ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نخستین نفتکش ایران در بندر ال‌پالیتو ونزوئلا پهلو گرفت

انتقال محموله بنزین از بندرعباس به ال پالیتو به ملاکی برای آمادگی ترامپ برای پذیرش روابط اقتصادی و سیاسی ایران و ونزوئلا بدل شده است. رئیس جمهوری ونروئلا بر توافق تهران و کاراکاس تأکید کرد.

نخستین نفتکش از پنج نفتکش حامل سوخت ایران در بندر ال پالیتو پهلو گرفت. در همان حال نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا در سخنانی که از تلویزیون آن کشور پخش شد، با قدردانی از جمهوری اسلامی ایران بر توافق ۲۰ ساله تهران با کاراکاس تأکید کرد. حرکت نفتکش‌های ایران به ونزوئلا به ملاکی برای آمادگی ترامپ برای پذیرش روابط اقتصادی و سیاسی ایران و ونزوئلا بدل شده است.  

نفتکش «فورچون» حامل سوخت ایران با اسکورت نیروی دریایی ونروئلا بعد از طی بیش از ۱۲ هزار کیلومتر به بندر «ال پالیتو» نزدیک می‌شود. (عکس: توییتر نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا)

  پنج نفتکش ایران حامل یک میلیون و ۵۳۰ هزار بشکه بنزین و مشتقات نفتی برای شکستن تحریم‌های ایالات متحده آمریکا از بندر رجایی به مقصد بنادر ونزوئلا حرکت کرده‌اند. این نفتکش‌ها عبارت‌اند از: «فورچون»، «فارست»، «فاکسون»، «پتونیا» و «کلاول». مرکز ردیابی تانکر ترکز (TankerTrackers) صبح دوشنبه ۲۵ مه / ۵ خرداد  در پیامی در توئیتر اعلام کرد نخستین کشتی حاوی سوخت ایران در پالایشگاه ال‌پالیتو ونزوئلا پهلو گرفته است:

«نفتکش ایرانی فورچون که در اواسط ماه مارس (اسفند- فروردین) در بندر رجایی با ۴۳ میلیون لیتر بنزین بارگیری شده بود، هم اکنون در اسکله ۲ در پالایشگاه ال پالیتو ونزوئلا واقع در غرب پایتخت کاراکاس لنگر انداخت.»

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

به گزارش رویترز نفتکش فارست، دومین نفتکش حامل سوخت ایران دو روز قبل وارد دریای کارائیب شد. سه کشتی دیگر نیز در حال عبور از اقیانوس اطلس هستند.

نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا بامداد دوشنبه ۲۵ مه / ۵ خرداد در سخنانی که از تلویزیون ونزوئلا پخش شد، ضمن قدردانی از جمهوری اسلامی اعلام کرد که دو کشور حق دارند آزادانه با هم تجارت کنند.

مادورو گفت ورود اولین کشتی حامل سوخت و مشتقات نفتی برای تولید بنزین در داخل، ارمغان توافق جامع همکاری است که میان تهران و کاراکاس امضا شده است.

سفیر ایران در ونزوئلا هم در پیامی در توییتر با یادآوری توافق جامع همکاری بین تهران و کاراکاس یادآوری کرد که کاراکاس در سال ۲۰۰۸ که جمهوری اسلامی تحت تحریم بود به ایران بنزین منتقل کرد و اکنون ایران به ونزوئلا برای تأمین بنزین مورد نیازش کمک می‌کند. پالایشگاه‌های ونزوئلا تحت تاثیر تحریم‌های آمریکا فقط با ۱۰ درصد از ظرفیت خود کار می‌کنند.

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

ایالات متحده آمریکا نیکلاس مادورو را به تقلب انتخاباتی در سال ۲۰۱۸ متهم کرده و این کشور را تحت تحریم قرار داده است. مورگان اورتگاس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به ورود نخستین نفتکش ایران به دریای کارائیب گفت:

«[صدور بنزین از ایران به ونزوئلا] سوءمدیریت نومیدکننده دولت مادورو را نشان می‌دهد. ونزوئلا  به انتخابات آزاد و عادلانه ریاست جمهوری نیاز دارد که این کشور را به سمت دموکراسی و شکوفایی اقتصادی ببرد و نه به معامله با دولتی که جامعه بین‌المللی آن را طرد کرده است.»

یک مقام وزارت خارجه آمریکا پنجشنبه هفته گذشته به رویترز گفته بود دولت ترامپ در اندیشه اقداماتی است که مانع از ارسال سوخت ایران به ونزوئلا شود. خبرگزاری فارس  گزارش داده بود که بر اساس اطلاعاتی که مقامات امنیتی جمهوری اسلامی به دست آورده‌اند چهار کشتی جنگی آمریکا به نام‌های «یواس‌اس دیترویت»، «یواس‌اس لیسن»، «یواس‌اس پریبل» و «یواس‌اس فاراگت» در دریای کارائیب مستقر شده‌ بودند که مانع از حرکت نفتکش‌های ایرانی شوند.

حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی شنبه گذشته (۳ خرداد) در گفت‌وگوی تلفنی با امیر قطر هشدار داده بود اگر آمریکا برای نفتکش‌های ایران در دریای کارائیب یا در هر جای دیگر دچار مشکل شوند، ایران اقدام به تلافی خواهد کرد. روحانی گفته بود «امیدواریم آمریکایی‌ها دست به خطا نزنند.»

رویترز می‌نویسد مقامات وزارت دفاع آمریکا از هرگونه اظهار نظر درباره واکنش احتمالی ایالات متحده خودداری کرده‌اند.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل همچنان اعتقاد دارد که تنها راه از میان برداشتن بحران ونزوئلا گفت‌وگوهای سیاسی است. به گفته گوترش به ویژه با توجه به همه‌گیری کووید-۱۹ در ونزوئلا، دستیابی به یک توافق سیاسی سبب تقویت حاکمیت دموکراتیک می‌شود.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • جمال چراغ ویسی

    جناب حمید تمام صحبت های شما درست و مورد قبول, تا خط آخر که یهو به صحرای کربلا زدید و باز تمامی این استدلالات بهانه ای شد برای حمله به چپ و دیگران. اکثریت قریب به اتفاق زندانیان سیاسی که اکنون در زندانهای ج.ا. هستند همگی یا صریحا چپ هستند یا گرایشات مختلف چپ دارند. آیا این زندانیان سیاسی هم به خاطر "حمایت و توجیه جنایات ج.ا." است که به زندان افتاده اند؟ چه کسی پشتیبان تمامی مبارزات کارگری در ایران است؟ غیر از چپ ایران. چه کسی توانسته است در این چند دهه رابطه, همبستگی و هماهنگی خود با طبقهء کارگر در ایران حفظ کند و رشد دهد؟ غیر از چپ ایران. ورشکستگی اقتصادی آخوندها از حد صدور پنج نفتکش, و ده نفتکش و پنجاه نفتکش گذشته است. شمش های طلای ونزوئلایی هم کفاف حتی یک هفته سوخت و ساز کشوری به وسعت ایران را هم نمی دهد. شاید بهتر باشد که به جای عقده گشایی از چپ ها و دیگران توجه داشته باشیم به مبارزاتی که در ایران جریان دارد. حمل بر گستاخی نشود اما شما برای کارگران هفت تپه, اعتصاب گران زغال سنگ کرمان, کولبران کردستان و غیره چه کار کرده اید؟

  • حمید

    نخستین نفتکش ایران در ونزوئلا پهلو گرفت! *خوب ماه بعدش چه* ایا میدانید ونزوئلا در صدر لیست کشورهایی که ذخیره نفت دارد قرار دارد و ایران رتبه سوم . اما قادر به تإمین منظم سوخت برای داخل کشور خود نیستند. دلیلش سپردن کار بدست جماعتی دزد و اراذل میباشد. جمهوری اسلامی پنج کشتی کوچک نفت کش را با بوق و کرنا به ونزوئلا روانه کرده است. اگر فرض کنیم که هر کشتی حال دو میلیون لیتر بنزین باشد میشود ۱۰میلیون لیتر حال اگر فرض کنیم که سهمیه هر خودرو ۲۰ لیتر در ماه باشد ان مقدار تنها برای یک ماه ۵۰۰۰۰۰ خودرو کافیست بعدش چه؟ رئیس جمهور ونزوئلا شخصی است بنام *نیکلاس مادورو*که قبل از اشنا شدن با چاوز راننده اتوبوس بوده!! قصد من از یاداوری شغل ایشان نه تحقیر بلکه با توجه به مشابه بودن شرایط زندگی در اسیا و امریکای جنوبی و سطح تحصیلات و معیشت توقع دارید که باعث رفاه بیشتر شود؟ حال ببینیم سومین کشور دارای ذخیره نفت یعنی ایران که تنها کشوری است یک *اخوند* گرداننده امور کشور است،وزرا و وکلای مجلس اسلامیش با سند و مدرک ادمکشی و شکنجه گری را درکارنامه خود دارند و به ان افتخار هم میکنند. حال پرسش اینجاست چه اتفاق دیگری باید بیفتد که نیروهای چپ و ملی مذهبی دست از حمایت و توجیه جنایات جمهوری اسلامی بردارند.

  • حقیقتگو

    ازمدت ها قبل ازگران شدن بنزین درایران سپاه هدفمند درصدد صادرات بنزین به ونزوئلا و دریافت طلا بوده است ...روحانی که نبابه گفته خودش ازگران شدن بنزین بی خبربوده است تازمانی که مردم به ان واگنشی نشان نداده بودند !!!حالا باید ازسپاه پرسید که طلاهای دریافتی را چه کردی وکجا انبارشده اند د؟ البته اگرمردم جرات چنین پرسش را دارند؟ تصوراینکه سپاه ادعا می کند که با هواپیما تجهیزات بازسازی پالایشگاه به ونزوئلا می فرستد جای بسی تفکروتحلیل است زیراکه سپاه قطعات موشک و پهپپاد و دیگر جنگ افزارها را هم با هواپیما به ونزوئلا فرستاده و می فرستدد ..