ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

در زمان ترامپ به گزینه قتل آسانژ هم فکر می‌کردند

مقامات بلندپایه آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) گزینه قتل جولیان آسانژ، بنیانگذار ویکی‌لیکس را در دوران پناهجویی او در سفارت اکوادور در لندن، در کاخ سفید مطرح کرده بودند. مایک پمپئو در پی انتقام‌جویی از آسانژ بود.

بر اساس گزارشی که در «یاهونیوز» منتشر شده و گاردین هم به همان گزارش استناد کرده، در سال ۲۰۱۷ که جولیان آسانژ برای پنجمین سال پیاپی برای جلوگیری از استردادش به آمریکا به سفارت اکوادور در لندن پناه برده بود سازمان سیا قصد داشت او را برباید. قتل او هم به عنوان یک گزینه مطرح بود.

بر اساس این گزارش، مایک پمپئو که در آن زمان ریاست سازمان سیا را به عهده داشت از افشای اسناد موسوم به Vault 7 خشمگین بود.

۷ مارس ۲۰۱۷ ویکی‌لیکس این اسناد را که ابعاد فعالیت‌های آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در جنگ سایبری و نظارت الکترونیکی بر فعالیت شهروندان در فاصله بین سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ را  افشا می‌کرد منتشر کرده بود. یاهونیوز می‌نویسد بحث‌های داغی بین مقامات کاخ سفید و سازمان سیا بر سر ربایش آسانژ درگرفته بود. برخی از مقامات ارشد سازمان سیا حتی بحث قتل‌ آسانژ را مطرح کرده بودند و کار تا آن حد پیش رفته بود که قرار بود طرح‌هایی برای کشتن آسانژ تهیه و تدوین شود.

یک مقام بلندپایه سازمان سیا به یاهونیوز گفته است:

 «[در آن زمان] پمپئو و رهبری سیا کاملاَ تحت تأثیر افشاگری ویکی‌لیکس قرار گرفته بودند و با واقعیت‌ها بیگانه شده بودند. آن‌ها شرمسار بودند و خون جلوی چشمانشان را گرفته بود. به نظر می‌رسید هیچ مرزی وجود نداشت.»

خشم سیا از ویکی‌لیکس موجب شد پمپئو در سال ۲۰۱۷ اعلام کند ویکی‌لیکس یک «سازمان اطلاعاتی غیردولتی متخاصم» است. این اقدام، مسیر را برای اقدامات خصمانه علیه ویکی‌لیکس و بنیانگذارش فراهم کرد.   

گاردین می‌نویسد آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) تاکنون درباره این گزارش سکوت کرده است.

وکیل جولیان آسانژ در مصاحبه با یاهونیوز گفته است:

«به عنوان یک شهروند آمریکایی سخت ناراحتم از اینکه دولت ما در نظر داشت بدون حکم دادگاه یک شهروند را برباید یا به قتل برساند، صرفاً به این دلیل که او حقایقی را افشا کرده است.»

وکیل آسانژ در ادامه افزود:

«امید من و توقعم این است که دولت بریتانیا اطلاعات اخیر را لحاظ کند و مانع از استرداد موکلم به آمریکا شود.»

جولیان آسانژ  ژوئن ۲۰۱۲ به سفارت اکوادور در لندن پناه برد. او به حکم دادستان سوئد و به دلیل اتهام تجاوز جنسی در سراسر اروپا تحت پیگرد قانونی قرار دارد. آسانژ اتهامات خود را بارها رد کرده و آن را صرفاً یک واکنش سیاسی به افشاگری‌های سایت ویکی‌لیکس می‌داند، چرا که طبق مصوبه سازمان ملل متحد به سبب افشاگری‌ نمی‌تواند تحت تعقیب قرار گیرد.

آسانژ بیش از هر چیز نگران استردادش به آمریکا است.

دولت اکوادور بعد از هفت سال با درخواست پناهندگی جولیان آسانژ مخالفت کرد و  ۱۱ آوریل/ ۲۲ فروردین او را از سفارت اکوادور در لندن اخراج کرد. پلیس بریتانیا هم بلافاصله او را بازداشت کرد. آسانژ هنگام بازداشت کتاب «تاریخچه کشور امنیت ملی»، مجموعه‌ای از گفت‌وگوهای گور ویدال با پل جی، سردبیر شبکه ریل نیوز را به دست داشت.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.