ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

انتقاد وزیر بهداشت از بی‌توجهی مردم به شیوع کرونا

سعید نمکی می‌گوید مراکز خرید و خیابان‌ها همچنان شلوغ‌اند و انگار نه انگار اتفاقی افتاده است. او از جریمه سنگین برای مبتلایان به کرونا که تردد می‌کنند خبر داد.

سعید نمکی از بی‌توجهی مردم به شیوع کرونا انتقاد کرد و گفت مراکز خرید و خیابان‌ها همچنان شلوغ‌اند و انگار نه انگار اتفاقی افتاده است. او از مردم خواست که در خانه‌های خود بمانند. وزیر بهداشت از جریمه سنگین برای افرادی که می‌دانند به کرونا آلوده‌اند اما همچنان تردد می‌کند، خبر داد.

سعید نمکی، وزیر بهداشت جمهوری اسلامی

سعید نمکی، وزیر بهداشت جمهوری اسلامی پنج‌شنبه ۲۲ اسفند در مورد مقابله با ویروس کرونا در کشور از بی‌توجهی مردم به این مسئله انتقاد کرد و گفت: «در چنین شرایط سختی، مردم همراهی کافی نمی‌کنند، در مراکز خرید غلغله است و ترافیک و ایاب‌وذهاب مردم را همانند قبل در سطح شهر شاهدیم. انگار نه انگار چنین اتفاقی رخ داده است. مردم به‌صورت عادی در سطح شهر می‌گردند؛ در حالی که باید با امسال به‌عنوان یک سال استثنایی، طور دیگری برخورد کرد.»

نمکی با اشاره به رفت‌وآمدهای شهری و بین شهری در ایران در مقایسه با کشورهای دیگر که به لحاظ فرهنگی متفاوت هستند، گفت: «آن‌ها همه چیز را رعایت می‌کنند و مسافرت‌ها و رفت‌وآمدشان در حد صفر و ماندن در خانه در حد ۱۰۰ در صد است، مگر در موارد ضروری و با هماهنگی دولتی. اما این‌جا همه سفر می‌روند، به هرکجا بخواهند رفت‌وآمد کرده و خرید می‌کنند.»

وزارت بهداشت ظهر پنج‌شنبه آخرین آمار رسمی از وضعیت شیوع کرونا در ایران را اعلام کرد. بر این اساس کل مبتلایان به این بیماری در کشور به ۱۰ هزار و ۷۵ نفر افزایش یافت و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۴۲۹ نفر رسید. روز گذشته (چهارشنبه) کل مبتلایان به این بیماری در کشور ۹۰۰۰ نفر و شمار جان‌باختگان ۳۵۴ نفر اعلام شده بود.

سعید نمکی با اشاره به نوروز تأکید کرد که اگر مردم امسال می‌خواهند سینی به نام «سلامت» به سفره هفت‌سین خود اضافه کنند باید در خانه‌های خود بمانند و مسائل مربوط به کرونا را رعایت کنند. او گفت: «برخی نفس همکاران ما را گرفتند و خودشان را هم به زحمت انداختند. چقدر باید این حرف را به مردم زد و خواهش کرد؟ امسال یک سال استثنایی است و شاید یک بار در قرن این اتفاق برای دنیا بیفتد و سازمان جهانی بهداشت پاندمی اعلام کند.»

تدروس آدانوم گبرایسوس مدیرکل سازمان جهانی بهداشت روز گذشته اعلام کرد که شیوع «کووید - ۱۹» به سطح «همه‌گیری جهانی» (پاندمی) رسیده است. به‌گفته مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در دو هفته گذشته شمار مبتلایان به این ویروس در خارج از چین ۱۳ برابر و شمار کشورهای مبتلا به آن سه برابر شده‌اند و انتظار می‌رود که در روزها و هفته‌های آینده شمار مبتلایان به این بیماری، مرگ‌‌ومیرها و تعداد کشورهای آلوده از این نیز بیشتر شود.

وزیر بهداشت جمهوری اسلامی از جریمه سنگین برای مبتلایان به کرونا که تردد می‌کنند خبر داد و گفت: «باید در خروجی شهرها کیت بگذاریم و هر مورد مشکوکی را بلافاصله به محلی که تعیین کرده‌ایم و جریمه سنگینی را برای افرادی که می‌دانند آلوده‌اند و یا مشکوک به بیماری هستند تعیین کنیم تا جریمه این ندانم‌کاری و نافرمانی اجتماعی را بپردازند.»

