ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بررسی حادثه تأسیسات هسته‌ای نطنز در مجلس

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی اعلام کرد «نتایج قابل توجهی» حاصل شد. وزیر اطلاعات و شماری از مقامات امنیتی از جمله فرماندهی پدافند هوایی در این جلسه حضور داشتند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه‌‌ای که در کمیسیون امنیت ملی با حضور وزیر اطلاعات و نمایندگان سایر دستگاه‌های امنیتی برگزار شد، حادثه در سوله تولید سانتریفیوژهای پیشرفته در تأسیسات هسته‌ای نطنز را از «زاویه‌ امنیتی» بررسی کردند. ابوالفضل عمویی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی گفت در این نشست نتایج قابل توجهی به دست آمد.  نماینده جبهه پایداری در سخنانی جنجالی پروتکل الحاقی و بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای را مسئول حادثه جلوه داد. همزمان سخنگوی دولت روحانی احتمال دست داشتن اسرائیل در این حادثه را رد نکرد.

نمای عمومی سایت هسته‌ای نطنز ــ عکس: HENGHAMEH FAHIMI / AFP

علی ربیعی، سخنگوی دولت روحانی سه‌شنبه ۱۷ تیر درباره گزارش‌هایی که در رسانه‌ها درباره احتمال دست داشتن اسرائیل در حادثه نطنز منتشر شده گفت: «فرضیه‌های مربوط به علت حادثه از ابتدای وقوع به بررسی انجامیده و علت حادثه با اجماع نظر کارشناسان در حال تکمیل است. خوشبختانه این حادثه هیچ تلفات جانی نداشته و تشعشعات رادیواکتیو هم نداشته و تاثیری بر روند فعالیت صنعت هسته‌ای صلح‌آمیز ما ندارد.»

حدود ساعت ۲ بامداد پنج‌شنبه ۱۲ تیر بخشی از تأسیسات روزمینی سایت هسته‌ای نطنز دچار آتش‌سوزی شد. بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران شامگاه یکشنبه در مصاحبه با خبرگزاری جمهوری اسلامی اعلام کرد حادثه در سیلویی اتفاق افتاد که در آن سانتریفیوژهای نسل جدید برای رسیدن به ۱۹۰ هزار سو اورانیوم غنی‌شده بر اساس دستور علی خامنه‌ای تولید می‌‌شد. به گفته کمالوندی حادثه نطنز «در برنامه میان‌مدت، در توسعه و تولید ماشین‌های پیشرفته» وقفه می‌اندازد و در مجموع برنامه هسته‌ای ایران را کُند می‌کند. شورای عالی امنیت ملی اعلام کرده که به دلایل حادثه در تأسیسات هسته‌ای نطنز پی برده اما آن را فعلاً به سبب ملاحظات امنیتی اعلام نمی‌کند.

روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» آمریکا روز گذشته (دوشنبه) به نقل از یک مسئول اطلاعاتی مطلع در خاورمیانه که نام او افشا نشد نوشت، تل‌آویو مسئول «انفجار» در نطنز است و این «انفجار» به وسیله کار گذاشتن یک بمب انجام شده است.

جلسه کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره حادثه نطنز

کمیسیون امنیت ملی برای بررسی حادثه نطنز، بعد از ظهر سه شنبه ۱۷ تیر جلسه‌ای با حضور محمود علوی وزیر اطلاعات و معاونان، مقامات ارشد فرماندهی پدافند هوایی ارتش و مقامات ارشد نیروی انتظامی برگزار کرد. ابوالفضل عمویی، سخنگوی کمیسون امنیت ملی در مصاحبه با ایسنا گفت: «در این جلسه، مقامات مربوطه با ارائه گزارشی از حوزه مسئولیت خود، به تشریح ابعاد امنیتی واقعه نطنز پرداختند و بعد از استماع نظرات اعضای کمیسیون به سوالات آنها پاسخ دادند.»
عمویی سپس در ادامه این مصاحبه این جمعبند را ارائه داد: «براساس گزارش ارائه شده در این جلسه، تاکنون نتایجی قابل توجهی درباره حادثه نطنز حاصل شده و بررسی دقیق‌تر ابعاد مخلتف موضوع انفجار نطنز ادامه دارد. با پایان بررسی دقیق و فنی موضوع، نتایج قطعی از طریق دستگاه‌های ذی ربط به اطلاع مردم خواهد رسید.»
شورای امنیت ملی اعلام کرده که از چند و چون حادثه آگاه است اما به دلیل برخی ملاحظات دلیل حادثه را اعلام نمی‌کند.

