ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

کرونا: اجلاس تغییرات اقلیمی سازمان ملل به تعویق افتاد

اجلاس اقلیمی آتی سازمان ملل در گلاسکو یکی از آخرین فرصت‌ها برای آغاز اقدام هماهنگ و موثر جهانی علیه گرمایش زمین ترسیم می‌شد. فعالان نگران لغو آن به خاطر کرونا بودند. این اتفاق رخ داد.

«چارچوب پیمان‌نامه‌ سازمان ملل در تغییر اقلیم» (UNFCCC)، نهاد مسئول پیگیری تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد در بیانیه‌ای آنلاین اعلام کرد که اجلاس آتی تغییرات اقلیمی جهانی به دلیل شیوع ویروس جدید کرونا به تعویق خواهد افتاد.

فعالان عدالت زیست‌محیطی پلاکاردهایی در دست دارند با این مضمون: «کشورهای ثروتمند، بدهی اقلیمی‌تان را بپردازید!» ــ ۲۰ کشور صنعتی جهان مسئول ۷۸ درصد از کل انتشار گازهای گلخانه‌ای هستند ــ عکس‌: Shutterstock

بیست‌و‌ششمین نشست تغییرات اقلیمی سازمان ملل (COP26) قرار بود روزهای ۹ تا ۱۹ نوامبر سال جاری در گلاسکو اسکاتلند، در بریتانیا برگزار شود. این نشست اکنون به سال ۲۰۲۱ موکول شده است.

الوک شارما، معاون وزیر کسب‌و‌کار، انرژی و استراتژی صنعتی بریتانیا که ریاست این نشست را برعهده دارد، در توئیتی نوشت:

«جهان با چالشی بی‌سابقه روبروست و کشورها به درستی بر مبارزه با کووید‌۱۹ تمرکز دارند. به همین خاطر، COP26 به تعویق افتاده است.»

Due to this, #COP26 has been postponed.\nWe will continue working with partners to deliver the ambition needed to tackle the climate crisis & agree a new date 🌍\n— Alok Sharma (@AlokSharma_RDG) April 1, 2020

UNFCCC نیز در بیانیه آنلاین خود اعلام کرد که بحران جهانی کووید‌۱۹ این نهاد را از برگزاری یک نشست اقلیمی «بلندپروازانه و فراگیر» ناتوان می‌سازد.

بسیاری از چهره‌های مهم اقلیمی سازمان ملل به بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا گفته بوند که در برابر فشارها برای لغو COP26 مقاومت ‌کند زیرا جهان در مواجهه با بحران اقلیمی «فرصت چندانی ندارد».

این اجلاس یکی از آخرین فرصت‌های رهبران جهان برای دست‌زدن به یک اقدام فوری و متناسب با وضعیت اضطراری اقلیمی توصیف می‌شد.

قرار بود در نشست آتی تغییرات اقلیمی ملل متحد، کشورها برنامه‌های مشخص خود را برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای ـــ که به «میزان مشارکت تعیین‌شده در سطح ملی» موسوم‌اند ــ‌ ارائه دهند و به سمت اجرایی‌کردن واقعی تعهدات توافق اقلیمی پاریس (۲۰۱۵) بروند.

بر اساس گزارش سالانه سازمان ملل درباره انتشار گازهای گلخانه‌ای در ۲۰۱۹ که ۲۶ نوامبر سال گذشته منتشر شد، انتشار این گازهای عامل گرمایش زمین باید تا ۲۰۳۰، دست‌کم ۵۵ درصد کاهش یابد. و کشورها باید برنامه‌های رادیکال‌تری نسبت به آنچه در توافق پاریس معین شده بود، در پیش بگیرند.

توافق پاریس از دولت‌ها خواسته است که افزایش دما را «تا حد خوبی زیر ۲ درجه سلسیوس» نگه دارند، اگرچه تعهد اصلی مبتنی بر نگه داشتن افزایش دما در مرز ۲ درجه است.

کارشناسان و فعالان محیط زیست و متخصصان پنل اقلیمی سازمان ملل نسبت به نابسنده‌بودن توافق پاریس هشدار داده‌اند و می‌گویند که افزایش دمایی معادل ۱,۵ درجه تمام تأثیرات ویرانگر تغییرات اقلیمی را به همراه خواهد آورد.

فعالان محیط زیست نگران‌اند که با تأثیرهای اقتصادی ناشی از شیوع ویروس جدید کرونا، دولت‌ها از زیر بار مسئولیت‌های اقلیمی‌شان شانه خالی کنند.

ژاپن نخستین اقتصاد بزرگ دنیا بود که ابتدای همین هفته طرح کاهش ۲۶ درصدی گازهای گلخانه‌ای تا ۲۰۳۰ را ارائه کرد. فعالان محیط زیست این طرح را «شرم‌آور» خواندند و توکیو را متهم کردند که با ارائه آن در میانه بحران کرونا می‌خواهد از بررسی انتقادی بگریزد.

حمله به مقررات زیست‌محیطی و تعهدات اقلیمی را به بهانه شیوع بیماری کووید‌ـ‌۱۹ در جهان آغاز شده است. دولت راست‌گرای دونالد ترامپ مقرراتی کلیدی همچون استانداردهای بهسوزی خودروها را لغو کرده است. صنایع خودروسازی اروپایی نیز هفته گذشته در نامه‌ای به کمیسیون اروپایی خواهان تسهیل در مقررات مربوط به انتشار کربن خودروها شده اند.

با وجود شدت‌گرفتن وضعیت اضطراری اقلیمی، دولت‌ها هنوز این مسأله را جدی نگرفته اند و به ویژه ۲۰ کشور صنعتی جهان که مسئول ۷۸ درصد از کل انتشار گازهای گلخانه‌ای هستند،‌ هنوز اقدامی جدی برای جلوگیری از ادامه گرمایش زمین انجام نداده اند.

در همین زمینه:

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    نظری وجود ندارد.