ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آلودگی هوا به همه‌گیری ویروس کرونا دامن می‌زند

یک مطالعه جدید و نتیجه تحلیل داده‌های اخیر نشان می‌دهد که آلودگی هوا در افزایش موارد ابتلا به ویوس کرونا، بیمارستانی شدن و مرگ تاثیر قابل توجهی دارد

بر اساس مطالعاتی که تا به امروز صورت گرفته و بر مبنای تحلیل داده‌های موجود، شواهد قانع کننده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد آلودگی هوا به شکل چشمگیری تعداد موارد آلودگی به ویروس کرونا، مراجعه به بیمارستان و مرگ را افزایش می‌دهد.

۴ اسفند ۹۴: آلودگی هوا در اهواز (عکس: آرشیو)

به طور متوسط میزان ابتلای افرادی که طی دوره زمانی طولانی در معرض ذرات آلوده  در هوا و ریزآلاینده‌ها قرار گرفته‌اند ۱۰ درصد و تعداد موارد مرگ این دسته ۱۵ درصد افزایش می یابد.

این مطالعه همچنین نشان می‌دهد که بیش از ۲۰ عامل دیگر در میزان ابتلا و مرگ ناشی از کرونا تاثیر دارد.

از جمله این عوامل فشردگی جمعیت، سن، اندازه خانوار، شغل وچاقی مفرط است.

هر روز شواهد بیشتری از اروپا، آمریکا وچین نشان می‌دهد که هوای آلوده کویید-۱۹ را وخیم‌تر می‌کند.

البته مطالعه‌ای که در مورد شیوع بیماری در هلند صورت گرفت وضعیت ویژه‌ای را نشان می‌دهد، زیرا به دلیل دامداری شدید (فشرده) آلوده‌ترین وضعیت هوا نه در شهرها بلکه در برخی مناطق روستایی گزارش شده است.

بر این اساس «اثر شهرهای بزرگ» از دایره احتمالات خارج می شود، و البته این نکته را نباید دور از نظر داشت که بیشترین میزان آلودگی هوا در مناطق پرجمعیت شهری است که فشردگی جمعیت نیز مزید بر علت شده و آن‌ها را برای پذیرایی از ویروس مستعد‌تر می‌کند.

دانشمندان هنوز نتوانسته‌اند یک رابطه سببی میان آلودگی هوا و وخامت اثر ویروس کرونا را ثابت کنند.

شواهد قاطع تنها با بررسی حجم عظیمی از داده‌های افراد حاصل می‌شود، که در حال حاضر این اطلاعات هنوز در دسترس نیست، و در تحلیل داده‌ها اغلب از آمار متوسط مناطق استفاده می‌شود.

بسیاری از دانشمندان بر این نکته توافق دارند که آلودگی هوا تعداد موارد و شدت بیماری کویید-۱۹ را افزایش می دهد، دلیل آن هم این است که  هوای کثیف معمولا سبب التهاب ریه، اختلال تنفسی و بیماری قلبی شده و فرد را آسیب‌پذیر می‌کند.

با این وجود همه موافق نیستند که این شواهد برای آنکه در مورد اثر آلودگی هوا در مقیاس گسترده نتیجه گیری کنیم، کافی باشد.

یکی از دانشمندانی که بر روی این تحقیق کار کرده، پرفسور میتو کول از دانشگاه بیرمنگهام است.

پرفسور کول می‌گوید:« آنچه موجب شگفتی من شد، ارتباط قوی است که وجود دارد.»

تیم تحقیق نتیجه‌گیری خود را چنین اعلام کرده:

« بااستفاده از داده‌های مفصل به شواهد قاطعی دست یافتیم که ارتباط مثبتی میان آلودگی هوا و به‌ویژه تجمع ریزآلاینده‌ها و موارد کویید-۱۹،  مراجعه به بیمارستان و مرگ ناشی از کرونا وجود دارد. این رابطه حتی پس از در نظرگرفتن گستره متعددی از دیگر فاکتورها همچنان مشاهده می‌شد.»

عمده‌ترین مطالعه‌ای که پیش از این توسط پژوهشگران دانشگاه هاروارد صورت گرفته نشان می‌دهد که با افزایش ذرات ریز و آلودگی هوا ۸ درصد میزان مرگ ناشی از کرونا افزایش یافته است.

 پژوهشگران در این تحقیق از داده های هلند بسیار بهره بردند، درمورد هلند یک کارناوال بزرگ که اواخر فوریه برگزار شد،( در جنوب و شرق) بویژه در مناطقی که مزارع دامداری فعالیت می‌کنند، شیوع بیماری بسیار گسترده‌تر بود. این مناطق هم بیشترین میزان ابتلا و مرگ را داشتند و هم میزان آلودگی در آن‌ها بسیار بالا بود.

ازدیگر فاکتورهایی که پژوهشگران دراین تحقیق مورد نظر قرار دادند، درآمد متوسط، سطح تحصیلات، مصرف دخانیات،.... و نزدیکی به مرزهای بین المللی بود.

ویروس جدید کرونا، عامل بیماری عفونت تنفسی کویید-۱۹، نخستین بار اواخر سال ۲۰۱۹ در ووهان چین مشاهده شد، این ویروس به سرعت گسترش یافت و اکنون  در حالیکه که حدود شش ماه از آغاز فراگیری آن می‌گذرد، نزدیک به ۱۳  میلیون مورد تایید شده از این بیماری در ۱۸۸ کشور جهان مشاهده شده است.

بیش از ۵۰۰ هزار نفر از مردم زمین براثر ابتلا به این ویروس جان باخته‌اند.

کرونا و آلودگی هوا

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.