ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

روحانی: مجلس باید به دولت بگوید بارک‌الله

اختلاف بر سر درآمد نفت در بودجه ۱۴۰۰ و برداشت از صندوق توسعه ملی است. روحانی می‌گوید اگر دولت گفته دو میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت می‌فروشد، مجلس باید تشویق کند نه مخالفت.

حسن روحانی بار دیگر در دفاع از لایحه بودجه، خطاب به نمایندگان مجلس گفت «دو قطبی های» کاذب ایجاد نکنند. رئیس جمهوری اسلامی گفت اگر دولت در بودجه سال ۱۴۰۰ اعلام کرده که دو میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت می‌فروشد، مجلس باید استقبال کند نه مخالفت. سخنگوی بودجه از تمدید مهلت پرداخت بدهی دولت به صندوق توسعه ملی خبر داد.

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران – نشست خبری دوشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۹ – عکس از احمد معینی جم، خبرگزاری ایرنا

حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی چهارشنبه ۱۰ دی در جلسه هیأت دولت به اختلافات روزهای اخیر مجلس شورای اسلامی و دولت بر سر لایحه بودجه ۱۴۰۰ و میزان درآمد نفتی ذکرشده در آن اشاره کرد و گفت:

«می‌گویید به جای آن‌که حق‌مان را پس بگیریم، پس نگیریم. اگر الان بتوانیم، می‌گویم این کار را بکنیم. هر وقت وزیر نفت بگوید دو میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه می‌توانیم صادر کنیم، ما آماده‌ایم. بعد می‌گویند پول نفت در بودجه خرج نشود. این حرف درست است ولی لغت آن غلط است. نفت را حتی‌الامکان نباید در بودجه جاری استفاده کرد. نفت را باید فروخت و سرمایه‌گذاری کرد. مقداری در صندوق [توسعه ملی] می‌رود. مقداری باید در صنعت نفت سرمایه‌گذاری شود که مقداری عقب است و این صنعت نیازمند سرمایه‌گذاری و نشاط است.»

مبنای بودجه ۱۴۰۰ بر اساس ۱۹۹ هزار میلیارد تومان درآمد نفتی از محل صدور دو میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت در روز و با فرض رفع تحریم‌های نفتی علیه ایران در دولت جو بایدن، رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا در نظر گرفته شده است. مجلس و دولت هفته‌هاست برسر منابع پیش‌بینی شده در این لایحه اختلاف دارند.

با این حال روز گذشته، سه‌شنبه ۹ دی کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۰ در کمیسون تلفیق لایحه بودجه مجلس تصویب شد. این تصویب در پی آن صورت گرفت که حسن روحانی نامه‌ای مبنی بر «اصلاح تراز منابع و مصارف لایحه بودجه»، برای محقق شدن دستور علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی به محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس ارسال کرد.

خامنه‌ای در نامه‌ای به روحانی گفته بود برداشت دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۰ از صندوق توسعه ملی تا سقف ۳۸ درصد منوط به فروش یک میلیون بشکه نفت خام و میعانات گازی است، در غیر این صورت باید همان قانون ۲۰ درصد برداشت رعایت شود.

حسن روحانی در جلسه هیأت دولت با بیان این‌که در این شرایط این‌که نفت را بفروشیم و آن را وارد توسعه کشور کنیم بسیار خوب است، افزود:

«امسال اعلام کردیم دو میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت می‌فروشیم و مقداری که بیشتر فروختیم صرف توسعه کشور یا صرف توانمندسازی افراد مستضعف می‌کنیم. (...) نفت را حتماً باید بفروشیم و آن را صرف بودجه عمرانی و توسعه کشور و توانمندسازی برخی افراد دارای مشکل کنیم نه این‌که در امور جاری خرج شود. این دیگر دو قطب نمی‌خواهد که می‌گویند.»

حسن روحانی «دوقطبی‌های ایجادشده در کشور» را به مصلحت ندانست و گفت:

«نباید ذهن جامعه را به این دو قطبی‌ها مشغول کنیم. این دوقطبی‌ها ناصحیح و کاذب است. یکی می‌گوید نفت را کم بفروشیم و یکی می‌گوید زیاد بفروشیم. نفت‌مان را باید تولید و بعد در حداکثر ممکن صادر کنیم و این حق ماست.  (...) دولت می‌گوید من می‌توانم، مجلس بگوید بارک‌الله به دولت. دولت می‌گوید سیلی می‌زنم دهان دشمن، من می‌گویم دو تا سیلی بزن.»

