ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

فرمان رهبر طالبان درباره زنان بدون اشاره به حقوق اجتماعی

این فرمان شش ماده‌ای تنها به حقوق مربوط به ازدواج و ارث و رفتار با زنان در حوزه خانواده محدود مانده و در آن اشاره‌ای به حقوق اجتماعی زنان مانند اشتغال، تحصیل و مشارکت سیاسی اشاره‌ای نشده است.

ملا هبت‌الله، رهبر طالبان فرمانی در مورد حقوق زنان صادر کرده است. در این فرمان شش ماده‌ای که امروز جمعه، ۱۲ آذر از سوی ذبیح‌الله مجاهد، سخن‌گوی طالبان و معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ این گروه منتشر شده، آمده  زن «مال نه، بلکه انسان آزاد و اصیل» است و هیچ کسی آن را در بدل صلح (بد) داده نمی‌تواند.»

در این فرمان بر رضایت دختران بالغ در وقت نکاح تاکیده شده و گفته شده «نکاح با کفو (هم مثل) باشد و خطر فتنه و فساد هم در آن نباشد.»

در سایر ماده‌های این فرمان به حقوق زنان پس از وفات شوهر و حق زن بیوه در ازدواج و تعیین سرنوشت خود تاکید شده است.

در این فرمان رهبر طالبان، گرفتن مهر از شوهر جدید را حق شرعی زن دانسته است.

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

همچنین حق میراث زن از شوهر متوفی، اولاد، پدر و دیگر اقارب لازم دانسته شده و آمده که «کسی که چند زن دارد، مکلف است حقوق همه‌ی زنان را مطابق حکم شرعی بدهد و در بین‌شان عدل قائم کند.»

رهبر طالبان در این فرمان به وزارت حج و اوقاف توصیه کرده که علما و خطبای مساجد را تشویق کند که در خطابه‌ها و موعظه‌های‌شان مردم را در مورد حقوق زنان آگاه کنند.

وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان هم موظف شده که مطالب مفید «ترغیبی و ترهیبی» را درباره‌ حقوق زنان به شکل‌های مختلف منتشر کنند.

از دادگاه عالی و دیگر دادگاه‌های کشور خواسته شده به عریضه‌های زنان، به‌ویژه درباره‌ حقوق بیوه‌ها و «ظلم» بر آن‌ها به‌گونه‌ اصولی رسیدگی کنند.

این فرمان شش ماده‌ای تنها به حقوق مربوط به ازدواج و ارث و رفتار با زنان در حوزه خانواده محدود مانده و در آن اشاره‌ای به حقوق اجتماعی زنان مانند اشتغال، تحصیل و مشارکت سیاسی اشاره‌ای نشده است.

در چهار ماه گذشته پس از روی کار آمدن طالبان در افغانستان گزارش‌های متعددی از نقض حقوق بشر در این کشور منتشر شده است. منع تحصیل دختران و تعلیق کارمندان زن ادارات یکی از صدها موارد نقض حقوق بشر است. وزارت امور زنان دولت افغانستان که در دو دهه گذشته بر توسعه توانمندی زنان افغان متمرکز بود هم‌اکنون جای خود را به وزارت امر به معروف و نهی از منکر داده است.

با وجود این زنان در شهرهای مختلف افغانستان بارها برای حقوق خود دست به تظاهرات زده‌اند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.