ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

طومار ۱۷ هزار نفری مغانی‌ها: سهام کشت و صنعت را به مردم واگذار کنید

سازمان خصوصی‌سازی سهام کشت و صنعت مغان را پایین‌تر از ارزش واقعی واگذار کرده است. ۱۷ هزار نفر از مردم مغان خواستار خلع ید از مالک بخش خصوصی و واگذاری سهام به مردم منطقه شدند.

کشت و صنعت دشت مغان طی سال‌های گذشته چند مرتبه به شخصیت‌های حقیقی و حقوقی واگذار و پس از مدتی با دخالت دستگاه قضایی، واگذاری آن باطل شده است. کارگران این مجتمع کشاورزی و دامپروری خواستار لغو خصوصی سازی و واگذاری سهام آن به کارگران هستند. آنها و صد‌ها تن از مردم دشت مغان در طوماری خواستار ابطال دوباره معامله سهام این شرکت و واگذاری سهام آن به مردم شدند.

نزدیک به هفده‌هزار نفر از مردم مغان با امضاءطوماری خواستار ابطال معامله شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان به بخش خصوصی و واگذاری سهام آن به مردم منطقه شدند.

دی ماه ۱۳۹۷ سهام شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان در استان اردبیل پس از کش و قوس‌های فراوان به یونس ژائله، مالک شرکت شیرین عسل واگذار شد. آنهم در شرایطی که کارگران این مجتمع در اعتراض به خصوصی‌سازی این شرکت برای چند روز پیاپی تجمع کردند.

سازمان خصوصی‌سازی و مسئولان استانی اما بدون توجه به این اعتراض‌ها شرکت را با قیمتی کم‌تر از ارزش واقعی به «سرمایه‌دار بومی» واگذار کردند.

چندی بعد فاش شد که در روند واگذاری سهام کشت و صنعت مغان به یونس ژائله تخلف مالی گسترده صورت گرفته است. سازمان خصوصی‌سازی پیشنهاد اول که قیمت بالاتری داشت را نپذیرفته و تصمیم گرفته سهام را به مالک شیرین عسل واگذار کند.

صدیف بدری، نماینده اردبیل در مجلس شورای اسلامی سال گذشته خواستار تحقیق و تفحص از روند فروش این شرکت به بخش خصوصی شد. کارگران هم با امضاء نامه‌ای خطاب به ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه خواستار ابطال واگذاری سهام کشت و صنعت شدند. این اقدامات اما با وجود افشاگری نمایندگان مجلس در باره فساد گسترده در سازمان خصوصی‌سازی بدون نتیجه ماند تا ژائله و شرکایش همچنان مالکیت این مجتمع بزرگ را در اختیار داشته باشند.

در دور تازه اعتراضات، این بار مردم دامغان هم در کنار قرار گرفته‌اند و در یک طومار که به گزارش خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا) شمار امضاء کنندگان آن به ۱۷ هزار تن رسیده است، خواستار ابطال واگذاری سهام شرکت و واگذاری سهام به مردم مغان شده‌اند.

امضاء کنندگان این طومار به رئیس قوه قضاییه یادآورد شده‌اند که دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کشور «بر تخلفات در واگذاری سهام» صحه گذاشته‌اند و از او خواسته‌اند به پرونده این تخلف رسیدگی و واگذاری را ابطال کند.

نماینده تبریز: جهانگیری همدست ژائله است

تابستان سال گذشته میر‌علی اشرف عبدلله پوری حسینی، رئیس وقت سازمان خصوصی‌سازی ایران به فاصله کوتاهی پس از برکناری، به اتهام فساد مالی بازداشت شد.

احمد علیرضابیگی، نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیته تحقیق و تفحص از سازمان خصوصی‌سازی که پیش از این فاش کرده بود سهام این شرکت به قیمت ۱۰۰ میلیارد تومان واگذار شده، یک هفته قبل ۱۱ فروردین، مدعی شد که ژائله با کمک اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری، از ارسال پرونده تخلف در واگذاری سهام شرکت کشت و صنعت دشت مغان به نهادهای مرجع جلوگیری می‌کند.

به گفته او پس از افزایش اعتراض‌ها به واگذاری سهام این شرکت، جهانگیری جلسه‌ مشترکی با نمایندگان مجلس و ژائله برای پایان دادن به اعتراض‌ها و رفع ابهام‌ها تشکیل داده و در نهایت هم به صورت رسمی اعلام کرده است: کمیته ویژه‌ای برای امکان مصالحه تشکیل می‌دهد.

علیرضا بیگی گفت که این هیئت تلاش می‌کند از ارسال پرونده تخلف به مراجع قضایی و نظارتی جلوگیری کند.

آیا اعتراض‌ها به ثمر می‌نشیند؟

اعتراض به واگذاری کشت و صنعت مغان از همان آغاز وجود داشت. نهادهای نظارتی هم تخلف در این معامله را تایید کرده اما تا به حال  برای لغو واگذاری و خلع ید از مالک این شرکت اقدام نکرده‌اند. همین موضوع سبب شده شائبه برخوردار بودن ژائله و شرکایش که با وجود بدهکار بودن به نظام بانکی توانستند سهام شرکت را با قیمت کمتر از ارزش واقعی آن تصاحب کنند، از حمایت ویژه پررنگ‌تر شود.

در نامه‌ای که علیرضا‌بیگی از تصمیمات هیئت ویژه‌ای که به دستور اسحاق جهانگیری برای «مصالحه» و «استرداد شکایت‌ها» از واگذاری کشت و صنعت مغان منتشر کرده هم این حمایت ویژه آشکار است. در بخشی از این نامه نوشته شده است: اگر سازمان خصوصی سازی برخی اغماض‌ها و سهل گیری ها را انجام داده به نیت بهبود شرایط و در راستای منافع ملی بوده است که بررسی شرایط نامطلوب این شرکت در زمان واگذاری و عدم استقبال خریداران از این شرکت می‌تواند برخی از اقدامات سازمان خصوصی سازی را توجیه کند.

حاضرین در جلسه مشترک با نماینده جهانگیری و ژائله در یک بند دیگر از این توافقنامه نوشتند: موافق ابطال واگذاری انجام شده، نیستند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.