ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مصائب زندگی در خوزستان: گازهای سمی مرگ زودرس را تحمیل می‌کنند

در خوزستان هم خاک آلوده شده، هم آب و هم هوا. در شادگان و ماهشهر وضعیت آب شهری نگران کننده است و مرگ زودرس ساکنان استان را تهدید می‌کند.

۸۰ درصد نفت ایران در استان خوزستان استخراج می‌شود. آلودگی‌های ناشی از صنعت نفت، پالایشگاه‌ها و دیگر صنایع زیست در خوزستان را دشوارتر کرده است. مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان می‌گوید: ساکنان استان به بیماری‌های مزمن مبتلا می‌شوند. مدیر سلامت محیط و حرفه‌ای مرکز بهداشت نسبت به سطح آلودگی آب آشامیدنی در ماهشهر و شادگان هشدار می‌دهد و کارشناس پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر مرکز بهداشت استان هم می‌گوید: ساکنان خوزستان در خطر مرگ زودرس قرار دارند.

کودکان اهوازی روزهای پرشماری در سال با آلودگی هوا سر می‌کنند

خوزستان برای ایران گنج است و منبع درآمدهای سرشار نفتی. به روایت مسئولان دولتی ۸۰ درصد نفت ایران در خوزستان استخراج می‌شود. ۲۴ پتروشیمی بزرگ و چند ده کارخانه، از جمله فولاد و نیشکر و سیمان هم در این منطقه مستقرند.

پیامد این وضعیت برای ساکنان خوزستان اما نه بهبود معیشت، رفاه و سلامت بلکه آلودگی هوا، آب و خاک و بیماری بوده است. آنطور که خوزستان به یکی از استان‌های مهاجرفرست تبدیل شده و حال ساکنان آن در بیرون از شهرهای آلوده به گازهای سمی و گرد و غبار بهتر است.

محمدجواد اشرفی، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خوزستان، یکشنبه ششم بهمن گفت: «آلاینده‌های فسیلی با توجه به ماهیتشان می‌توانند بیماری‌های مزمن که زمان‌بر هستند را برای مردم خوزستان در پی داشته باشند».

موضوعی که کارشناس پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر مرکز بهداشت نه تنها آن را تایید کرد، بلکه از وخامت اوضاع نیز خبر داد. کوروش نعمانی گفت که مرگ زودرس در استان خوزستان با گزارش‌های آلودگی هوا مرتبط است.

به گفته نعمانی ساکنان کارون، ماهشهر، رامشیر، اهواز، رامهرمز، هویزه، مسجدسلیمان، هفتکل و آبادان و دزفول شهرهایی هستند که بیشترین احتمال مرگ زودرس را دارند.

او شاخص مرگ‌های زودرس در استان خوزستان را ۱۸ درصد عنوان کرد. شاخص کل مرگ‌های زودرس در ایران ۱۳ درصد، یعنی ۵ درصد کمتر از شاخص استان خوزستان، گزارش شده است.

مشکل خوزستان اما تنها به هوا و آلودگی آن که موجب افزایش بیماری‌های تنفسی و ریوی شده، محدود نمی‌شود. آنطور که فرهاد صفدری، مدیر سلامت محیط و حرفه‌ای مرکز بهداشت استان در جلسه شورای سلامت گفت؛ وضعیت آلودگی میکروبی آب در برخی نقاط خوزستان نگران کننده است.

به گفته صفدری، در ماهشهر و شادگان وضعیت آب شهری به دلیل نامطلوبیت میکروبی نگران کننده است. در حمیدیه نیز آلودگی میکروبی بالا است.

او وضعیت آب آشامیدنی در مناطق روستایی را هم نگران کننده توصیف کرد و گفت: «عدم فیلتراسیون در آب روستایی، بحث مهمی است که نیاز به مداخله جدی دارد».

طی سال‌های گذشته نهادهای حکومتی در ایران شیوع و گسترش بیماری‌های تنفسی و سرطان در خوزستان را به دلیل آلودگی هوا تایید کرده‌اند. بر اساس این گزارش‌ها خوزستان رتبه نخست بیماری‌های تنفسی و سرطان ریه را دارد.

خوزستان با اینکه یکی از برخوردارترین استان‌های ایران به شمار می‌رود، سومین رتبه نرخ بیکاری را به خود اختصاص داده است و پس از تهران و خراسان رضوی بیشترین جمعیت حاشیه‌نشین را دارد.

براساس گزارش‌های رسمی حدود ۸۵۰ هزار تن در مناطق حاشیه‌ای استان خوزستان سکونت دارند که غالب  آنان از دسترسی به آب آشامیدنی، خدمات بهداشتی و امکانات شهری محروم‌ند. اکثریت حاشیه‌نشینان در اهواز سکونت دارند و فرمانداری این شهر برنامه جابه‌جایی اجباری آنها در دو نقطه منبع آب و حصیرآباد را در دستور کار دارد.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • قومیت‌بارگی

    هیچکس به داد مردم خوزستان نخواهد رسید جز خودشان. اول از همه هم باید قومیت‌گرایی افسارگسیخته را مهار کنند. انواع رانتهای اقتصادی (از قبیل استخدام در شرکتهای درآمدزا)، سیاسی ( مانند انتخابات مجلس و شوراها) و ... که دستیابی به آنها تا حد زیادی از طریق قومیت در این استان صورت میگیرید باعث به وجود آمدن نوعی قومیت‌بارگی شده.

  • Pouya Bakhtiari

    حمله طرفداران حزب‌الله و حماس به تظاهر کنندگان ایرانی در پاریس! حکومت ایران از حامیان خود در پایتخت‌های ایالات متحده، كانادا و کشورهای اتحادیه اروپا خواسته است به بهانه «مبارزه با جنگ!؟»، تظاهرات‌هایی را برای حمایت از حکومت ، با همکاری شماری از گروه‌های چپ گرا، برپا سازند. در پاریس این گروه که شامل حزب الله و حماس میشدند؛ به مخالفین حکومت اسلامی حمله کردند!. شخصی موسوم به عبدالقادر دهمانی كه یكی از طرفداران گروه شبه نظامی حزب‌الله لبنان واز گردانندگان گردهمایی صلح ؟! در پاریس شخصا به توهین و تعرض علیه تظاهركنندگان ایرانی از جمله زنانی کرد كه برای محكوم كردن سیاست‌های رژیم تهران، تجمع كرده بودند؛ نمود!.