. این فعال عرب دلیل موج اعتراضی رخداده را تکرار مرگ مشکوک شاعران مشهور در منطقه کوت عبدالله دانست.

حسن حیدری
یوسف السرخی به زمانه گفت:
«حدود پنج سال پیش یک شاعر دیگر از مناطق جنوبی کوت عبدالله به نام ستار صیاحی (ابو سرور) به طرز مشکوکی درگذشت. مرگ او نیز به اعتراضهای مشابه انجامید اما این اعتراضها آن زمان بازتاب خبری نیافت. مرگ حسن حیدری ذهنها را به سمت آن زمان برد که انگار یک سناریو در حال تکرار شدن است. هر دو شاعر معروف بودند. این شاعرها در مراسم مردمی مثل جشن و عروسی و … شرکت میکنند و اشعاری هویتطلبانه و در انتقاد از حکومت میخوانند. مردم آنها را به این مراسم دعوت میکنند. وقتی تصور میشود چنین شاعرانی به هر دلیلی کشته شده اند، مردم فکر میکنند جمهوری اسلامی صدای آنها را از آنها گرفته است و عکسالعمل شدید نشان میدهند».
تشییع جنازه حسن حیدری دوشنبه ۲۰ آبان برگزار میشود.
بیشتر بخوانید:
ماهر دسومی، معلم و فعال مدنی عرب، از بازداشت تا آزادی موقت با قرار وثیقه
سلام
مجتبی / ۲۰ آبان ۱۳۹۸