ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

گزارش سال ۲۰۱۹ دیده‌بان حقوق بشر: سرکوب خونین اعتراضات در ایران

دیده‌بان حقوق بشر می‌گوید مقام‌های جمهوری اسلامی با دستگیری‌های گسترده و خودسرانه و استفاده از «نیروی کشنده»، سرکوب اعتراضات را در سراسر کشور تشدید کرده‌اند.

سازمان دیده‌بان حقوق بشر در تازه‌ترین گزارش خود در باره وضعیت حقوق بشر در کشورهای مختلف جهان در سال ۲۰۱۹، از سرکوب خونین اعتراضات در ایران انتقاد و ابراز نگرانی کرد.

صحنه‌ای از حضور نیروهای سرکوب در برابر معترضان آبان ۹۸ ــ عکس: آفتاب نیوز

بر اساس این گزارش، مقام‌های جمهوری اسلامی در سال ۲۰۱۹ با دستگیری‌های گسترده و خودسرانه و استفاده از «نیروی کشنده»، سرکوب اعتراضات را در سراسر کشور تشدید کرده‌اند.

دیده‌بان حقوق بشر این اعتراضات را ناشی از شرایط رو به افول اقتصادی، باور رایج به وجود فساد و نبود آزادی‌های سیاسی و اجتماعی در ایران دانسته است.

این گزارش سالانه درباره وضعیت عمومی حقوق بشر در ۱۰۰ کشور جهان است که در ۶۵۲ صفحه تنظیم و روز سه‌شنبه ۲۴ دی ‌ماه منتشر شده است.

بر اساس این گزارش، قوه قضاییه جمهوری اسلامی در طول سال ۲۰۱۹ به شدت هزینه مخالفت مسالمت‌آمیز را بالا برده و ده‌ها مدافع حقوق بشر را به احکام زندان طولانی محکوم کرده است:

«در یکی از خونین‌ترین سرکوب‌ها از زمان انقلاب سال ۱۹۷۹ مقامات در پاسخ به اعتراضات گسترده پس از افزایش ناگهانی قیمت سوخت در نوامبر ۲۰۱۹، معترضانی را که تهدیدی جانی متوجه کسی نمی‌کردند مورد هدف مستقیم نیروی کشنده قرار دادند.»

مایکل پیج، معاون مدیر بخش خاورمیانه دیده‌بان حقوق بشر در این باره گفته است:

«رهبران ایران نارضایتی گسترده از حکمرانی فاسد و ظالمانه را با سرکوب و ساکت کردن همه مخالفت‌های داخلی پاسخ داده‌اند مبادا قدرتشان را تهدید کند». او اضافه کرد «استفاده از نیروی کشنده علیه معترضان نشان‌دهنده بی‌توجهی کامل مقامات به تأثیر وضعیت رو به اقول اقتصاد بر شهروندان ایرانی است».

در این گزارش همچنین به کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در حمله پهپادی آمریکا به حوالی فرودگاه بغداد نیز اشاره و گفته شده است که این اقدام، پیامدهای جدی منطقه‌ای و بین‌المللی دارد، از جمله: ‌

«دستگاه سیاسی سرکوبگر ایران در حال بهره‌برداری از این اتفاق برای سرکوب مخالفان، مخصوصاً در حوزه موضوعات منطقه‌ای و سیاست خارجی است.»

آمار کشته‌شدگان را نمی‌دهند

سازمان دیده‌بان حقوق بشر در بخش دیگری از گزارش خود نوشته است که مقامات ایران حاضر به انتشار رسمی تعداد کشته‌شده‌ها یا دستگیر شدگان اعتراضات آبان ماه ۹۸ نشده‌اند.

در ادامه این گزارش آمده است:

«دادگاه‌های انقلاب در طی سال ۲۰۱۹ ده‌ها فعال را به خاطر فعالیت مسالمت‌آمیزشان به زندان محکوم کردند، از جمله فعالان کارگری مثل سپیده قلیان، اسماعیل بخشی و مرضیه امیری و وکلای حقوق بشری مثل نسرین ستوده.»

دیده‌بان حقوق بشر به احکام صادر شده برای یاسمن آریانی، مادر او منیره عربشاهی، مژگان کشاورز و صبا کردافشاری نیز پرداخته است. زنانی که قانون حجاب اجباری در ایران را به چالش کشیده‌اند و به احکام زندان بیش از یک دهه محکوم شده‌اند.

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    نظری وجود ندارد.