ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

یکی از سوله‌های سایت هسته‌ای نطنز دچار حادثه شد

کمالوندی می‌گوید حادثه در یکی از سوله‌های در دست ساخت در محوطه باز سایت نطنز رخ داده و تلفاتی نداشته است. هنوز اطلاعات کافی در این زمینه در دست نیست.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران از وقوع حادثه‌ای در سایت هسته‌ای نطنز خبر داد اما گفت «جای نگرانی وجود ندارد». هنوز اطلاعات کافی در این‌باره منتشر نشده است.

آمریکا معافیت‌های هسته‌ای ایران را لغو کرد
آمریکا در خردادماه گذشته معافیت‌های هسته‌ای ایران را لغو کرد ـ ـ عکس از آرشیو

بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی پنج‌شنبه ۱۲ تیر گفت: «بامداد امروز در پی وقوع حادثه‌ای که چگونگی آن در دست بررسی است، یکی از سوله‌های در دست ساخت در محوطه باز سایت نطنز دچار آسیب شد.»

به‌گفته کمالوندی «این حادثه هیچ‌گونه تلفاتی نداشت و لطمه‌ای به فعالیت‌های جاری این مجموعه نیز وارد نکرد و از نظر احتمال ایجاد آلودگی نیز با توجه به غیرفعال بودن مجموعه ذکر شده جای هیچ‌گونه نگرانی نیست».

سایت هسته‌ای نطنز بخشی از تأسیسات زیرزمینی برنامه هسته‌ای ایران است که به‌منظور غنی‌سازی اورانیوم در نزدیکی نطنز در استان اصفهان ساخته شده است.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران افزود: «هم‌اکنون تیم‌های کارشناسی سازمان در محل وقوع حادثه قرار داشته و مشغول بررسی علل این واقعه هستند.»

این حادثه در حالی رخ می‌دهد که آمریکا در خردادماه گذشته معافیت شرکت‌های بین‌المللی از تحریم‌ها برای همکاری با برخی پروژه‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی را تمدید نکرد. بر پایه این معافیت‌ها شرکت‌های پنج کشور باقیمانده در توافق هسته‌ای با جمهوری اسلامی (روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه و آلمان) مجاز بودند در چند پروژه مشخص هسته‌ای با ایران همکاری کنند.

سایت هسته‌ای نطنز پیش از این در سال ۲۰۱۰ با بدافزاری به‌نام استاکس‌نت هدف خرابکاری قرار گرفته بود. استاکس‌نت محصول مشترک آمریکا و اسرائیل بود و برای ضربه زدن به برنامه هسته‌ای ایران طراحی شده بود. این بدافزار سیستم‌های رایانه‌ای تأسیسات هسته‌ای را آلوده کرد به طوری که سانتریفوژها به تخریب خود اقدام می‌کردند. با این حال استاکس‌نت از مرزهای ایران فراتر رفت و رایانه‌های چند کشور را نیز آلوده کرد. فولکس‌کرانت روزنامه هلندی سپتامبر ۲۰۱۹ در گزارشی تفصیلی ادعا کرد که سرویس اطلاعاتی هلند در آلوده کردن تأسیسات هسته‌ای نطنز به بدافزار استاکس‌نت با کمک یک مهندس ایرانی و در پوشش دو شرکت صوری و در همکاری با موساد و سیا نقش مؤثری ایفا کرده است.

سازمان انرژی اتمی ایران در پی خروج آمریکا از برجام در جهت کاهش تعهدات هسته‌ای ایران در ۱۳ آبان ۱۳۹۸ عملیات گازدهی سانتریفیوژهای پیشرفته نسل جدید IR6 در نطنز را آغاز کرد. اتحادیه اروپا بلافاصله با انتشار بیانیه‌ای از ایران خواست در تصمیم خود نسبت به کاهش تعهداتش در برجام تجدید نظر کند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.