تداوم جنگ در لیبی بیتوجه به همهگیری کرونا
یک جنگ جهانی در ابعاد کوچک در لیبی در جریان است بیتوجه به همهگیری بیماری کووید ۱۹ در غرب و شرق آن کشور.

The convoy of the head of Libya's UN-backed unity government, Fayez al-Sarraj, is seen moving after meeting with military and security commanders of the government forces who supervised recapture of the checkpoint 27 in Janzour, between Tripoli and the coastal town of Zawiya on April 5, 2019, hours after Haftar's forces were pushed back from the key spot, less than 30 kilometres (18 miles) from the capital. - Forces loyal to Libyan strongman Khalifa Haftar were pushed back on April 5 from the key checkpoint by pro-government forces. The Tripoli Protection Force, an alliance of pro-government militias in the capital, said its fighters had taken part in the recapture of the checkpoint 27 kilometres (17 miles) to its south. (Photo by Mahmud TURKIA / AFP)
یک جنگ جهانی در ابعاد کوچک در لیبی در جریان است. از دولت وفاق ملی در غرب ترکیه و قطر حمایت میکنند. از نیروهای خلیفه حفتر در شرق، مصر، اردن، امارات متحده عربی و پیمانکاران روسی. در میانه این بحران کرونا ویروس جدید هم در این کشور شیوع پیدا کرده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز مقاماتی که بر شرق لیبی حکومت دارند ابتلای قطعی نخستین مورد به بیماری کووید ۱۹ را تایید کردند. مرزهای لیبی مسدود شده و طرح فاصلهگذاری اجتماعی برای جلوگیری از همهگیری کویید ۱۹ به اجرا درآمده و در همان حال درگیریها بین طرفهای متخاصم بین شرق و غرب کشور در جریان است.
در بخش غربی لیبی که تحت کنترل دولت وفاق ملی است، تاکنون ۲۰ مورد ابتلای قطعی به بیماری کووید ۱۹ شناسایی شده.
سازمان ملل متحد و نهادهای حقوق بشری از طرفهای متخاصم در جنگ لیبی خواستهاند که برای مقابله با همهگیری ویروس کرونا جدید آتشبس اعلام کنند. اما دو هفته است که درگیریها بالا گرفته است. این درگیریها را میتوان به شرح زیر خلاصه کرد:
سازمان جهانی بهداشت هشدار داده است که چنانچه بیماری کووید ۱۹ در لیبی شیوع پیدا کند، این کشور توانایی مقابله با آن را نخواهد داشت. با اینحال تا قدرتهای خارجی از جنگ نیابتی در لیبی دست برندارند، درگیریها ادامه مییابد.
آنکارا ادعا میکند نیروهای ترکیه تنها وظیفه «هماهنگی» با دولت لیبی را بر عهده دارند و در درگیریها شرکت نمیکنند. با اینوجود از زمان اعزام نیروهای ترکیه به لیبی، حفتر کنترل خود را بر برخی از مناطقی که پیشتر تصرف کرده بود، از دست داده است.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.