روز سه‌شنبه مهدی طغیانی، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس اعلام کرد کسری بودجه دولت به ۳۲۰ هزار میلیارد تومان رسیده است که یا از محل فروش نفت یا از محل انتشار اوراق جبران می‌کند. او همچنین گفت فضای مجلس در این مسیر پیش می‌رود که بودجه در داخل مجلس اصلاح شود و نه به دست خود دولت، چنان‌که معمولاً روال کار بوده است.

پرداخت بدهی دولت به صندوق توسعه ملی تمدید شد

مژگان خانلود، سخنگوی بودجه در سازمان برنامه و بودجه چهارشنبه ۱۰ دی اعلام کرد که هیأت امنای صندوق توسعه ملی تا سال ۱۴۰۱ به دولت برای پرداخت بدهی خود مهلت داده است.

خانلود گفت:

«با نامه رئیس‌جمهوری به رئیس مجلس، سقف جدید بودجه ۸۹۴ هزار میلیارد تومان شد.»

به‌گفته خانلود، خامنه‌ای در دستور خود به روحانی بر سه نکته در مورد منابع و مصارف لایحه بودجه تأکید کرده بود:

اول این‌که اگر فروش نفت بیش از یک میلیون بشکه در روز بود به ازای مازاد فروش یعنی بین یک میلیون تا دو میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه سهم صندوق توسعه ملی از درآمد ارزی صادرات نفت به طور کامل پرداخت شود. «به این ترتیب ۴۰ هزار میلیارد تومان از منابع بودجه کاهش می‌یابد».

نکته دوم این بود که اقساط سررسید شده بدهی دولت به صندوق توسعه ملی بازپرداخت شود که بر این اساس ۱۰۰ میلیون یورو از بدهی‌ها که مربوط به اقساط تسهیلات دریافتی سازمان بیمه سلامت بود بازپرداخت خواهد شد. تسویه بدهی به صندوق توسعه ملی به صورت ارزی انجام خواهد شد و برای این منظور ۳۰۰۰ میلیارد تومان لحاظ شده است.

نکته سوم هم این بود که منابع پرداخت‌های مربوط به نیروهای مسلح، دانش‌بنیان و... از صندوق توسعه ملی برداشت نشود. سخنگوی بودجه در این‌باره گفت:

«این موضوع به ۵۰ هزار میلیارد تومان منابع جدید در بودجه نیاز داشت که باید اصلاحات مربوطه انجام می‌شد. برای اعمال این اصلاحات که در واقع ۵۳ هزار میلیارد تومان به سقف مصارف افزوده شده و ۴۰ هزار میلیارد تومان از منابع موجود کم می‌شد باید تغییراتی اعمال می‌شد، به این ترتیب رئیس‌جمهوری در نامه‌ای به رئیس مجلس اعلام می‌کند که ۴۰ هزار میلیارد تومان از این تغییرات از محل صرفه‌جویی و ۵۳ هزار میلیارد تومان نیز از محل انتشار اوراق تأمین خواهد شد.»

بر اساس گزارش دیوان محاسبات کشور میزان بدهی سررسید شده دولت به صندوق توسعه ملی حدود ۱۲ میلیارد دلار است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • شیطآن محض

    حرف مرد یکی می باشد !

  • احمد

    جناب حامی کار به کاردان سپردن در ج.ا. فقط یک معنی میتواند داشته باشد و آن سپردن امور کشور به مردم ایران و نمایندگان واقعی ما می باشد. و این مهم امری است که فقط و فقط از طریق سرنگونی انقلابی ج.ا و از مسیری پایین به بالا برای کسب مستقیم قدرت توسط خود مردم میسر است. هیچ توهمی نسبت به هیچکدام از جناح های ج.ا. نباید داشت. "اصلاح طلب, اصولگرا, دیگه تمومه ماجرا"

