ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

خسارت‌ سیل بلوچستان و شرایط امدادرسانی ــ گفت‌و‌گو با یک امدادگر داوطلب بلوچ

یک امدادگر محلی که از شهروندان عادی روستایی در سیستان و بلوچستان است، در گفت‌و‌گو با زمانه از ناپدیدشدن دو شهروند افغانستانی در سیل خبر می‌دهد.

حدود دو هفته از آغاز سیل ویرانگر در سیستان و بلوچستان می‌گذرد. آثار تخریب هر روز آشکارتر می‌شوند. روند امدادرسانی دولت انتقادهای بسیاری را برانگیخته است. یک امدادگر مردمی محلی بلوچ در منطقه در گفت‌و‌گو با «زمانه» تأیید می‌کند که اقلام کمکی به جز خوراکی و آشامیدنی تازه از روز چهارشنبه دوم بهمن به منطقه رسیده است.

    مقام‌های مسئول تا به حال اعلام کرده‌اند که سیل تلفاتی در بر نداشته است.

    حسن روحانی، رئیس‌ دولت جمهوری اسلامی، شنبه ۲۸ دی در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران گفت:

    «نداشتن تلفات جانی در سیستان و بلوچستان برای دولت و همه زحمتکشان افتخار است.»

    محمد فرید لطیفی، معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران نیز در برنامه شبکه یک تلویزیون جمهوری اسلامی اعلام کرد که سطح بحران سیل استان سیستان و بلوچستان ابتدا در سطح شهرستان و سپس در سطح استان طبقه‌بندی شده و به «سطح ملی» نرسیده است.

    لطیفی نداشتن تلفات جانی را یکی از دلایل طبقه‌بندی‌ نشدن سیل سیستان و بلوچستان به عنوان «بحران ملی» ذکر کرده بود.

    امدادگر محلی طرف گفت‌و‌گو با زمانه که از شهروندان عادی روستایی در سیستان و بلوچستان است و نام و نشانی محل زندگی او در نزد «زمانه» محفوظ، در این گفت‌و‌گو از ناپدیدشدن دو شهروند افغانستانی در سیل خبر می‌دهد. او شاهد عینی صحنه گرفتاری خودروی چهار شهروند افغانستانی بوده و به دو تن دیگر کمک کرده است.

    او می‌گوید که هنوز بعد از نزدیک به دو هفته ردی از آن دو یا جنازه آنها در دست نیست و خبرگزاری‌ها این اتفاق را گزارش نداده‌اند. زمانه مستقلاً قادر به تأیید این ادعا نیست.

    تصاویری از وضعیت سیل و امدادرسانی که به دست زمانه رسیده است:

    [sliderpro id="947"]

    سیل تنها در حوزه کشاورزی در جنوب استان سیستان و بلوچستان ۷۴۶ میلیارد تومان خسارات بر جا گذاشت.

    بیش از ۵۱ درصد ساکنان سیستان و بلوچستان روستایی هستند و شغل بیشتر آن‌ها کشاورزی است. سیل در این استان زمانی رخ داده که فصل برداشت محصولات کشاورزی است.

    دوشنبه ۳۰ دی یک فعال بلوچ حاضر در منطقه در گفت‌و‌گو با زمانه اعلام کرد که مردم محلی از روند امدادرسانی راضی نیستند و تا کنون این امدادرسانی تنها به مواد خوراکی خلاصه شده و هنوز برخی روستاهای سیل‌زده شناسایی نشده‌اند.

    در همین زمینه:

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    نظری وجود ندارد.