هفت تن که گفته میشود قاچاقچی مواد مخدر و تجاوزگر بودهاند در زندان اصفهان اعدام شدند.
تارنمای روزنامه کیهان به نقل از محمدرضا حبیبی، دادستان عمومی و انقلاب اصفهان نوشت: "هفت تن متهم به قاچاق مواد مخدر و متجاوز به عنف صبح روز گذشته در زندان اصفهان اعدام شدند."
دادستان عمومی و انقلاب اصفهان، با اعلام اینکه شش تن از مجرمان اعدام شده از فعالان در امر تهیه، توزیع، خرید، فروش و قاچاق عمده مواد مخدر بودهاند افزود: "اتهام نفر هفتم تجاوز به عنف است وی با استفاده از سلاح سرد به منزلی وارد و مرتکب تجاوز به عنف شده بود."
وی با بیان اینکه "یک تن از شش مجرم فعال در قاچاق مواد مخدر به دلیل حمله مسلحانه بیش از ٣٠٠ کیلوگرم تریاک به اعدام محکوم شد"، افزود: "تعدادی از این شش تن نیز در پروندههای خود سابقه سرقت و آدمربایی داشتهاند."
به گفته حبیبی، بیشترین و کمترین سن هفت مرد اعدام شده به ترتیب ۴۵ و ۲۵ سال بوده است.
شمار بالای اعدامها و اعمال این مجازات در ایران همواره مورد اعتراض فعالان و نهادهای حقوق بشری قرار گرفته است اما مقامهای جمهوری اسلامی تعیین نوع مجازات برای متهمان را "مسئله داخلی" این کشور میدانند
به گزارش واحد مرکزی خبر، چهار روز پیش نیز یک متهم به قاچاق مواد مخدر با حکم قضایی در زندان مرکزی کاشان اعدام شد.
خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) نیز آبانماه سال جاری نوشت، حکم اعدام ١٠ تن در تهران که گفته شده بود از اعضای دو باند بزرگ قاچاق مواد مخدر بودهاند اجرا شد.
تارنمای جام جم آنلاین نیز در همان ماه از به دارآویختن سه تن متهم به قاچاق مواد مخدر در قزوین خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر بنابر اعلام حکمت علی مظفری، رئیس کل دادگستری استان مرکزی، در ۲۴ آبانماه سال جاری سه جوان که با ربودن دختری به وی تجاوز کرده بودند در مقابل چشم مردم در میدان فراهان اراک به دار آویخته شدند.
یک روز پیش از آن روز نیز ۱۲ زندانی متهم به قاچاق مواد مخدر در زندان رجاییشهر کرج اعدام شدند.
همچنین در پی اعدام ۱۱ زندانی متهم به قاچاق مواد مخدر در شیراز، روابط عمومی دادگستری فارس ۲۲ آبان از اعدام یک متهم دیگر به قاچاق مواد مخدر در شهرستان نیریز این استان در ملاء عام خبر داد.
در همان روز یک متهم به قاچاق موادمخدر نیز در اردبیل اعدام شد.
بامداد ۲۱ آبانماه نیز یک زندانی که متهم به قاچاق مواد مخدر در اصفهان بود در محوطه زندان مرکزی این شهر اعدام شد.
سازمان عفو بینالملل در گزارش سالانه خود که هشتم فروردینماه امسال منتشر شد اعلام کرد در سال ۲۰۱۱ دستکم ۳۶۰ نفر در ایران اعدام شدهاند.
این تعداد اعدام پس از چین بالاترین رقم اعدام در جهان است.
احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل نیز گفته است در سال ۲۰۱۱ بیش از ۲۰۰ مورد اعدام در ایران تا اواسط سپتامبر انجام شده و تا ماه دسامبر ۲۰۱۱، ۴۲۱ مورد اعدام بهشکل رسمی و ۲۴۹ مورد اعدام مخفیانه اعلام شده است.
بهگفته احمد شهید ۸۱ درصد از تمامی موارد اعدام در ۲۰۱۱ مربوط به مواد مخدر، ۴/۳ درصد محاربه و ۴/۱ درصد تجاوز بودهاند.
گزارشگر ویژه سازمان ملل در گزارش خود تأکید کرد که جرائم مواد مخدری از جمله جرائمی نیست که تحت قوانین بینالمللی به صدور حکم اعدام منجر شود.
شمار بالای اعدامها و اعمال این مجازات در ایران همواره مورد اعتراض فعالان و نهادهای حقوق بشری قرار گرفته است اما مقامهای جمهوری اسلامی تعیین نوع مجازات برای متهمان را "مسئله داخلی" این کشور میدانند.
رژیم، رعب و وحشت با اعدام مانده و ترورافکنی میکند، در برابر هیچ اعدامی ساکت ننشینید! در اسلام زنده بودن مهم است یا شهید شدن؟ آنانی که به ما مرگ را میدن، با جنگ و یا کشتن؛ چیزی بهتر از این ندارند!
مردم ما از بدو ورود خمینی، هنوز سیاه بر تن دارد! این کلاغهای شوم روضه خوان را باید به طرف زباله های اجدادیشان بفرستید!
l / 21 December 2012
گزارشگر ویژه سازمان ملل در گزارش خود تأکید کرد که جرائم مواد مخدری از جمله جرائمی نیست که تحت قوانین بینالمللی به صدور حکم اعدام منجر شود.
۱- آقای احمد شهید، نمی دانند حال پدر و مادرهایی را که فرزندانشان مبتلا به مواد مخدر شده اند. و گرنه اینگونه از قاچاقچیان مواد مخدر دفاع نمی کرد.
۲- ایران در حال دادن تاوان هم مرز بودن با افغانستان و جلوگیری از قاچاق مواد مخدر به اروپا است. پر واضح است که قاچاق مواد به اروپا سود بیشتری برای قاچاقچیان دارد و بازار هدف آنها نیز اروپا است؛ اما به علت پر مخاطره بودن ترانزیت مواد از مرزهای ایران، بالاجبار مواد خود را در ایران پخش می کنند.
۳- اگر می توان یک قاتل را به جرم قتل اعدام کرد(طبق قوانین بین المللی)، چرا نمی شود کسی را اعدام کرد که به طور مستقیم عامل تباهی زندگی هزاران انسان است؟
محمد امین حسن پور / 21 December 2012