  • حسن حامی

    با سلام جناب رییس جمهور محترم به شما باید باریکلا کفت چون در هیچ کشوری در طول یکسال تورمی این جنینی و تنها با به انحصار گرفتن قیمت دلار و بازی با آن نتوانسته مردم خودش را به زیر خط فقر بکشاند بد بخت کر بدبخت کردن مردم مهارت و استعداد و وجدان کاری خودش را می طلبد که در شما به نظر بخاطر سوابق و پاسپورت انگلیسی به نظر از نقطه قوت خوبی بر خور دار است صحبتهای شما نشان می‌دهد اصلا از اوضاع کشور بی خیرید و مسایلی را مطرح میکنید که خود شما ا اعتقادی به آن ندارید مملکت تعطیل است ثبات سیاسی و اقتصادی وجود ندارد بیکاری کمر جوانان را شکسته و و گرانی کمر مردم و شما برای حفظ منافع دوستان پاروی گلو مردم گذاشته اید دارایی های مردم را از بین بردید پس اندازه‌ها بی آرزش شدند و هزار درد بی درمان برای مردمی خسته و نا امید بجا گذاشتید اخه چه برنامه ای برای اداره کشور دارید و واقعا دلتان به کدام خدمت خوش است دولتی سراسر نا کار آمد ولی حراف چه ارزش وجودی دارد به اون خدایی که قبول داریدو بدان دینی که سنگش را به سینه می زدید کار را به کاردان بسپارید و برای خودتان عاقبت به خیری بخرید بدانید نفرین و عذاب فقط برای امریکا نیست برای آنهایی که به امریکا اجازه دادند این چنین کند هم هست من بعنوان یک ایرانی واقعا از شرایط موجود متاسفم و این را شایسته مردم ایران نمیدانم

