برای نخستین بار نمایندگان دولت افغانستان و اپوزیسیون سیاسی این کشور با نمایندگان مخالفان مسلح بهویژه طالبان، بهمنظور گفتوگو در مورد اوضاع این کشور در پاریس گردهم آمدند.
این نشست سه روزه از طرف مرکز مطالعات استراتژیک فرانسه با میزبانی دولت این کشور روز چهارشنبه ۲۹ آذرماه در یک محل سری در منطقه شانتئی در شمال پاریس آغاز گردید.
به گزارش رادیو بینالمللی فرانسه، در این گردهمایی عبدالحکیم مجاهد، معصوم استانکزی، حبیبالله فوزی و دین محمد از سوی شورای عالی صلح افغانستان و نمایندگان ائتلاف اپوزیسیون مخالف، طالبان و حزب اسلامی در این نشست شرکت کردهاند.
ذبیحالله مجاهد، از سخنگویان طالبان گفته است دو نماینده طالبان به خاطر ارائه نظرات این گروه در این نشست شرکت کردهاند اما تأکید کرده است که هیچ نوع مذاکراتی صورت نخواهد گرفت.
گفته میشود که شهابالدین دلاور، سفیر رژیم پیشین طالبان در عربستان و نعیم وردگ از اعضای دفتر سیاسی این گروه در قطر که بهتازگی گشوده شده است، به پاریس رفتهاند.
به گفته لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه شرکتکنندگان این کنفرانس برای بحث و گفتوگو درباره مسائل افغانستان گردهم آمدهاند اما در این نشست در مورد صلح مذاکره نخواهد شد
غیرت بهیر و سه عضو دفتر سیاسی حزب اسلامی گلبدین حکمتیار، و احمد ضیا مسعود، یونس قانونی و محمد محقق از رهبران اپوزیسیون سیاسی از دیگر شرکتکنندگان این نشست هستند.
به گفته لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه شرکتکنندگان این کنفرانس برای بحث و گفتوگو درباره مسائل افغانستان گردهم آمدهاند اما در این نشست در مورد صلح مذاکره نخواهد شد.
این نشست در حالی برگزار میشود که پیش از این نشستهای مشابهی از جمله در قطر و ژاپن نیز برگزار شده بود که تاکنون نتیجه ملموسی نداشتهاند.
همزمان هیئت معاونت سازمان ملل برای افغانستان (یوناما) نیز گفته است تا چند هفته دیگر نشستی را با شرکت همه جناحهای سیاسی افغانستان برگزار خواهد کرد.
هدف از این برنامه که برخی از نمایندگان احزاب سیاسی، جامعه مدنی، رسانهها و رهبران مذهبی نیز در آن شرکت خواهند کرد، تقویت تلاشهای در راه صلح اعلام شده است.
تلاشها برای گردهمآوری نمایندگان دولت، اپوزیسیون سیاسی و مخالفان مسلح افغانستان و ایجاد زمینه گفتوگو بین آنان در حالی شدت گرفته که ناتو اعلام کرده است تا زمستان ۱۳۹۳ خورشیدی (۲۰۱۴) نیروهایش را از افغانستان خارج خواهد کرد و مسئولیت تأمین امنیت افغانستان را به نیروهای امنیتی این کشور خواهد سپرد.
با اعلام خروج تدریجی نیروهای نظامی خارجی و افزایش تلاشهای شورشیان بهویژه طالبان برای برهم زدن اوضاع افغانستان نگرانیهای مردم این کشور نیز بیشتر شده است اما آمریکا و کشورهای همپیمان آن تأکید کردهاند که اجازه نخواهند داد افغانستان بار دیگر به گذشته بازگردد.