ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نیاز مبرم سیستان و بلوچستان به امدادرسانی

وضعیت سیل‌زدگان در سیستان ‌و بلوچستان بسیار وخیم است. مردم به آب آشامیدنی و مواد غذایی نیاز فوری دارند. در حالی‌که صدها محور ارتباطی مسدود شده امکانات برای کمک به سیل‌زدگان محدود است.

سیل در سیستان و بلوچستان مردم این استان فقیر را با بحران تازه‌ای روبه‌رو کرده است. آن‌ها به آب آشامیدنی و مواد غذایی نیاز فوری دارند. حجم بارندگی‌ها در برخی نقاط به حدود ۲۰۰ میلی‌متر رسیده است. صدها محور ارتباطی مسدود شده و امکانات برای کمک به سیل‌زدگان محدود است. صدها میلیارد تومان به زیرساخت‌های استان خسارت ‌وارد شده است.

سیل در استان سیستان و بلوچستان ـ عکس از مرتضی آخوندی ـ خبرگزاری تسنیم

سیستان و بلوچستان از سه روز پیش گرفتار بارش‌های سنگین و سیل و طوفان بود. با این‌که بیش‌از یک شبانه روز می‌شود که بارندگی‌ها پایان یافته، به‌دلیل امکانات کم کمک‌رسانی به مردم با مشکلات متعددی روبه‌رو شده‌ است.

محسن حیدری، مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان دوشنبه ۲۳ دی گفت: «پیش از آغاز فعالیت سامانه بارشی انتظار وقوع دست‌کم شش پدیده مخرب جوی در استان می‌رفت که هر شش پدیده در مکان‌های مورد انتظار رخ داد.»

ریزش سنگین باران و رگبار، وقوع تندباد لحظه‌ای، بارش برف، مه‌گرفتگی، کاهش ۱۰ درجه‌ای دمای هوا و یخبندان شبانه از مهمترین پدیده‌هایی بودند که در سه روز گذشته سیستان و بلوچستان را درگیر کردند.

بارندگی در شمال سیستان و بلوچستان کمتر و در جنوب استان بیشتر بود. به‌گفته حیدری، حجم بارندگی‌ها در برخی مناطق جنوبی استان به حدود ۲۰۰ میلی‌متر نیز رسید و بارش‌های فراگیر این سامانه تمام ۲۱ شهرستان استان را فرا گرفت که شدت آن در شهرستان‌های نیکشهر، فنوج، کنارک، چابهار، دلگان و نواحی مرکزی و جنوب استان بیشتر بود.

حتی در حومه زاهدان، خاش، نصرت‌آباد، مهرستان به‌ویژه اطراف تفتان برف بارید که احتمال می‌رود در دامنه تفتان به بیش از دو تا ۷ سانتی‌متر برسد.

احمدعلی موهبتی، استاندار سیستان و بلوچستان دوشنبه ۲۳ دی از قطع محورهای ارتباطی ۵۰۰ روستا، بسته شدن ۲۶ محور ارتباطی فرعی، قطع برق ۱۳۰ روستا، از مدار خارج شدن شبکه توزیع آب آشامیدنی ۳۰۰ روستا در مناطق مرکزی و جنوبی، آسیب شدید به بخش کشاورزی از جمله باغ‌های موز و مزارع در شهرستان‌های کنارک، چابهار و دلگان، قطع شبکه ارتباط تلفن در نیکشهر، فنوج، بخش‌هایی از دلگان، سرباز، کنارک، قصرقند و همچنین آبگرفتگی معابر و منازل مسکونی در مناطق شهری و روستایی خبر داد.

روح الله سرگزی، معاون ستاد مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان نیز از بسته شدن ۳۰ مسیر ارتباطی اصلی و فرعی استان سخن گفت.

عزیز سارانی، نماینده سیستان و بلوچستان در شورای عالی استان‌ها، وضعیت سیستان و بلوچستان پس از سیل را «بسیار وخیم» توصیف کرد و گفت: «مردم در روستاها به‌وسیله سیل محاصره‌ شده‌اند و به‌ شدت نیازمند آب آشامیدنی و مواد غذایی هستند.»

به‌گفته سارانی ۷۲ ساعت است که مردم درگیر سیل هستند و ارتباط آن‌ها با بیرون قطع شده است. سیل روستاها را محاصره کرده است و از برخی از روستاهای درگیر سیل هیچ اطلاعاتی در دست نیست.

رسول راشکی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان نیز مواد غذایی و لوازم گرمایشی را مهمترین نیازهای سیل‌زدگان ۱۴ شهرستان جنوب این استان عنوان کرد.

در منطقه کنارک و زرآباد خسارت‌های زیادی وارد شده و ارتباط زمینی قطع است و در برخی قسمت‌ها پل‌ها خراب و ارتباطات جاده‌ای نیز قطع شده و تاکنون کمک‌رسانی با قایق انجام شده است.

در همین حال استاندار سیستان و بلوچستان از کمبود بالگرد خبر داد و گفت: «در برخی از مناطق به دلیل آب فراوان حتی قایق هم نمی‌تواند ورود کند. هم‌اینک تنها یک بالگرد از هلال احمر بندرعباس به این منطقه آمده و بالگردهای مرکز استان نیز به دلیل نامساعد بودن وضعیت هوا نتوانسته‌اند به منطقه سیل‌زده ورود کنند.»

به‌گفته احمدعلی موهبتی به دلیل شدت سیلاب حتی پنج فروند بالگرد هم کم است.

