ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دوماه بعد از گرانی بنزین: توزیع یارانه معیشتی شفاف نیست

دولت حساب بانکی متقاضیان را بررسی می‌کند و در صورتی که مشمول دریافت یارانه معیشتی نباشند، یارانه نقدی آنها را هم حذف می‌کند.

دو ماه از افزایش سه برابری قیمت بنزین می‌گذرد کشمکش بر سر توزیع بسته معیشتی وعده داده شده از سوی دولت همچنان ادامه دارد. نمایندگان مجلس می‌گویند: مراجعه‌کنندگان زیادی دارند که می‌گویند بسته معیشتی دریافت نکرده‌اند. دولت شرایط جدیدی برای پرداخت یارانه معیشتی اعلام کرده است؛ درآمد کمتر از ۴ میلیون تومان، تعداد سفرهای سالانه، داشتن خودرو شخصی و .... نایب رئیس مجلس شورای اسلامی از دولت خواست یک گزارش کامل در باره توزیع یارانه معیشتی ارائه کند.

دو ماه پس از گرانی بنزین دولت شرایط تازه‌ای برای دریافت یارانه معیشتی اعلام کرده است. دو نماینده مجلس هم می‌گویند: نارضایتی از توزیع یارانه معیشتی زیاد است. عکس: آرشیو

یک هفته قبل اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس دولت آیین‌نامه «نحوه شناسایی خانوارهای مشمول دریافت کمک حمایت معیشتی» را ابلاغ کرد تا مشخص شود دو ماه پس از افزایش قیمت بنزین وعده توزیع بسته معیشتی به ۶۰ میلیون نفر کمرنگ و کمرنگ‌تر می‌شود.

در این آیین‌نامه افراد با درآمد ماهیانه ۴ میلیون تومان (برای خانواده تک نفره) و هشت میلیون تومان برای خانوارهای ۵ نفره و بیشتر مشمول دریافت یارانه معیشتی نخواهند شد. این رقم برای خانواده‌های دو نفره ۵ میلیون، سه نفره شش میلیون و ۴ نفره هفت میلیون تومان تعیین شده است.

برخورداری از خودرو و ملک شخصی با ارزش مشخص تعیین شده و سه مرتبه سفر غیرزیارتی در سال از دیگر مواردی است که مانع پرداخت یارانه معیشت  به افراد خواهد شد. سازمان‌های متولی قرار است بر اساس این آیین‌نامه شرایط متقاضیان را بررسی و در باره پرداخت یارانه معیشتی تصمیم بگیرند.

پیش از ابلاغ این آیین‌نامه اما دولت وعده کرده بود به ۶۰ میلیون نفر/ ۱۸ میلیون خانوار ماهیانه از ۵۵ هزار تومان تا ۲۰۵ هزار تومان کمک معیشتی پرداخت کند. اما آنطور که دو نماینده مجلس شورای اسلامی گفتند؛ این وعده هم عملی نشده و مراجعه کنندگان زیادی دارند که یارانه معیشتی دریافت نکرده‌اند.

جدول توزیع یارانه معیشتی بر اساس اعلام سازمان برنامه و بودجه ایران

خدیجه ربیعی فرادنبه نماینده بروجن یکشنبه ۲۹ دی در صحن علنی مجلس خطاب به حسن روحانی گفت: «مشخص نیست یارانه و بسته‌های معیشتی در شرایط سخت اقتصادی که مردم با آن دست و پنجه نرم می کنند به چه اقشاری توزیع می شود».

ربیعی فرادنبه بدون بیان جزئیات آمار ناراضیان در این رابطه را «بسیار بالا» عنوان کرد و گفت که مراجعات بسیاری به نمایندگان در رابطه با بسته معیشتی می‌شود.

ناصر موسوی لارگانی، نماینده فلاورجان هم گفت که «مردم اعتراض دارند و می‌گویند این بسته معیشتی به آن ها تعلق نگرفته است».

او از دولت خواست تا مشخص کند که این ۶۰ میلیون نفر یا ۱۸ خانوار دریافت کننده یارانه معیشتی چه کسانی هستند.

عبدالرضا مصری، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی هم در موضعی مشابه نحوه توزیع یارانه معیشتی را غیرشفاف دانست و گفت که دولت هیچ گزارشی در این باره ارائه نکرده است.

دولت حسن روحانی پیش از این وعده کرده بود که تمامی درآمد حاصل از افزایش قیمت بنزین به عنوان یارانه معیشتی به خانواده‌های مشمول پرداخت خواهد شد تا کاهش قدرت خرید ناشی از گرانی بنزین را جبران کند.

دولت اما یک هفته پیش از متقاضیان خواست تا در سامانه‌ای که برای شناسایی افراد مشمول ایجاد شده، ثبت‌نام کنند.

به گفته حسین میرزایی، سخنگوی ستاد شناسایی مشمولان طرح حمایت معیشتی، در جریان بررسی وضعیت معیشتی متقاضیان چنانچه مشخص شود مشمول دریافت سبد معیشتی نیستند، یارانه نقدی آنها نیز حذف می‌شود.

او گفته بود که دولت اطلاعات بانکی بیش از سه میلیون متقاضی دریافت سبد معیشتی را بررسی و بر اساس آن در باره پرداخت یارانه به آنها تصمیم گرفته است.

مقام‌های دولتی ایران از بیان آمار جمعیت زیر خط فقر خودداری می‌کنند اما بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس هفت دهک جمعیت بدون حمایت‌های دولتی امکان تامین هزینه‌ها را ندارد.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.