ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

جدال لفظی سه قدرت جهانی در سازمان ملل بر سر کرونا

دبیرکل سازمان ملل هشدار داده بود که اگر جهان بخواهد با تغییرات اقلیمی هم مثل کرونا مقابله کند فاجعه‌ای اتفاق می‌افتد. اختلافات بسیار عمیق است.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در آغاز یک کنفرانس ویدیویی درباره همه‌گیری جهانی ویروس کرونا گفت: همه‌گیری آزمونی است که جهان با موفقیت از سر نگذراند. ۳۰ میلیون ابتلای قطعی به کووید- ۱۹ در جهان شناسایی و به ثبت رسیده و بیش از یک میلیون نفر هم در سراسر جهان در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده‌اند. گوترش گفت دلیل آن عدم آمادگی جهان، فقدان همکاری و نبود همبستگی بین کشورهاست. دبیرکل سازمان ملل هشدار داد که اگر جهان به همین شکل بخواهد با  تغییرات اقلیمی مقابله کند او شخصاً در انتظار بدترین اتفاق‌هاست.  

شورای امنیت سازمان ملل متحد (عکس: شاتر استاک)
سازمان ملل متحد (عکس: شاتر استاک)

 به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس در پایان کنفرانس ویدیویی درباره کووید- ۱۹ که شامگاه پنجشنبه ۲۴ سپتامبر/ ۳ مهر در مجمع عمومی سازمان ملل برگزار شد، بین سه قدرت دارای وتو، آمریکا از یکسو و چین و روسیه از سوی دیگر جدال لفظی سختی درگرفت.

وانگ یی، وزیر خارجه چین ابتدا با تأکید بر چندجانبه‌نگری از ایالات متحده آمریکا انتقاد کرد که از همکاری و مشارکت برای تولید واکسن ضد کرونا در جهان خودداری می‌‌کند. وزیر خارجه چین گفت:

«در چنین لحظات خطیری کشورهای بزرگ جهان موظف‌اند جنگ سرد و پیش‌داوری‌های ایدئولوژیک را کنار بگذارند و آینده و مصلحت بشریت را از نظر دور ندارند.»

وزیر خارجه چین با اشاره به تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا علیه روسیه و سوریه و سایر کشورها از جمله ایران خواهان کنار گذاشتن تحریم‌های بلندمدت اقتصادی یک‌جانبه علیه این کشورها شد.

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه یادآوری کرد که همه‌گیری ویروس کرونا نه تنها اختلافات بین دولت‌ها را از بین نبرده، بلکه این اختلافات را ژرف‌تر هم کرده است.

لاوروف در ادامه سخنانش در کنفرانس ویدیویی سازمان ملل گفت:

«در برخی از کشورهای جهان این تلاش به چشم می‌خورد که در خارج دنبال اشخاصی هستند که بتوانند مشکلات داخلی‌شان را به آن‌ها نسبت بدهند.»

لاوروف در ادامه افزود:

«و ما در برخی کشورها مشاهده می‌کنیم که سعی می‌کنند با استفاده از وضع موجود  منافع مقطعی‌شان را پیش ببرند و با رقبای ژئوپولیتیکی خود تسویه حساب کنند.»

بس است دیگر!

خبرگزاری آسوشیتدپرس می‌نویسد کلی کرافت نماینده آمریکا در سازمان ملل که «نمی‌توانست این سخنان را بیش از این تاب بیاورد»، گفت:

« بس است دیگر! یکایک شما باید شرم کنید. من در عجبم از محتوای این بحث.»

کلی کرافت سپس به سخنان رئیس جمهوری آمریکا در محمع عمومی سازمان ملل ارجاع داد و گفت:

«پرزیدنت ترامپ روشن و صریح اعلام کرد که ما آنچه را که صحیح می‌دانیم انجام می‌دهیم حتی اگر عده‌ای را خوش نیاید. و من هم الان به شما می‌گویم که این یک مسابقه برای محبوبیت نیست.»

دونالد ترامپ سه‌شنبه گذشته در سخنانی ویدیویی در مجمع عمومی سازمان ملل گفته بود: «باید کشوری را که این طاعون را در جهان به راه انداخت، مجازات کنیم: چین.»

کلی کرافت، نماینده آمریکا در سازمان ملل سخنان خود را با یادآوری ضرورت همبستگی بین کشورهای جهان برای مقابله با همه‌گیری ویروس کرونا به پایان برد و از اعضای شورای امنیت خواست که به طور شفاف و موثری با هم در این زمینه همکاری کنند.

واسیلی نبنزیا، نماینده روسیه در سازمان ملل در پاسخ، کلی کرافت را به تناقض‌گویی متهم کرد.

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در پایان این کنفرانس ویدیویی از تلاش‌های سازمان جهانی بهداشت در مقابله با همه‌گیری ویروس کرونا تقدیر کرد. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا تابستان سال جاری اعلام کرد کشورش بعد از ۷۳ سال از سازمان جهانی بهداشت خارج می‌شود.   

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • ناظر

    چین دستکم یک ماه طلایی را برای افشای انتشار ویروس کرونا از مردم دنیا گرفت. نماینده این کشور در صحبتهایش صادق نیست. سیاستهای دولت آمریکا در به انحصار کشیدن دارو و واکسن کرونا باعث یک نوع مسابقه و مخفی کاری در دنیای تحقیق و علم برای مبارزه قاطع با ویروس کرونا شد، که این خود باعث به عقب افتادن دانسته‌های پزشکان در مقابله با بیماری شد. پس آمریکا هم صادق نیست. روسیه، یک صبح که از خواب برخاستیم و اخبار را چک کردیم دیدیم ادعای تولید اولین واکسن کرونا را اعلام کرده است، درحالیکه مطابق نظر کارشناسان امر، این واکسن می‌تواند تبعات بسیار مخربی برای فرد داشته باشد. این سه قدرت احمق، در یک مسابقه اقتصادی احمقانه، سرشان را زیر برف کرده‌اند و برای یکدیگر اراجیف می‌بافند و فکر می‌کنند که مردم دنیا اراجیف آنها را باور می‌کنند.