عباسعلی ارجمندی، مدیرکل مدیریت بحران سیستان و بلوچستان نیز برآوردهای اولیه از میزان خسارات به زیرساخت‌های شهری استان را ۳۳۳ میلیارد تومان اعلام کرد.

ارجمندی گفت: «این میزان خسارت تنها مربوط به ۲۴ شهرداری از مجموع ۴۷ شهرداری درگیر سیلاب در استان بوده است.»

سیل در سه روز گذشته خسارت‌های شدیدی به دار و ندار مردم وارد کرده است، از جمله زندگی مردم دلگان، نیکشهر، خاش، دلگان، کنارک، سراوان، دشتیاری چابهار، زرآباد، کنارک و بزمان و روستاهای اطرافشان را با خود برده و مزارع موز و محصولات کشاورزی را نابود کرده است. بیشترین خسارت سیل به ۱۰۰ روستای منطقه چابهار وارد شده و نتیجه آن شده که مردم این مناطق به راه و آب آشامیدنی دسترسی نداشته باشند.

فرمانداران مناطق خسارت‌دیده از استان‌های کرمان و هرمزگان و مقام‌های مسئول کشوری و مردم سراسر کشور خواسته‌اند تا هر چه سریع‌تر به کمک مردم مناطق سیل‌زده بشتابند.

استان‌های کرمان و هرمزگان نیز در روزهای اخیر درگیر سیل و طوفان بودند.

براساس گزارش‌های منتشرشده در خبرگزاری‌های ایران، تجهیزات امدادی و نیروی انسانی هلال احمر هم در سیستان و بلوچستان کم است و مردم مناطق سیل‌زده با دست خالی در حال کمک رسانی به هم هستند.

مردم سیستان و بلوچستان در حالی متحمل خسارات فراوان شده‌اند که به‌گفته علی کرد، نماینده خاش، میرجاوه، کورین و نصرت‌آباد در مجلس شورای اسلامی، خسارت سال‌های قبل طوفان‌های شدید، بارش‌های تند و رگباری، سیلاب، برف، سرما و یخبندان پرداخت نشده است. علی کرد به خبرگزاری تسنیم گفت: «از سال ۹۲ تاکنون دولت نتوانسته خسارت وارده چند هزار میلیاردی به حوزه‌های زیرساختی، کشاورزی، راه، گردشگری، خدماتی، عمران شهری و روستائی و غیره را جبران کند.»

حبیب‌الله دهمرده، عضو مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان نیز روز دوشنبه در تذکری شفاهی در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی از وزارت کشور، وزارت نیرو و استاندار سیستان و بلوچستان انتقاد کرد و گفت: «براساس مصوبات ستاد بحران باید لایروبی رودخانه‌ها انجام می‌شد و اقداماتی پیشگیرانه برای جلوگیری از وقوع سیل صورت می‌گرفت، اما نه تنها اقدامی نشده بلکه خسارت سنگینی به مردم وارد شده است.»

علی ملاشاهی، رئیس گروه پیش‌بینی و هشدار هواشناسی سیستان و بلوچستان گفته است که یک سامانه بارشی کم‌دامنه از اواخر وقت سه‌شنبه مناطق جنوبی استان را فرا خواهد گرفت. فعالیت این سامانه بیشتر بر روی دریای عمان است اما برخی نواحی ساحلی و ارتفاعات جنوب غربی را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • بهمن

    آنها باید برای اسلام و بالاتر از آن برای ولی امر مسلمین جهان و نظام مقدسش صبر داشته باشند. بگذارید این 200 میلیون یورو که به سپاه قدس دادند از گلوی سید حسن نصرالله و بشار اسد و اسماعیل هنیه پایین برود و چندتا گنبد و مناره طلایی و صحن در عراق ساخته شود، بگذارید حوزه های علمیه اول سهمشان را بگیرند ! تازه ولی امر مسلمین جهان به آخوندهای سوریه قول داد که در دمشق هم حوزه علمیه بسازد !

  • کمک رسانی ممنوع!

    جاده ی چابهار: نیروی انتظامی جمهوری اسلامی کمک رسانی به سیلزدگان «زرآباد» را ممنوع کرده است!

  • هم میهنان بلوچ به بالای درختان پناه برده اند!

    زرآباد (سیستان و بلوچستان): هم میهنان بلوچ از سیل ویرانگر به بالای درختان پناه برده اند. از نهادهای مسؤول حکومتی نشانی نیست و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی از رسیدن کمک های مردمی به سیلزدگان جلوگیری می کند!

  • صحنه های پرشکوه همیاری مردم سیل‌زده دشتیاری #سيستان_و_بلوچستان

    صحنه های پرشکوه همیاری مردم سیل‌زده دشتیاری #سيستان_و_بلوچستان. ▪️اردوی کار:هر چه فروپاشی حاکمیت شتاب فزاینده تری بگیرد و خلا حضور موثر در رویکردهای ضروری حاکمیتی عمیق تر شود، همیاری های مردمی هم سازمان یافته تر می شوند؛ و همیاری های پایدار خصلت شبکه ای می یابند و فراگیرتر می شوند. همیاری های پایدار و شبکه ای یکی از مجاری اصلی شکل گیری قدرت دوگانه است.

  • از سرما داريم مي ميريم

    سخنان كودكان سيل زده #بلوچ از سرما داريم مي ميريم بهمون نفت نميدن!هلال احمر اصلا جواب نميده... #سيستان_و_بلوچستان #سيل