ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

فرهاد بخشی، محکوم به نوشتن تحقیق ۹۰ صفحه‌ای دست‌نویس درباره ناو وینسنس

فرهاد بخشی، از معترضان بازداشت شده در جریان اعتراضات دی‌ماه ۹۸ است که همچنان در زندان فشافویه به سر می‌برد.

پس از اعلام رسمی ساقط کردن هواپیمای مسافربری پی‌اس ۷۵۲ متعلق به خطوط هواپیمایی اوکراین در تاریخ ۱۸ دی ۱۳۹۸ توسط پدافند هوایی سپاه پاسدران، اعتراض‌های دانشجویی و مردمی متعددی شکل گرفت که در جریان آن شمار زیادی از معترضان بازداشت شدند. فرهاد بخشی، یکی از معترضان بازداشت شده نسبت به ساقط کردن هواپیمای اوکراینی است که بعد از گذشت پنج ماه همچنان در بازداشت موقت به سر می‌برد.

فرهاد بخشی

بر پایه اطلاعات رسیده به زمانه از طریق یک منبع آگاه که به دلایل امنیتی نخواست نامش فاش شود، فرهاد بخشی روز یک‌شنبه ۲۲ دی ۹۸ در جریان اعتراض‌ دانشجویان در مقابل دانشگاه امیرکبیر نسبت به ساقط کردن هواپیمای اوکراینی، بازداشت شده است.

بخشی توسط نیروهای اطلاعات سپاه بازداشت و در جریان بازجویی مورد شکنجه و ضرب و شتم قرار گرفته است. به گفته این منبع آگاه، فرهاد بخشی تنها بازداشتی اعتراض‌های دی ‌ماه ۹۸ است که همچنان در زندان تهران بزرگ (فشافویه) در بازداشت به سر می‌برد:

«او بازداشت موقت بود و برایش قرار وثیقه صادر شده، اما امکان تأمین وثیقه را نداشت برای همین در زندان مانده.»

فرهاد بخشی توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت کشور» به تحمل شش ماه زندان، یک ماه خدمت در یکی از پایگاه‌های بسیج و تحقیق ۹۰ صفحه‌ای دست‌نویس درباره ناو جنگی وینسنس (ناو جنگی یواس‌اس وینسنس در تاریخ ۱۲ تیر ۱۳۶۷ با شلیک به هواپیمای مسافربری ایران ایر در خلیج فارس، باعث مرگ ۲۹۰ سرنشین این هواپیما شد) محکوم شده است.

محمد مقیمی، وکیل دادگستری و کارشناس حقوق بشر، پیش‌تر در گفت‌وگویی با زمانه درباره اتهام‌های مطرح شده از سوی قوه قضاییه برای شرکت کنندگان در تجمعات اعتراضی علیه ساقط شدن هواپیمای اوکراینی توسط پدافند هوایی سپاه گفته بود این اتهامات اساسا مبنای حقوقی و منطق‌ ندارند:

«مطابق اسناد بین‌المللی حقوق بشری از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی و همچنین برابر اصل ۲۷ قانون اساسی ایران، آزادی برگزاری تجمعات مورد شناسایی قرار گرفته و از حقوق اساسی شهروندان به‌ حساب می‌آید و این مسأله نه تنها جرم نیست بلکه جزو حقوق اساسی افراد است و شهروندان از این حق برخوردارند که بتوانند آزادانه اعتراض خود را ابراز کنند.»

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.