ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پیش‌روی ارتش اسد و تداوم بحران انسانی در ادلب

ارتش رژیم بشار اسد اعلام کرد که ۶۰۰ کیلومتر مربع از اراضی ادلب را از کنترل شورشیان خارج کرده و ده‌ها شهر و روستا را به تصرف خود درآورده‌ است.

 نیروهای مسلح سوریه اعلام کردند بیش از ۶۰۰ کیلومتر مربع از اراضی استان ادلب را از شورشیان مخالف دولت پس گرفته‌اند. همزمان پاپ، رهبر کاتولیک‌های جهان نسبت به بحران انسانی در ادلب هشدار داد و از جامعه بین‌المللی و طرفین درگیر خواست به فکر جان غیرنظامیان باشند.

تصویری از یکی از مناطق شمال ادلب در ۵ فوریه ۲۰۲۰- با افزایش درگیری‌های خونبار میان نیروهای دولت دمشق و آنکارا و حملات هوایی نیروهای اسد به شهرها و روستاهای استان ادلب، مردم این منطقه وسائل زندگی خود را بار خودروها کرده و مناطق سکونت خود را ترک می‌کنند.(عکس از by AAREF WATAD / AFP)

به گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس حلب نیروهای مسلح رژیم بشار اسد روز یکشنبه ۹ فوریه/۲۰ بهمن در بیانیه‌ای اعلام کردند در پیش‌روی اخیر این نیروها برای تصرف ادلب و مناطق همجوار حلب، ۶۰۰ کیلومتر مربع از اراضی تحت کنترل شوشیان بازپس گرفته شده و ده‌ها شهر و روستا به تصرف نیروهای دولت سوریه درآمده است. ادلب آخرین پایگاه شورشیان مخالف دولت سوریه محسوب می‌شود.

رژیم سوریه از ماه دسامبر با پشتیبانی روسیه حملات خود را برای بازگشایی بزرگراه استراتژیکی که از سال ۲۰۱۲ در دست شورشیان بود آغاز کرده است. رسانه‌های دولتی سوریه نیز روز پنج‌شنبه ۶ فوریه اعلام کرده بودند نیروهای سوری به رهبری روسیه پس از درگیری‌های شدید با شورشیان مخالف دولت، شهر استراتژیک سراقب را در این استان پس گرفته‌اند.

ترکیه پیشروی اخیر سوریه را ناقض توافق‌های قبلی می‌داند.  براساس آخرین توافق میان مسکو و آنکارا که به سال ۲۰۱۸ باز می‌گردد، ادلب «منطقه کاهش تنش» و حمله به آن صراحتا ممنوع اعلام شده بود. رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه تهدید کرده است که نیروهای سوریه را در ادلب عقب خواهد کشاند؛ مگر اینکه خودشان تا پایان ماه عقب‌نشینی کنند.

آنکارا ۱۲ پست دیدبانی در ادلب مستقر کرده است و روز جمعه اعلام کرد با اعزام نزدیک به ۱۵۰ وسیله نقلیه همراه با کماندو و مهمات به این پست‌ها، مواضع خود را در منطقه تقویت می‌کند.

حمله به ادلب و افزایش درگیری‌های مرگبار میان نیروهای دولتی ترکیه و سوریه در این استان، به آوارگی بیش از نیم‌میلیون نفر از ساکنان منجر شده است. استان ادلب حدود ۳ میلیون نفر جمعیت دارد که بیشتر آن‌ها از مناطق خشونت‌آمیز دیگر سوریه آمده‌اند و بحران ممکن است موج دیگری از پناهجویان سوری را به مرز با ترکیه بکشاند.

روز یکشنبه پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان نسبت به وضعیت این آوارگان هشدار داد و  از جامعه جهانی و  طرفین درگیر خواست به قوانین حقوق بشری در ادلب احترام بگذارند و روش‌های دیپلماتیک، گفتگو و مذاکره را برای حفظ جان غیرنظامیان به‌کار گیرند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • کارو

    در فوریۀ 2018، زمانی که شهر کردنشین عفرین زیر حملات متجاوزانه و بمباران هوایی رژیم فاشیست ترکیه بود، همین پاپ فرانسیس همیشه نگران در واتیکان از اردوغان پذیرایی کرد و به وی نشان فرشتۀ صلح اهدا کرد! در همان زمان گروهی از مسیحیان هم در کلیسایی در رم جمع شده بودند تا ظاهراً به حملۀ ترکیه به عفرین اعتراض کنند، اما اعتراض آنها به حمله به عفرین نبود، حرف آنها این بود که در کتاب مقدس «شاخۀ زیتون» نماد صلح است، و اردوغان نباید نام عملیاتش را شاخۀ زیتون بگذارد! درواقع از نظر آنها اگر مثلاً این واژه با شاخۀ کاج، چنار، اقاقیا یا نارنج جایگزین می شد، دیگر بهانه ای برای اعتراض بدان باقی نمی ماند! به نظر من پاپ فرانسیس باید یاد بگیرد در مورد مواضع خود قدری مسئولیت داشته باشد، این اردوغان را شما پر و بال دادید و بزرگ کردید. مسئول این قتل عام ها اگر پاپ و مرکل و پوتین و اوباما و ترامپ و صدها مماشات گر دیگر در اتحادیه اروپا و سازمان ملل نیستند، پس مسئول کیست؟