ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

معاون کل وزارت بهداشت: توزیع کیک‌های مشکوک در کشورهای همسایه هم رخ داده است

خبرهایی از بازداشت برخی افراد در ارتباط با موضوع‌‌ جاسازی قرص در بسته‌های کیک‌ در استان سیستان و بلوچستان منتشر شده؛ استانی که این کیک‌ها اولین بار در آنجا دیده شده است.

در ادامه ماجرای کشف قرص‌های مشکوک در کیک‌های خوراکی، معاون وزارت بهداشت اعلام کرد بررسی ابعاد این موضوع نشان می‌دهد نظیر این اتفاق در کشورهای همسایه هم رخ داده.

عکس از آرشیو

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ایرج حریرچی روز شنبه ۲۳ آذر ماه در حاشیه مراسم بزرگداشت هفته پژوهش که در سازمان بیمه سلامت برگزار شد گفت که در آینده‌ای نزدیک منشأ این نوع کیک‌های مشکوک شناسایی و اطلاعات کامل در اختیار مردم قرار می‌گیرد.

همزمان خبرهایی از بازداشت برخی افراد در ارتباط با این موضوع در استان سیستان و بلوچستان منتشر شده است؛ استانی که این کیک‌ها اولین بار در آنجا دیده شده است.

حریرچی با تأکید بر اینکه توزیع این نوع کیک‌های مشکوک از زنجیره‌های رسمی مشاهده نشده است، گفت:

«کیک‌هایی در برخی استان‌ها دیده شده که مربوط به کارخانه یا پخش‌کننده آن نبوده است زیرا امکان ندارد که قرص و کپسول در حرارت بالا یا فرآیند ساخت کیک سالم باقی بماند.»

او با اعلام خبر تشکیل جلسه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با حضور دستگاه‌های ذی‌ربط در ساعت ۱۴ امروز گفت:

«موارد گزارش شده در حال بررسی است و فعلا هیچ اثری از قرص برنج درون کیک‌های مشکوک مشاهده نشده است.»

همزمان با واکنش معاون کل وزارت بهداشت به مسأله کشف قرص‌های مشکوک در کیک‌های خوراکی، محمدحسین قربانی، نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس روز شنبه ۲۳ آذر اعلام کرد که این کمیسیون دوشنبه هفته جاری در جلسه‌ای با حضور مسئولان مربوطه، ابعاد موضوع وجود قرص در کیک‌های بسته‌بندی شده را بررسی خواهد کرد.

در روزهای اخیر تصاویری از انواع قرص در کیک‌های خوراکی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است. مسئولان ابتدا موضوع را تکذیب کردند. کیانوش جهان‌پور، رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت روز پنج‌شنبه ۲۱ آذر تأیید کرد گزارش‌هایی از دو استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان مبنی بر وجود قرص و کپسول در کیک‌های خوراکی به وزارت بهداشت رسیده است.

به‌ گفته او این اقدام مشکوک با انگیزه و هدفی نامعلوم توسط فرد یا افرادی در سطح عرضه در استان‌های سیستان و بلوچستان و هرمزگان صورت گرفته است که مراجع انتظامی و امنیتی باید آن را بررسی کنند.

همچنین خبرهای تأیید نشده دیگری در زمینه توزیع کیک‌های حاوی قرص در استان قزوین منتشر شده بود که منوچهر حبیبی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار قزوین صبح شنبه ۲۳ آذر ضمن تکذیب این خبر گفت:

«مردم هوشیار بوده و نسبت به موارد بهداشتی و کنترلی کودکان و خردسالان حساس باشند.»

او همچنین گفت به دستگاه‌های نظارتی به‌ویژه بازرسی، بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی تأکید شده است نظارت‌ها و بازرسی‌ها را بیشتر کنند تا مردم دغدغه‌ای در این زمینه نداشته باشند.

اظهارات معاون استانداری قزوین در حالی است که خبرگزاری صدا و سیما روز پنج‌شنبه ۲۱ آذر ماه به نقل از پیمان قجربیگی، معاون دانشگاه علوم پزشکی قزوین، وجود کیک‌های حاوی قرص در این استان را تایید کرد.

پیش از این نیز گزارش‌هایی از پخش کیک با محتوای قرص در کرمانشاه نیز منتشر شده بود.

موارد جاسازی شده قرص در کیک‌ها مربوط به بیش‌ از ۱۰ شرکت تولید کیک است و رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت گفته است قرص‌های جاسازی‌شده برخلاف ادعاهای موجود از نوع روانگردان‌ها و مخدرها نبوده و انواع گوناگونی داشته‌اند.

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    • کارو

      من نخستین بار مسئلۀ پیدا شدن قرص در درون کیک را در کردستان عراق دیدم که در آنجا سال 2018 در درون کیک هایی که یاخت کشور تورکیه بود قرص هایی جاسازی کرده بودند. در آنجا گفته شد که این قرص ها سبب نازا شدن زنان می شده است. حالا این مسئله را در ایران هم شاهدیم و هیچ کس هم توضیح نمی دهد که چه خبر است.