ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

انجمن صنفی روزنامه‌نگاران تهران: بحران کرونا در ایران محصول آزادی عمل نداشتن رسانه‌ است

انجمن صنفی روزنامه‌نگاران تهران «خوش‌بینی نابخردانه» و «پنهان‌کاری ناخواسته» در مورد بحران شیوع کرونا را ناشی از عدم وجود آزادی عمل رسانه‌ها در ایران دانسته است.

انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران با صدور بیانیه‌ای ضمن اشاره به آسیب دیدن جامعه در سایه فقدان نظام رسانه‌ای آزاد در ایران، از افزایش گرایش مردم به پیگیری اخبار از رسانه‌های غیر‌رسمی به دلیل اعمال فشار و ایجاد محدودیت برای روزنامه‌نگاران و منابع خبری رسمی خبر داده است.

ویروس کرونا - انتقال موارد مشکوک از قم به تهران

این بیانیه «خوش‌بینی نابخردانه» و «پنهان‌کاری ناخواسته» در خصوص بحران شیوع کرونا در ایران را ناشی از عدم وجود آزادی عمل رسانه‌ها در کشور دانسته است.

در این بیانیه آمده است:

«اتفاق همه‌گیری بیماری ناشی از کرونا ویروس در چین و گسترش یافتن آن به داخل کشورمان، یک بار دیگر ثابت کرد که جامعه ایران بیش از هر چیزی از فقدان نظام رسانه‌ای آزاد ضربه می‌خورد.»

در این بیانیه تأکید شده است که اگر نظام رسانه‌ای آزاد و کارامد وجود می‌داشت، «به احتمال فراوان» روزنامه‌نگاران و مردم عادی و کارشناسان می‌توانستند شواهد کافی از حضور ویروس کرونا را بسیار پیش از فوت دو بیمار نخستین در اختیار افکار عمومی قرار دهند و خیلی زودتر مانع از شکل‌گیری این پنهان‌کاری ناخواسته یا خوش‌بینی نابخردانه شوند.

بر اساس بیانیه انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران، «این هزینه‌ای است که به دلیل فقدان فضای آزاد رسانه‌ای بر جامعه و کشور تحمیل می‌شود.»

در ادامه این بیانیه در مورد ادامه فشارها بر رسانه‌های داخل کشور حتی در روزهای پس از روشن شدن ابعاد ماجرای شیوع ویروس کرونا آمده است:

«حتی اکنون که ابعاد ماجرا روشن شده، کماکان با این مشکل مواجه هستیم و به رسانه‌ها اخطار می‌دهند که چرا فلان مطب نوشته شده است، در حالی که واقعیت ماجرا گسترده‌تر از این است و همین سیاست‌ها موجب افزایش گرایش مردم به رسانه‌های غیررسمی می‌شود و اخبار و تحلیل‌های خلاف واقع در رسانه‌های غیررسمی مثل ویروس در حال انتشار است.»

این انجمن از خبرنگاران و روزنامه‌نگاران خواسته است تا در کنار حوزه کاری خود بر موضوع بیماری کرونا در ایران متمرکز شوند.

انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران همچنین از روزنامه‌نگاران و خبرنگاران با عنوان «سربازان و پیشگامان اطلاع‌رسانی» یاد کرده و در ادامه بیانیه خود بر ضرورت برقراری امکان کسب و انتشار خبر از سوی وزارت بهداشت و سایر نهادها تأکید کرده است.

به ‌نظر می‌رسد ممانعت تریبون‌های رسمی دولتی از انتشار اخبار دقیق در باره بیماری کووید ۱۹، راه را برای انتشار «فیک‌نیوز» و ایجاد هراس عمومی در میان مردم باز کرده است.

در روزهای اخیر انتشار فیک‌نیوز یا اخبار جعلی در ایران تشخیص اخبار واقعی از غیرواقعی را برای شهروندان دشوارتر کرده، به نحوی که بسیاری از ساکنان شهرهایی مانند قم، تهران و چند شهر دیگر وارد یک به اصطلاح «فرا واقعیت» از مسأله شیوع کرونا شده و با نگرانی درباره آینده ناروشن اپیدمی این ویروس خطرناک، با هجوم به فروشگاه‌ها، مراکز خرید و داروخانه‌ها اقدام به خرید مواد غذایی و اقلام دارویی بیش از حد نیاز کرده‌اند.

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    نظری وجود ندارد.