  • اعتراف به بی‌عملی رژیم در مقابل کرونا

    اعتراف به بی‌عملی رژیم در مقابل کرونا ["سخن روز " - حزب کمونیست ایران ] به دنبال تشکیل جلسه باصطلاح رؤسای سه قوه جمهوری اسلامی در روز دوشنبه هشتم دیماه، حسن روحانی در کنفرانس مطبوعاتی به بی‌عملی و ناتوانی رژیم در مقابله با ویروس کرونا اعتراف نمود. او با ذکر اینکه "دولت نتوانسته نمره ۲۰ به دست آورد اما ملت ما در برابر ویروس کرونا با اجرای پروتکل های بهداشتی نمره ۲۰ کسب کرده است"، نشان داد که رژیم بی‌اعتبار و ورشکسته جمهوری اسلامی در این زمینه نیز به معنی واقعی رفوزه شده است و به جز دروغپردازی و فریب مردم اقدامی جدی در جهت مقابله با بیماری کرونا به عمل نیاورده است. این واقعیت تلخ را مردم ایران با دادن تلفات و خسارات جانی و مالی فراوان بر اثر شیوع کرونا بیش از هرکسی چشیده اند. رژیم جمهوری اسلامی در ابتدای شیوع این بیماری، با برخورد امنیتی و مخفی نگهداشتن آن از مردم به مدت بیش از یک ماه، عامل شیوع گسترده آن در ایران بود. این درحالی بود که از همان ابتدا خامنه ای و دیگر مقامات رژیم را به قرنطینه بردند. پس از آن و تا کنون نیز رژیم با دادن آمارهای غیر واقعی و فریبکارانه از میزان مرگ و میر و عدم فراهم آوردن امکانات لازم موجب افزایش جهش وار ابتلا و مرگ و مردم شده است. اینک که تلاش برای تهیه واکسن از سوی چند شرکت معتبر تحقیقات درمانی در دنیا به ثمر رسیده و بسیاری از کشورها شروع به واکسینه کردن رایگان مردم کرده اند، مقامات جمهوری اسلامی کماکان با تناقض گویی و دورغپردازی در این مورد نشان می‌دهند که نمی‌توانند و نمی خواهند اقدامی جدی در زمینه تهیه واکسن و امکانات پزشکی برای مردم به عمل آورند. حسن روحانی در آن کنفرانس مطبوعاتی اظهار کرد : " نکته سومی که در پایان جلسه سران سه قوه در باره آن بحث شد، بحث واکسن کرونا بود. یک دو قطبی و یک بحثهایی در جامعه به وجود آمده که نه سازنده است و نه درست و نه مفید. مردم باید توجه داشته باشند ما از چند طریق دنبال تهیه واکسن هستیم." اما روحانی نتوانست حتی یک مورد اقدام مشخص و عینی از اقدامات رژیم را نام بَرد که در زمینه تهیه واکسن انجام گرفته باشد و برای مردم مفهوم و قابل اعتماد باشد. یکی از راه کارهایی که روحانی به آن اشاره نمود، تنها ابراز امیدواری برای تهیه واکسن در داخل کشور بود. اسحاق جهانگیری معاونش نیز گفته بود که دولت تلاش می‌کند واکسن را در داخل ایران تولید کند. این خود به معنای عدم وجود برنامه‌ای برای خرید واکسن از خارج است که در شرایط کنونی تنها راه ممکن دستیابی به آن می باشد. طریق دوم مورد اشاره روحانی برای ساخت واکسن، همکاری با یک کشور دیگر برای تهیه واکسن بود که گویا همکاری با آن کشور مجهول نیز شروع شده است. مورد سوم و تنها مورد ممکن و قابل دسترس، خرید واکسن از خارج است که در مورد آنهم گفت: " با یکی دو کشور درحال مذاکره هستیم که مقداری واکسن از آنها خریداری کنیم. مردم اطمینان داشته باشند اگر بتوانیم واکسنی از خارج خریداری کنیم این کار را خواهیم کرد. "روحانی در پایان سخنانش با بیان اینکه " امیدوارم مردم ما همین‌طور با آرامش با اجرای پروتکلهای بهداشتی مسیر خود را در مقابله با این ویروس طی کنند." قابل ذکر است که ادعای خرید واکسن از یکی دو کشور مورد اشاره روحانی که از آنها هم نامی نبرد، در شرایطی که رژیم با بحران عمیق اقتصادی روبرو است و اقتصادش در آستانه ورشکستگی قرار گرفته، چیزی جز فریب و نیرنگ نمی باشد. روحانی با این سخنان نشان داد که در این مورد نیز کاری از دستش ساخته نیست. در نتیجه خود را بی وظیفه نمود و مسئولیت را به گردن خود مردم انداخت. از سوی دیگر حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران نیز پس از آنکه چند ماه قبل با بی‌شرمی از اختراع دستگاه ویروس‌یاب سپاه رونمایی کردند و مورد تمسخر دنیا قرار گرفت، روز دوشنبه با ادعای مسخره تر یافتن فرمول "غلبه بر کرونا بدون واکسن" و با اتکا به "طرحقاسم سلیمانی" با استفاده از بسیج، به عنوان دستاورد طرح تکمیلی و دستاورد منحصر به فرد در جهان، نشان داد که در مقابله با بیماری کووید -۱۹غیر از شیادی و دروغپردازی از دست جمهوری اسلامی کار دیگری ساخته نیست. در رابطه با خطرات سیاستهای مزورانه جمهوری اسلامی در رابطه با تهیه واکسن داخلی برای مردم، روز یکشنبه هفتم دیماه، ۱۶۷تن از داروسازان ایرانی طی نامه‌ای به رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرده‌اند که : "مطالعات بالینی در ایران برای تولید واکسن کرونا در حد یک شوخی است. با کدام جرأت ادعای تولید واکسن داخلی داریم؟ " این اکاذیب و فریبکاریها از جانب روحانی و سلامی و بقیه کارگزاران رژِیم درحالی انجام می‌گیرد که همان روز دوشنبه سخنگوی وزارت بهداشت رژیم اعلام نمود که ۵۹۰۸ نفر دیگر در ایران به این بیماری مبتلا شده‌اند و بنا به آمار مراکز علمی جهانی ایران در میان ۱۹۱کشور جهان در ردیف ۱۵ کشور کرونا خیز دنیا قرار دارد. در شرایط کنونی جمهوری اسلامی در مقابل توقع بجای مردم ایران برای خرید واکسن کرونا قرار دارد. اما وجود فساد و دزدی و رانت خواری که همه ارکان حاکمیت اسلامی را فرا گرفته و همچنین هزینه‌های سرسام آور در نگهداشتن دم و دستگاههای عریض و طویل و متعدد سرکوب و تأمین هزینه دخالت در کشورهای منطقه از طریق تأمین مالی جریانات تروریست اسلامی آن کشورها، پولی در کیسه رژیم باقی نگذاشته است تا صرف تأمین امکانات زیستی و بهداشتی مردم ایران نماید. بنا بر این ضروری است کارگران و مردم ستمدیده ایران و به ویژه فعالان و پیشروان جنبش کارگری و دیگر جنبشهای اجتماعی با پا فشاری هرچه بیشتر رژیم را برای تهیه واکسن کرونا و در اختیار مردم قرار دادن آن به صورت رایگان تحت فشار قرار داده و مجبور به تأمین بودجه لازم برای خرید واکسن نمایند. تهیه واکسن کرونا و در اختیار مردم قرار دادن آن به صورت رایگان تحت فشار قرار داده و مجبور به تأمین بودجه لازم برای خرید واکسن نمایند. 30.12.2020