ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مطهری: مجلس بعدی در پی خروج کشور از انزوا خواهد رفت

نماینده رد صلاحیت شده مجلس شورای اسلامی پیش‌بینی کرد که قبضه قدرت توسط تندروها در ایران سبب حل بحران عربستان و برجام می‌شود.

علی مطهری در مصاحبه‌ای با روزنامه ایران پیش‌بینی کرد اصولگرایان پس از تشکیل یک مجلس «یکدست» و نهایتا روی کار آمدن یک دولت اصولگرا، احیای برجام، تصویب لوایح FATF و بهبود روابط سیاسی ایران با عربستان و اروپا را در دستور کار قرار می‌دهند و تلاش می‌کنند که بحران سیاست خارجی جمهوری اسلامی که خود عامل آن بوده‌اند را از میان بردارند. علی مطهری [سرکوب معترضان] اعتراضات آبان، «حادثه هواپیمای اوکراینی»، واکنش مسئولان به کشته‌شدن مردم در تشییع جنازه قاسم سلیمانی، توهم ناشی از پرجمعییت بودن این تشییع جنازه و «رقابت ناعادلانه ناشی از رفتار شورای نگهبان در رد صلاحیت داوطلبان» را از دلایل پایین بودن بی‌سابقه مشارکت مردم در انتخابات خواند.

علی مطهری، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی و عضو فراکسیون امید - شورای نگهبان صلاحیت او را به همراه بسیاری دیگر از نمایندگان «اصلاح‌طلب» مجلس فعلی، رد کرد و مانع شرکت آن‌ها در انتخابات شد. مطهری پیش از انتخابات در نطق میان‌دستور خود در مجلس گفته بود: «بنده با اصل نظارت استصوابی مخالف نیستم اما نحوه اجرای آن برای کشورمان مشکل ایجاد کرده است» - عکس از خبرگزاری ایسنا

علی مطهری، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی که در انتخابات اخیر ردصلاحیت شد، سه‌شنبه ۶ اسفند  در مصاحبه‌ با روزنامه ایران (وابسته به خبرگزاری دولتی ایرنا) درباره ورود اصولگرایان به مجلس شورای اسلامی گفت:

«من به این اتفاقی که رخ داد خوش‌بین هستم. به خاطر اینکه وقتی که کار دست دوستان به قول خودشان انقلابی می‌افتد و اداره کشور را به دست می‌گیرند باعث می‌شود که خودشان به برجام برگردند، خودشان مشکل اف ای تی اف را حل کنند، خودشان سیاست خارجی را اصلاح کنند، رابطه با عربستان را برقرار کنند، حتی رابطه خوب با اروپا را در پیش خواهند گرفت».

او اما جریان اصولگرا را «در مجموع به ضرر ابران» دانست و با این حال پیش‌بینی کرد که قبضه قدرت در قوه مقننه و قوه مجریه، باعث «متعادل» شدن تندروها خواهد شد:

«این جریان مضرات دیگری دارد که در مجموع به ضرر کشور است. مثلاً اکثر آنها [تندروها] اصلاً اعتقادی به آزادی بیان و حقوق شهروندی ندارند. مثلاً اگر یک نفر منتقد در زندان کشته شود پیگیری نمی‌کنند. از طرفی انتخابات باید آزاد و رقابتی باشد. اگر بود، اینها رأی نمی‌آوردند اما حالا که این افراد رأی آورده‌اند و تا بیرون بودند دائم تخریب می کردند، ورودشان به مجلس و مخصوصاً اگر دولت آینده را هم به دست بگیرند باعث می‌شود معتدل شوند. وقتی خود را مواجه با اداره کشور ببینند از رفتار تند و افراطی خود دست برمی‌دارند.»

کارگروه ویژه مالی عصر جمعه ۲ اسفند، همزمان با برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری، ایران را پس از پایان مهلت چهار ماهه و به‌خاطر عدم تصویب لوایح چهارگانه مربوط به FATF باردیگر به لیست سیاه بازگرداند.

«جنگ قدرت» خاتمه می‌یابد؟

مطهری در اظهاراتش اختلاف‌نظر بر سر برجام و لوایح FATF را ناشی از «جنگ قدرت» خواند و پیش‌بینی کرد در آینده با روی‌ کار آمدن یک دولت «یکدست»، «نیروهای انقلابی» کارشکنی در مسائل سیاست خارجی جمهوری اسلامی را «که خودشان عامل مشکلات آن بوده‌اند»، به نفع «بهبود روابط با دنیا» خاتمه دهند. او اما به مذاکره با آمریکا اشاره نکرد. مسئله‌ای که به‌نظر می‌رسد تنها به نظر علی خامنه‌ای، رهبر ایران وابسته است. مطهری گفت:

«مشکل دوستان ما این است که چرا قدرت در دست ما نیست؟ و وقتی که قدرت را به دست بگیرند و ببینند با روش‌هایی مثل برهم زدن برجام و کارشکنی در مورد FATF نمی‌توان کشور را اداره کرد خودشان مشکلات را حل می‌کنند. در واقع مشکل، جنگ قدرت است. اینها در دل خودشان می‌دانند که کشور نمی‌تواند رابطه خود با دنیا را قطع کند ولی می‌خواهند این اتفاق یعنی بهبود روابط به وسیله خودشان رخ دهد نه به وسیله رقیب‌شان یا دولت آقای روحانی. من معتقدم با روی کار آمدن یک چنین مجلس یکدستی که بعد از آن هم احتمالاً یک دولت یکدست همراه به وجود خواهد آمد بسیاری از این مشکلات که عامل آن هم بیشتر خودشان بوده‌اند رفع خواهد شد. اینکه مجلس و دولت یکدست شوند و به قول خودشان انقلابی باشند به نفع کشور است چون مسئول اداره کشور خواهند بود و به این نقطه می‌رسند که با این سیاست‌ها نمی‌شود کشور را اداره کرد. دنبال احیای برجام، حل مشکل اف ای تی اف و اصلاح سیاست خارجی خواهند رفت.»

نماینده سابق تهران در مجلس همچنین گفت اصولگرایان به دولت روحانی به عنوان «کیسه بوکس» احتیاج دارند و درباره فعالیت مجلس اصولگرایان به عنوان نهاد رقیب دولت حسن روحانی، پیش‌بینی کرد: در مدت باقی‌مانده از فعالیت دولت روحانی، علی خامنه‌ای با دخالت، مانع «اقدام احساسی» احتمالی مجلس جدید علیه دولت شود.

نرخ پایین و «معنی‌دار» مشارکت مردم در انتخابات

علی مطهری در بخش دیگری از مصاحبه خود با روزنامه ایران، به اعتراضات آبان، ساقط کردن هواپیمای مسافربری اوکراینی توسط پدافند سپاه (که او آن را «حادثه هواپیما» خواند)، «رفتار غیردلسوزانه در حادثه جان‌باختگان کرمان»، و «رقابت ناعادلانه» ناشی از رد صلاحیت گسترده داوطلبان شرکت در انتخابات (به‌ویژه اصلاح‌طلبان) از سوی شورای نگهبان به‌عنوان عوامل اصلی نرخ پایین و بی‌سابقه مشارکت مردم در انتخابات اسفند اشاره کرد و گفت: برخی از مسئولان جمهوری اسلامی به‌خاطر حضور مردم در تشییع جنازه قاسم سلیمانی دچار توهم شدند و فکر کردند این «جمعیت انبوه» به معنی تأیید سیاست‌های داخلی و خارجی آنهاست.

مطهری رویکرد شورای نگهبان در اعمال نظارت استصوابی به‌عنوان «یک امر مسلم»، و رد صلاحیت گسترده نامزدان انتخابات اعم از نمایندگان پیشین مجلس را به‌دلیل اظهارنظر، مخالف آزادی بیان خواند و گفت:

«در این دوره یک رویه در شورای نگهبان برجسته‌تر بود و آن رد صلاحیت بابت اظهارنظر بود. در گذشته هم از این کارها می‌کردند اما در این دوره خیلی شدید بود، یعنی آشکارا می‌گفتند شما باید این را می‌گفتید و آن را نمی‌گفتید. این رویه کاملاً مخالف آزادی بیان بود. این هم یک پدیده نامبارکی بود که متأسفانه این بار شدت پیدا کرده بود».

او اضافه کرد: « اساساً با روش شورای نگهبان هیچ‌وقت این اتفاق در جمهوری اسلامی نمی‌افتد که یک مجلس با اکثریت اصلاح‌طلب روی کار بیاید. مجلس ششم البته یک استثنا بود».

مطهری گفت: خودداری بخشی از جامعه خصوصا در کلانشهرها از رای‌دادن «نگران‌کننده» و «حامی پیام» است اما با توجه به «رویه شورای نگهبان» و «شرایط سخت کشور» قابل انتظار بود. او درباره تحلیل‌های رسانه‌های اصول‌گرا درباره آمار مشارکت گفت: «ویروس کرونا اگر تأثیری هم داشته بسیار کم بوده و قابل اعتنا نیست».

