ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دیده‌بان حقوق بشر شکنجه و آزار غیرنظامیان یمنی را محکوم کرد

بر اساس تحقیقات سازمان دیده‌بان حقوق بشر، روزنامه‌نگاران و فعالان مدنی در استان المهرا، بیش از دیگران از سوی نیروهای نظامی عربستان تحت پیگرد و آزار قرار گرفته‌اند.

گزارش‌ها از یمن حاکی از شکنجه و ناپدید شدن قهری شهروندان یمنی به دست نیروهای نظامی عربستان سعودی است. سازمان دیده‌بان حقوق بشر آزار و اذیت‌های صورت گرفته علیه شهروندان غیر نظامی در یمن توسط نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان را محکوم کرد.

بیشتر آزار و اذیت‌های انجام شده علیه غیرنظامیان یمن از سوی نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان سعودی در یکی از استان‌های شرقی یمن به نام «المهرا» رخ داده است

سازمان دیده‌بان حقوق بشر، مستقر در نیویورک، روز چهارشنبه ۲۵ مارس/ ششم فروردین‌ با انتشار گزارشی اعلام کرد نیروهای نظامی ائتلاف به رهبری عربستان سعودی در یمن با انجام یک سلسله اقدامات غیر انسانی از جمله بازداشت‌های خودسرانه، ناپدید‌سازی قهری و انتقال زندانیان به کشور عربستان، اقدام به آزار و اذیت شهروندان یمنی می‌کنند.

در این گزارش آمده است که بیشتر آزار و اذیت‌های انجام شده علیه غیرنظامیان در یکی از استان‌های شرقی یمن به نام «المهرا» رخ می‌دهد.

نیروهای نظامی عربستان از دسامبر سال ۲۰۱۷/ آذر ۱۳۹۶ وارد استان المهرا شده و کنترل بخش مرکزی این استان را به ‌دست گرفتند.

در حال حاضر ساکنان استان المهرا در یمن، بیش از دو سال است که با راه‌اندازی گروهی موسوم به «کمیته تحصن مسالمت‌آمیز» مخالفت خود را با حضور نظامی عربستان در این استان اعلام کرده‌اند.

بر اساس تحقیقات صورت گرفته در این گزارش، روزنامه‌نگاران و فعالان مدنی مرتبط با این کمیته در المهرا بیش از دیگر گروه‌ها از سوی نیروهای نظامی عربستان تحت پیگرد و آزار قرار گرفته‌اند.

بنا بر گزارش‌ها، نیروهای نظامی و امنیتی عربستان برای شکنجه روزنامه‌نگاران و فعالان مدنی در این استان شرقی یمن، از ابزارهای مختلفی از جمله شوک الکتریکی، ضرب و شتم و شکنجه‌های روانی استفاده می‌کنند.

سازمان دیده‌بان حقوق بشر اقدامات انجام شده از سوی نیروهای نظامی ائتلاف به رهبری عربستان سعودی علیه شهروندان غیرنظامی در یمن را محکوم کرده است.

جنگ داخلی در یمن از اوایل سال ۲۰۱۵ و در ادامه خیزش‌های مردمی در کشورهای عربی موسوم به «بهار عربی» آغاز شد. پس از کناره‌گیری علی عبدالله صالح، دیکتاتور سابق در یمن، جناح‌ها و گروه‌هایی برای تصرف قدرت سیاسی در این کشور شکل گرفتند. این گروه‌ها از اوایل سال ۲۰۱۵ میلادی/ ۱۳۹۳ شمسی به مرور وارد درگیری نظامی با یکدیگر شدند.

حکومت عربستان سعودی اما از ماه مارس ۲۰۱۵/ اسفند ۱۳۹۳ با تشکیل یک ائتلاف نظامی از چند کشور و برای حمایت از دولت خود خوانده «عبد ربه منصور هادی» وارد جنگ داخلی یمن شده است.

مایکل پیج، معاون بخش خاورمیانه در سازمان دیده‌بان حقوق بشر اما در باره رفتارهای غیر‌انسانی نیروهای نظامی ائتلاف به رهبری عربستان سعودی علیه شهروندان یمنی گفته است:

«آزار و اذیت‌های جدی نیروهای نظامی سعودی و متحدان یمنی آنها علیه ساکنان محلی استان المهرا در یمن، سند دیگری را به فهرست رفتار غیرقانونی این ائتلاف در یمن می‌افزاید و عربستان سعودی با انجام این اعمال، به شدت به نام خود آسیب می‌زند. این در حالی است که عربستان سعودی در مورد این اقدامات پاسخگو نیست.»

گزارش دیده‌بان حقوق بشر در آستانه پنجمین سالگرد حمله ائتلاف به رهبری عربستان سعودی و امارات علیه شورشیان حوثی در یمن در ماه مارس سال ۲۰۱۵ منتشر شده است.

در جنگ داخلی یمن تاکنون ده‌ها هزار نفر از نیروهای نظامی و غیر‌نظامی کشته شده‌اند. سازمان ملل بارها وضعیت شهروندان گیر افتاده در میان این جنگ را جزو بدترین فجایع انسانی جهان توصیف کرده است.

به گزارش الجزیره، یکی از فعالان مدنی بازداشت شده توسط ارتش عربستان سعودی در یمن، پس از آزادی از زندان اعلام کرده که «نیروهای ارتش عربستان پس از بازجویی و شکنجه از او خواسته‌اند تعهدنامه‌ای را مبنی بر عدم شرکت مجدد در تظاهرات مسالمت آمیز امضا کند.»

در گذشته نیز سازمان‌ها و نهادهای حقوق بشری بین‌المللی علیه جنایات صورت گرفته توسط نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان در یمن واکنش نشان داده‌اند.

سازمان عفو بین‌الملل در ماه آگوست سال ۲۰۱۸/ مرداد ۱۳۹۷ با همراهی ۵۴ گروه و نهاد حقوق بشری دیگر، با ارسال نامه‌ای به شورای حقوق بشر سازمان ملل ضمن انتقاد از تداوم نقض فاحش حقوق بشر توسط نیروهای نظامی عربستان سعودی و امارات در یمن، از جامعه جهانی خواستند تا در این زمینه اقدام کند.

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    نظری وجود ندارد.