ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سازمان انرژی اتمی: نمی‌خواهیم غنی‌سازی بیش از ۶۰ درصدی انجام دهیم

مقام‌های جمهوری اسلامی می‌گویند طلبی که روسیه از ایران داشته را تمام و کمال پرداخته‌اند و دیگر موضوع بدهی‌های ایران مانعی بر سر همکاری روس‌ها در واحد‌های ۲ و ۳ نیروگاه هسته‌ای بوشهر نیست.

محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران روز جمعه ۳ دی‌ماه در مصاحبه با خبرگزاری روسی اسپوتنیک گفت حتی در صورت شکست گفت‌وگوهای احیای برجام باز هم ایران قصدی برای غنی‌سازی بالاتر از ۶۰ درصد ندارد.

موضوع تلاش ایران برای انجام غنی‌سازی ۹۰ درصدی را نخستین بار مقام‌های امنیتی اسرائیل در میانه دور هفتم مذاکرات احیای برجام مطرح کردند. دور هفتم این مذاکرات که پس از ۵ ماه وقفه در روز ۸ آذرماه آغاز شده بود به دلیل اختلاف‌نظر ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در بحران قرار داشت. ایران پس از آنکه مجتمع هسته‌ای تسا در کرج در روز ۲ تیرماه هدف یک حمله پهپادی قرار گرفت، اجازه سرویس فنی به دوربین‌های آژانس در آنجا را نداد. همچنین تجهیزات نظارتی آژانس و تصاویر ذخیره‌شده در آن‌ها نیز به ناظران این سازمان تحویل داده نشد.

نهایتاً پس از انتشار این برآورد امنیتی اسرائیل در مورد آمادگی ایران برای آغاز غنی‌سازی ۹۰ درصدی، ایران اعلام کرد که برای از میان بردن این گمانه نادرست حاضر است در مورد نظارت بر تاسیسات کرج با آژانس توافق کند.

به همین دلیل محمد اسلامی در گفت‌وگوی اخیرش با اسپوتنیک بر همکاری ایران با آژانس تاکید کرد و گفت که « تمامی فعالیت‌های هسته‌ای ما مطابق با توافقات، اساسنامه و مقررات آژانس بین المللی انرژی اتمی است.»

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در این مصاحبه به موضوع بدهی ایران به روسیه و تداوم فعالیت روس‌ها در نیروگاه هسته‌ای بوشهر هم اشاره کرد و گفت که ایران همه بدهی خود را پرداخته است.

او گفت که انتظار دارد روس‌اتم فعالیت خود برای ساخت واحد ۲ و ۳ نیروگاه بوشهر را سرعت دهد و البته برای صفحات سوخت نیروگاه بوشهر از سوخت تولید‌شده در ایران استفاده کند:

«ما در حال حاضر قادریم سوخت هسته‌ای را در داخل تولید کنیم. ما رایزنی‌هایی با روس اتم داشته‌ایم و به عنوان بخشی از همکاری‌های خود، بر مبنای طرح‌ها و قراردادهایی که با این شرکت امضا خواهیم کرد، قادر خواهیم بود که استفاده از این سوخت در راکتور هسته‌ای بوشهر را در آینده نزدیک آغاز کنیم.»

براساس قرارداد ساخت نیروگاه هسته‌ای بوشهر، تامین سوخت این نیروگاه و انتقال سوخت مصرف شده بر عهده طرف روس است. ایران در سال‌های گذشته بارها از روسیه خواسته تا از سوخت تولیدی ایران برای مصارف این نیروگاه استفاده شود. به نظر می رسد طرف روس هنوز به این درخواست ایرانی‌ها پاسخ مثبت نداده است.

با این حال موضوع ساخت واحد دوم و سوم نیروگاه هسته‌ای بوشهر نیز به صورت غیرمستقیم با مذاکرات احیای برجام گره خورده است. پس از خروج آمریکا از برجام در اردیبهشت سال ۱۳۹۷، شرکت‌های روسی میزان فعالیت خود در این دو واحد را به شکل قابل توجهی کاهش دادند.

عملیات اجرایی این دو واحد که از سال ۱۳۹۵ آغاز شده و مانند واحد نخست مطابق برنامه پیشرفت نداشته است. مقام‌های سازمان انرژی اتمی پیش‌تر بدهی ایران به روسیه را مهم‌ترین عامل در توقف یا کندی فعالیت ساخت این دو نیروگاه هزارمگاواتی دانسته بودند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.