طبق اعلام وزیر کشور در انتخابات اخیر ۴۲.۵۷ درصد کل واجدین شرایط به پای صندوق‌های رای رفتند. رقمی که پایین‌ترین نرخ مشارکت در تاریخ انتخابات مجلس شورای اسلامی است. مخالفان و منتقدان گوناگون جمهوری اسلامی در هفته‌های اخیر خواهان تحریم انتخابات شده بودند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • Pouya Bakhtiari

    انتصاب فرماندهٔ ناجا و لوله‌کن ولایت فقیه به ریاست مجلس جنتی و شرکا با رای قلابی ۱۲۴۵۰۰۰ ! حذف و تصفیهٔ افراد با تیغ نظارت استصوابی، هدفی جز این نداشت که امثال پاسدار قالیباف را -پس از اعمال ضریب افزایش آرا و رقم‌سازی نجومی در اتاق تجمیع - به سرکردگی مجلس نخودی بگمارد. خامنه ای در گماشتن ابراهیم رئیسی به ریاست قوه قضاییه نیز نشان داد که برای حفظ نظامش در مراحل پایانی به افراد با سابقه سیاه نیاز دارد قالیباف در جریان یک جلسهٔ انتخاباتی ریاست جمهوری با تعدادی از دانشجویان بسیجی، این‌چنین به بخشی از سوابق ننگین خود اعتراف کرد!: «من در سال ۷۸ پشت موتور ۱۰۰۰ جزو چوب زنها بودم» «حادثه سال ۷۸که در کوی دانشگاه اتفاق افتاد، آن نامه‌یی را که نوشته شد من نوشتم (منظور نامه فرماندهان سپاه به خاتمی برای سرکوب دانشجویان). بنده و آقای سلیمانی ( فرمانده سپاه قدس)، وقتی در کف خیابان به سمت بیت رهبری راه افتادند، بنده فرمانده نیروی هوایی سپاه بودم. عکس من الآن روی موتور ۱۰۰۰ با چوب است. با حسین خالقی ایستادم کف خیابان که کف خیابان را جمع کنم. آن جایی که لازم باشد بیاییم کف خیابان و چوب بزنیم. افتخار هم می‌کنیم!.» «در سال ۸۲ بعد از آتش کشیده شدن کوی دانشگاه و حادثه طرشت، من در جلسه شورای امنیت ملی محکم دعوا کردم و حرفهای بسیار تندی زدم و شأن جلسه را رعایت نکردم و گفتم امشب هر کس بخواهد بیاید توی کوی و بخواهد این کارها را انجام بدهد، من به‌عنوان فرمانده ناجا، له شون می‌کنم و جمعشان می‌کنم. این عزیز محمدی (منظور فرمانده سپاه پاسداران) شاهد است…. من در آن جلسه با برخوردی که انجام دادم مجوز حضور نظامی و تیراندازی برای ناجا (به سوی دانشجویان بی‌دفاع) را در کوی دانشگاه از شورای امنیت کشور گرفتم.!»

  • farid

    اورتاگوس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در گفتگویی گفت:« بله، این موضوعی مشمئز کننده است، آنچه حکومتهای روس‌ و ایران و اسد انجام می‌دهند، در این سیاره چیزی مشمئزکننده‌تر از آنچه در ادلب اتفاق می‌افتد وجود ندارد، ما به ادامه کار از طریق سازمان ملل متحد ادامه می‌دهیم، ترکیه مجددا به جنگ روی آورده است، روس‌ها همین‌طور ادامه‌ می‌دهند، آنچه اتفاق می‌افتد لکه ننگ و نقطه تاریکی است». اورتاگوس در ادامه افزود:« همان‌طور که طی چندین سال‌ از این بحران گفته بودیم، هرگز نمی‌توانیم از طریق نظامی به این مسأله پایان دهیم، نیاز به اراده‌ای سیاسی داریم اما پرواضح است که روس‌ها و دیگران می‌خواهند از طریق نظامی به این جنگ خاتمه دهند و آنچه انجام می‌دهند همان‌طور که گفتم، یکی از وخیم‌ترین بحران‌های انسانی در جهان است».

  • حقیقتگو

    فرزند آخوندی مطهری بدرستی دریافته است ولی ازروی ترس ووحشتی که دارد ونمی خواهد به سرنوشت رفسجانی دچار شود نمی تواند برعلیه حکومت ورهبرش موردی بگوید و فرزند اخوندی مطهری دریافته است تمامی آنچه علی خامنه ای تنها برای ولایت فقیه ماندنش انجام داده ومیدهد هیچ ربطی به دین اسلام ندارد ومجلس اینده فقط مجلس علی خامنه ای است و انتخابیون خامنه ای هم دران شرکت دارند ...فرزند اخود مطهری مورد شنود وزارت اطلاعات قرارداشت و ودرشیراز با تهاجم بسیجی ها وپاسدارها روبرو شد و با پاره آجرها وسنک پرانی ها پذیرائی شد..فرزند آخوندی مطهری که بدفعات برعلیه حصر کهروبی وموسوی سخن گفت و همزمان مورد تهاجم وتوهین واقع شد..حالا وی بدرستی واقف است که اسلامی درکارنبوده ونیست و مدت زمانی هم که درمجلس بوده است فقط تحمل میشده است ...پس بهتراست سکوت اختیارکند ...