بنی گانتز، وزیر جنگ اسرائیل در پاسخ به سوالی درباره نقش احتمالی تل‌آویو در حادثه نطنز گفت: «هر شخصی می‌تواند در هر زمانی و درباره هر چیزی به ما شک کند اما به نظر من این درست نیست (…) لزوماً اسرائیل در پشت پرده تمام اتفاقات ایران قرار ندارد.»

آویگدور لیبرمن، وزیر جنگ سابق و از مخالفان نتانیاهو و مسئول حزب «اسرائیل بیتنا» اعلام کرد، یک مسئول عالی‌رتبه در دستگاه‌های امنیتی اسرائیل، اطلاعات مربوط به انفجار بمب را در اختیار نیویورک تایمز قرار داده. تایمز اسرائیل ادعا کرد این شخص «یوسی کوهن»، رئیس سرویس جاسوسی موساد است.

بهره‌‌برداری سیاسی جبهه پایداری از حادثه نطنز

در این گیر و دار، همزمان با برگزاری نشست در کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی برای بررسی جوانب امنیتی در سیلوی تأسیسات هسته‌ای نطنز، جواد کریمی قدوسی، نماینده پایداری بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را متهم کرد که در شش بار بازرسی خود از این تأسیسات اطلاعاتی را در اختیار اسرائیل قرار داده‌اند. قدوسی گفت: «رخداد پیش آمده و بازدیدهای انجام گرفته موضوع پروتکل الحاقی را زیرسوال می‌برد زیرا دسترسی بازرسان به این مراکز فقط با تمسک به پذیرش ایران طبق پروتکل الحاقی ممکن است. در صورتی که پروتکل الحاقی در میان نبود، مانند کشورهای دیگر بازرسی‌های آژانس خیلی محدود بود و آنها هم هیچ حق و ادعایی نمی‌توانستند داشته باشند.»

شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ۳۰ خرداد  با تصویب قطعنامه‌ای با ۲۵ رأی مثبت از ایران خواست که بی‌درنگ امکان دسترسی آژانس به تمام تأسیسات هسته‌ای این کشور را فراهم کند.

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی یکشنبه ۱۵ تیر گفت: «جمهوری اسلامی و نمایندگان مردم اجازه نخواهند داد که آژانس دستش باز باشد و هر کاری که می‌خواهد انجام دهد و حلقه اطلاعاتی و جاسوسی کشورهای متخاصم را تکمیل کنند. از دولت و وزارت خارجه انتظار داریم تا سیاست‌های کاهش تعهدات برجامی را که در خصوص آن‌ها تصمیم‌گیری شده اجرا کنند.»

روز گذشته سید عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر خارجه ایران هشدار داد که ممکن است پرونده ایران یک بار دیگر به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع داده شود. سخنان او سانسور شد.

سرگئی ورشینین معاون وزیر خارجه روسیه روز گذشته (دوشنبه) گفت: «روسیه خواستار خودداری از نتیجه‌گیری‌های عجولانه درباره حادثه تأسیسات هسته‌ای ایران است. جزئیات باید به دقت بررسی شود و این موضوع بسیار جدی است.»

■ نقشه اینتراکتیو تاسیسات و سایت‌های هسته‌ای ایران

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.