ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ضربه کرونا بر بازار مسکن آخر سال

با توجه به سیر صعودی معاملات مسکن در ماه‌های اخیر، انتظار می‌رفت معاملات مسکن در اسفند به بالاترین حد سال برسد. اما کرونا معادلات را به هم زد و امضای قراردادها را به تعویق انداخت.

پیامدهای ناشی از شیوع ویروس کرونای جدید در ایران افت ۲۴ درصدی را به بازار مسکن پایتخت تحمیل کرده است. براساس آمارها این رقم در مقیاس کشوری به ۲۱ درصد می‌رسد.

علاوه بر نوسانات نرخ ارز، تورم و رکود اقتصادی، شیوع ویروس کرونا نیز بازار مسکن را تحت تاثیر خود قرار داده است.

در شرایطی که اقتصاد ایران تحت تاثیر پیامدهای شیوع ویروس کرونای جدید قرار دارد، گزارش‌ها از افت معاملات مسکن در کشور و پایتخت خبر می‌دهند. براساس گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در اسفند ۹۸ معاملات مسکن در تهران و کل کشور به ترتیب ۲۴ و ۲۱ درصد نسبت به ماه قبل کاهش پیدا کرده است.

گفته می‌شود با شیوع کرونا طرف‌های معامله به دلیل رعایت احتیاط سعی می‌کنند حتی المقدور از مواجهه با یکدیگر خودداری کنند و امضای قراردادها را به تعویق انداخته‌اند.

این در حالی‌ست که اسفند سال گذشته معاملات مسکن در ایران نسبت به بهمن همان سال دو برابر شده بود. پیش از شیوع کرونا با توجه به سیر صعودی معاملات مسکن در ماه‌های اخیر، انتظار می‌رفت معاملات مسکن در اسفند به بالاترین حد سال برسد.

طبق آمارهای منتشر شده، در ۲۶ روز گذشته از اسفند در تهران ۱۱ هزار و ۶۵۳ قرارداد خرید و فروش منعقد شده است که نسبت به بهمن ۲۴ درصد و نسبت به اسفند ۹۷، ۲۳ درصد کمتر شده است. این رقم در کل کشور بالغ بر ۵۰ هزار و ۸۰۳ قرارداد است که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه در سال قبل به ترتیب ۲۱ و ۲۷ درصد کاهش داشته است. واسطه‌ها اما می‌گویند افت معاملات در شمال تهران کمتر محسوس بوده است.

آمارها همچنین حاکی از افت شدید بازار اجاره‌اند. در ۲۶ روز ابتدای اسفند ۷۳۳۷ اجاره نامه در تهران امضا شده است. رقمی که از تعداد اجاره‌نامه‌های امضاشده در بهمن سال جاری ۳۷ درصد و از این تعداد در اسفند سال گذشته ۳۲ درصد کمتر است.

به همین نسبت ۲۵هزار و سه اجاره‌نامه به امضا رسیده در کل کشور در ۲۶ روز اسفند به ترتیب از ماه قبل و ماه مشابه سال قبل ۴۱ و ۳۰ درصد کمتر شده است.

بازار مسکن و سرپناه پیش از شیوع کرونا متاثر از نوسانات ارزی، تورم و کاهش قدرت خرید خانوارها بود. وضعیتی که همچنان ادامه دارد و در چشم‌انداز اقتصادی سال ۹۹ نیز تغییر مثبتی در آن پیش‌بینی نمی‌شود. در نگاه کلی به سال ۹۸ تنها در پایتخت معاملات مسکن ۳۵.۶ درصد نسبت به سال ۹۷ کاهش داشته‌اند اما متوسط خرید یک مترمربع واحد مسکونی در بنگاه‌های ملکی (۱۳ میلیون و ۲۰ هزار تومان) نسبت به سال قبل ۶۳.۵ درصد افزایش داشته است.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.