نمکی با اشاره به طرح بسیج ملی کرونا، اعلام کرد که در این طرح ورود و خروج افراد مشکوک و آلوده جداسازی شده و با مسیر خاصی که تعریف می‌شود این افراد با یکدیگر هیچ اختلاطی نخواهند داشت. او همچنین وعده داد که با این طرح بار تراکم بیمارستان‌ها کم شود.

مینو محرز، عضو کمیته پیشگیری بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ایران شنبه هفته گذشته ۱۷ اسفند پیش‌بینی کرد که دو تا سه هفته آینده روند صعودی ویروس کرونا همچنان ادامه یابد. او گفته بود: «هنوز به مرحله اوج بیماری نرسیده‌ایم». محرز افزوده بود دست‌کم ۴۰ درصد جامعه دچار این ویروس می‌شود تا بعد بیماری فروکش کند.

در ایران هنوز تصمیم رسمی درباره قرنطینه برخی از شهرها و استان‌ها گرفته نشده است و مسئولان محلی تنها به درخواست‌هایی از مردم برای سفر نکردن به این مناطق اکتفا می‌کنند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • هپیچ

    مردک چرا خودت را به کوچه علی چلاق میزنی. ۴۰ سال دروغ اینه نتیجش. تا دیروز تی وی و رادیو تبلیغ می کرد وضع عادیه . و ویروس توطئه است بزرگ چلاقتون هم که تمسخر کرد ویروس کذایی. حالا بخور . مثل یارو تو گل موندی مردش هم نیستی استعفا بدی

  • حقیقتگو

    حالا با برزو بحران ویروس کرونا مردمی که باید مردم باشند بی توجهی کردند و یا تمام امورکشوری و حکومتی وغیره دراین چهل ساله ؟ هیچ گاه و درهیچ شرایطی نمی توان الگوی مردمومردم بودن کشورهای پیشرفته را باالگوی مردم بودن درایران مقایسه کرد ..زیراکه الگوی مردم بودن و همبستگی مردمی ومردم دوستی و مرم پرستی درایران همچون درختی که ریشه هایش مدت ها آبی نصیب شان نشده است خشکیده است ....مردمی که باجان دل کشورشان را می پرستند واجازه نمی دهند که جمعی با سرنوشت و رفاه و آزادی و اقتصاد وامنیت و آینده شان چهل سال بازی کنند تنها با موجودیت مردمی امکان پذیربوده و می باشد که تنها بطور فردی به خودشان توجه داشته اند ..اگرسیلابی بروز کرد واگرزلزله ای بروز کرد و واگرده ها وصدها وطن پرستان دستگیرو اعدام و زندان نشین شده اند وحالا که ویروس ظهور کرده است کجاست توجه مردمی تمام کشور؟ هرکه سواربرالاغ روزگارش است و انکارهم اختیارش ومسیری که می رود الاغش تعیین می کند...جناب وزیر بهداشت دراین چهل ساله کجا بودید که حالا با بروزبحران ویروس کرونا مردم شناس شده اید ؟ وفقط درخانه ماندن و تماشای دردیوارهای اتاق با شکم خالی نسخه میدهید؟ درجنوب شهر تهران با آب فاضلاب تهران سبزی کاری میشود...درباغات حومه کرج با آبهای خروجی بیمارستانی سبزی ومیوه پرورش داده میشود - و دها مورد خلاف بهشت همگانی دیگر....کوه های مملو ازذباله آنهم به حال خود رها شده ...که میلیونها جانوران وحشرات موذی سم آگین درانها تردد می کنند ....کدام مردمان کشورهای پیشرفته جهان چنین اوضاع فرای فهم وشعور و نظافت همگانی را که مردم ایران چهل سال با بی توجهی و بمن وما ربطی ندارد برای خودشان ساخته اند پذیرفته اند؟ حالا اگرانتقادی هم کنید بله اینجا ایران است وکشور هرکی هرکی است اینجوری بوده وباید بی خیالش بود ...زندگی گذاران است ....تاوقتی سالم هستی شکرخداکن ....

  • چندین دهه است که سیاست صدا و سیما ترغیب مردم به بازارگردی و پارک‌گردی برای گذران اوغات فراغت است. چون نه زیرساختهای سایر تفریحات را درست کرده‌اند و نه خیلی از تفریحات دیگر را اسلامی میدانند. چندین دهه است که مردم اگر دیر بجنبند کلاه سرشان میرود. اگر گوشت امروز نخرند فردا گران تر میشود بسیاری از مردم اگر یک ماه کار نکنند بیچاره میشوند. دولت حمایتی نمیکند. حالا آقای نمکی مقصر کیه؟