رئیس شورای اسلامی شهرستان ری از شمار زیاد بازداشتشدگان اعتراضات اخیر در زندان فشافویه شکایت کرده و گفته است این زندان امکانات لازم را برای این تعداد زندانی ندارد.

ندامتگاه مرکزی تهران بزرگ یا همان زندان فشافویه.
حسن خلیلآبادی، رئیس شورای شهر ری در مورد وضعیت زندان فشافویه پس از انتقال بازداشتیهای اعتراضات اخیر به این زندان، گفت: زندان فشافویه امکانات لازم را ندارد و استقرار این تعداد بازداشتی در این مکان سخت است. (…) جمعیت زندانیان زیاد بود و در پی اتفاقات اخیر نیز جمعیت بازداشتیها در این زندان بیشتر شده است و جوابگوی این حجم از بازداشتی نیست.»
خلیلآبادی تأکید کرد که بازداشتیها باید غربالگری شوند تا بهگفته او «آنهایی که مجرم نیستند و یا به صورت تصادفی و ناآگاهانه در ناآرامیهای اخیر مشارکت داشتند، آزاد و با آنهایی که مرتکب جرم شدند نیز طبق روال قانونی برخورد شود».
او ضمن درخواست از قوه قضائیه برای نظارت بر شرایط نگهداری بازداشتیها در زندان، افزود: «در فشافویه زندانیان خطرناک نیز بازداشت هستند و مسئولیت قوه قضائیه در این حوزه سنگین است و تقاضا داریم، مسئولان قضائی نسبت به این امر دقت لازم را داشته باشند.»
رئیس شورای شهر ری از شمار بازداشتشدگان اعتراضات اخیر که به زندان فشافویه منتقل شدهاند آماری ارائه نداد.
اعتراضات سراسری در ایران در واکنش به افزایش ۳۰۰ درصدی نرخ بنزین جمعه ۲۴ آبان در اهواز آغاز شد و به سرعت به بیش از ۱۰۰ شهر بزرگ و کوچک ایران سرایت کرد و در پی آن اینترنت در ایران بهطور کامل قطع شد. عفو بینالملل شنبه ۲ آذر / ۲۳ نوامبر اعلام کرد که بر اساس گزارشهایی که دریافت کرده و طبق اطلاعات موثقی که بهدست آورده است نیروهای امنیتی در ایران دستکم ۱۱۵ معترض را کشتهاند. این سازمان مدافع حقوق بشر گفته است «شمار واقعی قربانیان بیشتر است» و تحقیقات خود را در این زمینه ادامه میدهد. مدافعان حقوق بشر از بازداشت هزاران نفر از معترضان خبر دادهاند اما هنوز از آمار دقیق اطلاعی در دست نیست.
ندامتگاه مرکزی تهران بزرگ یا همان زندان فشافویه ابتدا بهعنوان اردوگاهی برای نگهداری از معتادان یا مجرمان مواد مخدر در نظر گرفته شده بود اما در سالهای اخیر و با افزایش شمار زندانیان در استان تهران و نبود زیرساختهای کافی، حتی متهمان با جرائم امنیتی و سیاسی بدون رعایت اصل تفکیک جرائم، در این زندان نگهداری میشوند. خرداد ماه امسال، علیرضا شیرمحمدعلی، زندانی سیاسی ۲۱ ساله، به دلیل عدم در نظر گرفتن این اصل از سوی مسئولان زندان، توسط دو تن از زندانیان متهم به قتل و سرقت مسلحانه، به قتل رسید.
با وصل شدن آرام اینترنت در ایران خبرها در مورد چگونگی سرکوب خشن اعتراضات گسترده اخیر در ایران نیز بهمرور بیشتر درز میکنند. شاهد علوی، روزنامهنگار، دوشنبه ۴ آذر در صفحه توئیتر خود اعلام کرد که پیکر دو زندانی نوجوان زیر ۱۸ سال که در روزهای اخیر در مریوان بازداشت شده بودند در این شهر یافته شده است. پیکر یکی از آنها خارج از شهر مریوان و یکی دیگر از آنها در محل جمعآوری زباله رها شده بود.
عصر وحشت.
پیکر دو زندانی نوجوان زیر ۱۸ سال که در روزهای اخیر در مریوان بازداشت شده بودند در شهر یافته شده است.
پیکر یکی از آنها خارج از شهر مریوان و یکی دیگر از آنها در محل جمعآوری زباله رها شده بود. https://t.co/uHgeZnQTGr— shahed alavi (@ShahedAlavi) 25. November 2019
بهرغم انتشار خبرها و فیلمهایی از برخورد شدید نیروهای امنیتی با معترضان، مسئولان نظامی و امنیتی ایران خشونتها را به خودِ معترضان نسبت میدهند. مقامهای جمهوری اسلامی، از جمله علی خامنهای، رهبر و حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی این اعتراضات را کار «دشمنان»، آمریکا، اسرائیل و عربستان سعودی میدانند.
بیشتر بخوانید:
راهی برای «مقابله با انتشار صدای زندانیان در فضای مجازی» زندان در زندان