ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی: در سایت اعلام‌نشده‌ای در ایران اورانیوم کشف شد

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش جدید خود غنی‌سازی اورانیوم در سایت فردو را تأیید کرد و گفت به آثار اورانیوم در یک سایت اعلام نشده ایران دست یافته است.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با انتشار یک گزارش تفصیلی جدید غنی‌سازی اورانیوم در سایت فردو را تأیید کرد و گفت آثار اورانیوم را در یک سایت اعلام نشده ایران یافته است.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ـ عکس از آرشیو

به‌گزارش رویترز، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دوشنبه ۲۰ آبان / ۱۱ نوامبر گزارش تازه خود را درباره فعالیت‌های جدید هسته‌ای ایران به شورای حکام تقدیم کرد.

در این گزارش آمده است که ایران از تاریخ ۱۸ آبان / ۹ نوامبر غنی‌سازی اورانیوم را در سایت زیرزمینی خود فردو آغاز كرده و ذخایر اورانیوم غنی‌شده جمهوری اسلامی همچنان در حال رشد است.

براساس این گزارش، سطح غنی‌سازی اورانیوم ایران به ۴,۵ درصد رسیده و میزان ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران نیز تا تاریخ ۱۲ آبان / ۳ نوامبر ۳۷۲,۳ کیلوگرم اعلام شده است.

آژانس همچنین گفته است که ایران اقدام به نصب سانتریفیوژهای پیشرفته از جمله IR-8B، IR-9، IR-S و  IR-6SMO کرده است.

ایران در پاسخ به خروج آمریکا از توافق هسته‌ای و تحریم‌های جدید این کشور، تاکنون چهار بار تعهدات برجامی خود را کاهش داده است. صبح چهارشنبه ۱۵ آبان / ۶ نوامبر گام چهارم کاهش تعهدات برجامی ایران برداشته شد و به سانتریفیوژهای نصب‌شده در تأسیسات زیرزمینی فردو گازدهی شد. بر اساس توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ ایران متعهد شده بود از این مرکز برای تولید رادیو ایزوتوپ‌های پایدار استفاده کند و در آن غنی‌سازی اورانیوم انجام نشود. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پنج‌شنبه ۱۶ آبان / ۷ نوامبر در بیانیه‌ای گام چهارم ایران در کاهش تعهدات برجامی را تأیید کرد و گفت این اقدام مقدمات قبل از عملیات غنی‌سازی است. تهران می گوید اگر واشنگتن تحریم‌های خود را لغو کند تعهدات برجامی خود را از سر می‌گیرد.

خبرگزاری فرانسه نیز نوشته است در گزارش روز دوشنبه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همچنین گفته شده که در منطقه‌ای که ایران به آژانس اعلام نکرده ذرات اورانیوم طبیعی کشف شده است. در گزارش آمده است: «آژانس آثاری از اورانیوم طبیعی که با دخالت انسانی درست شده را در سایتی در ایران که به این سازمان اعلام نشده، یافته است.»

نخستین بار، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل ۵ مهر ۱۳۹۷ / ۲۷ سپتامبر ۲۰۱۸ در نشست مجمع عمومی سازمان ملل ادعا کرده بود که ایران یک «انبار مخفی هسته‌ای» در کوچه ماهر در منطقه تورقوزآباد تهران در نزدیکی یک قالیشویی ساده‌ دارد. مقامات ایران در واکنش به اظهارات او، وجود انبار سری هسته‌ای در تهران را رد کردند و آن را «یک شو و نمایش جدید» خواندند. با این‌وجود، دولت آمریکا از بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواست تا این موضوع را بررسی کنند.

رویترز نیز ۱۷ شهریور / ۸ سپتامبر به نقل از دو دیپلمات که مایل به فاش شدن نامشان نبودند، اعلام کرده بود در نمونه‌برداری بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از «یک انبار» رد اورانیوم وجود داشته است.

به‌گزارش رویترز، آژانس بین‌المللی اتمی چند روز بعد در جلسه‌ای با اعضای این آژانس، گزارش فوق را بدون نام بردن از این انبار تأیید کرد. نمایندگان حاضر در این جلسه اما اعلام کردند این گزارش مشخصاً به انبار تورقوزآباد مربوط می‌شود.

آسوشیتدپرس نیز نوشته بود که ۱۵ آبان / ۶ نوامبر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در جلسه‌ای در پشت درهای بسته کشف اورانیوم را در انباری در ایران تأیید کرده است.

عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، روز گذشته، یکشنبه ۱۹ آبان / ۱۰ نوامبر خبر کشف اورانیوم توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در نمونه‌های برداشته شده از انبار تورقوزآباد را رد کرد و آن را «تله رژیم صهیونیستی» خواند.

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران امروز، دوشنبه ۲۰ آبان در رفسنجان از برجام دفاع کرد و گفت: «با ادامه برجام سال آینده ما به یک هدف بسیار بزرگ سیاسی و دفاعی و امنیتی دست می‌یابیم. سال‌هاست خرید و فروش سلاح از سوی ایران ممنوع است؛ طبق توافق و قطعنامه ۲۲۳۱ سال آینده تحریم تسلیحاتی ایران برداشته خواهد شد و ایران هم می‌تواند سلاح بخرد و هم بفروشد.»

روحانی خارج شدن از برجام را مساوی با اجرای مجدد قطعنامه‌های شورای امنیت علیه ایران دانست و افزود: «منافع ما در ماندن در برجام است. ما برجام را حفظ می‌کنیم اما در عین حال پله پله تعهدات خود را کاهش می‌دهیم.»

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.