ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

گسل مشاء دوباره فعال شد: زلزله تهران را تهدید می‌کند

شامگاه گذشته، در ساعت ۲۲:۱۷ زمین لرزه‌ای به بزرگای سه ریشتر، نزدیک دماوند در ۷۰ کیلومتری تهران رخ داد که گسل مشاء مسبب آن بود.

گسل مشاء دوباره فعال شد. شامگاه گذشته، در ساعت ۲۲ و ۱۷ دقیقه زمین لرزه‌ای به بزرگای سه ریشتر، نزدیک دماوند رخ داد که گسل مشاء مسبب آن بود. بعد از ۱۹۰ سال این دومین بار در فاصله چهار ماه است که گسل مشاء فعال می‌شود.   

عکس هوایی از یکی از شهرک‌های اطراف دماوند (عکس: آرشیو)

 حمیدرضا نانکلی، رئیس اداره ژئودزی و ژئودینامیک سازمان نقشه‌برداری کشور، اعلام کرد: در ساعت ۲۲ و ۱۷ دقیقه چهارشنبه، زمین‌لرزه‌ای با بزرگای سه ریشتر در حوالی دماوند، در فاصله حدود ۷۰ کیلومتری تهران و در عمق هشت کیلومتری زمین رخ داد.

۱۹ اردیبهشت سال جاری ساعت ۴۸ دقیقه بامداد بعد از ۱۹۰ سال گسل مشاء فعال شد و زلزله‌ای به بزرگی حدود پنج ریشتر در عمق هفت کیلومتری زمین در شش کیلومتری دماوند، در مرز تهران و مازندران رخ داد و در اغلب مناطق تهران، کرج، قم، قزوین و مازندران نیز احساس شد. گسل مشاء با طول ۲۰۰ کیلومتر از فیروزکوه آغاز می‌شود و تا استان البرز ادامه دارد.

حمیدرضا نانکلی، رئیس اداره ژئودزی و ژئودینامیک سازمان نقشه‌برداری کشور در ادامه سخنان خود گفت:

«کانون این زلزله در نزدیکی کانون زلزله ۱۹ اردیبهشت ماه ۹۹ با بزرگای پنج است و زمین لرزه سه ریشتری شامگاه گذشته در همان قطعه گسل مشاء رخ داده است. اداره کل زمین‌سنجی و نقشه‌برداری زمینی سازمان نقشه‌برداری کشور، به طور مرتب نتایج ایستگاه‌های ژئودینامیک و دستگاه‌های ثقل‌سنج خود را پایش می‌کند و به محض دریافت اطلاعات جدیدتر، گزارش خواهد شد.»

مهدی زارع، استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله در اردیبهشت سال جاری بعد از وقوع زلزله پنج ریشتری در تهران گفته بود: در استان تهران فقط ۵۰ ایستگاه شتاب‌نگاری وجود دارد که اکثر آن ایستگاه‌ها هم آفلاین‌اند و به این ترتیب مرکز ژئوفیزیک تهران و پژوهشگاه زلزله در پایتخت زلزله‌خیز ایران فاقد سامانه پیش‌بینی زلزله‌اند.

پروفسور بهرام عکاشه، پدر علم زلزله‌شناسی ایران و رئیس سابق بخش زلزله‌شناسی مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران هشدار داده است که تهران استعداد زلزله ۷,۵ ریشتری را هم دارد.

احتمال آنکه زلزله‌ای به بزرگی ۷ ریشتر در تهران یک بار دیگر اتفاق بیفتد ۱۰ درصد است اما اگر اتفاق بیفتد بر زندگی دو میلیون نفر تأثیر مستقیم دارد. به گفته اسماعیل نجار، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در این صورت یک فاجعه با ابعاد بین‌المللی رخ می‌دهد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • سمانه مقصودی

    البته باید امیدبه رحمت خدای بی نهایت مهربان داشت خدایی که نبایده هرگز ازرحمتش ناامیدشدخدایی که خودش بارهاگفته امیدتون روهرگز ازمن قطع نکنیدحتی اگرشرایط غیرممکن باشه اگه فقط امیدمون به خداوند باشه هرگزماروناامیدنمیکنه انشاﺀالله به حول وقهوه اللهی خدارحمتشو نازل کنه اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل وفرجهم