نخستوزیر بریتانیا در سفر به افغانستان با ابراز اطمینان از کسب توانایی نیروهای امنیتی این کشور از برنامه خروج حدود نیمی از نظامیان بریتانیایی از افغانستان حمایت کرد.
دیوید کامرون روز پنجشنبه ۳۰ آذرماه (۲۱ دسامبر) در یک سفر از پیش اعلام نشده از دو پایگاه نظامیان این کشور در ولایت هلمند در جنوب افغانستان بازدید و با سربازان بریتانیایی دیدار نمود.
وی از طرح این کشور که مطابق با آن قرار است شمار نظامیان بریتانیا طی سال آینده میلادی از حدود ۹ هزار و ۵۰۰ تن به پنج هزار و ۲۰۰ تن کاهش یابد، دفاع کرد و گفت کاهش سربازان بر اساس "موفقیتهای بهدست آمده صورت می گیرد و نه ناکامی."
دیوید کامرون گفت: "تصمیم به تهاجم نظامی به افغانستان برای جلوگیری از تبدیل شدن این کشور به پناهگاه تروریستها، تصمیمی درست بوده و اکنون اوضاع بهتر از زمانی است که ما اینجا آمدیم."
طی ۱۱ سال گذشته ۴۳۸ تن از نظامیان بریتانیا در افغاسنتان کشته شدهاند
بهگفته نخستوزیر بریتانیا، نیروهای امنیتی افغانستان در حال کسب توانایی برای بهدست گرفتن امنیت کشور خود هستند و بهتر از آنچه که انتظار میرفت، کار میکنند.
مطابق با توافق دولت افغانستان وناتو، مسئولیت تأمین امنیت مناطق مختلف این کشور تا پایان سال ۲۰۱۴ به نیروهای امنیتی این کشور سپرده خواهد و تا آن زمان نظامیان ناتو نیز بهطور تدریجی افغانستان را ترک خواهند کرد اما برخی از کشورها از جمله کانادا، هلند، فرانسه و استرالیا این برنامه را پیش از موعد تعیین شده انجام دادهاند.
بریتانیا اما اعلام کرده است که به حضور نظامی خود تا زمان مورد توافق ناتو و افغانستان در این کشور ادامه خواهد داد.
بریتانیا حدود ۹ هزار و ۵۰۰ نظامی در جنوب افغانستان بهویژه ولایت هلمند دارد؛ بر اساس اطلاعات سایت icasualties که تلفات جنگ در افغانستان را منتشر می کند طی ۱۱ سال گذشته ۴۳۸ تن از نظامیان این کشور در این مأموریت کشته شدهاند.