ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سپاه دومین ماهواره خود به نام «نور۲» را به فضا پرتاب کرد

صرف‌نظر از آنکه پرتاب ماهواره دوم در طی دو ماه گذشته تا چه حد موفقیت‌آمیز بوده باید گفت این اقدام سپاه در زمانه خطیری انجام شده است. مذاکرات برجام در گروی تضمین‌های مورد نظر روسیه قرار دارد و مذاکرات با عربستان هم پیشرفت محسوسی نداشته است.

خبرگزاری‌های نزدیک به سپاه پاسداران از جمله خبرگزاری تسنیم گزارش دادند که دومین ماهواره نظامی ایران با نام نور-۲ توسط ماهواره‌بر قاصد نیروی هوافضای سپاه به فضا پرتاب شد و ظاهراً بر اساس این گزارش‌ها «با موفقیت» در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین قرار گرفت.

تسنیم می‌نویسد این دومین ماهواره نظامی ایران است که در مدار نزدیک زمین (LEO) قرار می‌گیرد.

 پیش از این در ۳۰ دسامبر/ ۹ دی وزارت دفاع ایران اعلام کرده بود که ماهواره‌بر سیمرغ را بعد از چهار شکست پیاپی به قضا پرتاب کرده است. اما به زودی معلوم شد که این تلاش هم ناموفق ماند و ماهواره‌بر به سرعتِ مورد نیاز برای تزریق ماهواره در مدار مورد نظر نرسید.  

چهار پرتاب اول سیمرغ (دو پرتاب مداری و دو پرتاب زیر مداری) سه شکست و یک موفقیت حاصل شده، که ضریب اعتماد ۲۵ درصد را به این سامانه می‌دهد. ماهواره‌بر سیمرغ فروردین ۱۳۹۵ برای اولین بار از پایگاه فضایی سمنان برای یک پرواز تحقیقاتی زیرمداری پرتاب شد. پرتاب‌های ۵ مرداد ۱۳۹۶، ۲۹ دی ۱۳۹۷، ۲۰ بهمن ۱۳۹۸ اما ناموفق بود.

ماهواره نور در  اردیبهشت‌ ۱۳۹۹ توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و به وسیله ماهواره‌بر سه مرحله‌ای و سوخت ترکیبی قاصد به فضا پرتاب شده بود و در مدار ۴۲۵ کیلومتری زمین تزریق شده بود که کماکان در مدار زمین قرار دارد. چنانچه خبر خبرگزاری‌های نزدیک به سپاه صحت داشته باشد، امروز و با پرتاب ماهواره نور-۲، جمهوری اسلامی ایران اکنون صاحب دو ماهواره نظامی در مدار نزدیک زمین است.

موفقیت مورد ادعا در زمان خطیری به دست آمده: به گفته انریکه مورا، هماهنگ‌کننده مذاکرات وین و نماینده اتحادیه اروپا مذاکرات وین در سطح کارشناسی و دیدارهای رسمی به پایان رسیده و علی باقری کنی، مذاکره‌کننده ارشد ایرانی همراه با سایر مذاکره‌کنندگان برای اتخاد تصمیم‌های سیاسی لازم به پایتخت‌های سیاسی‌شان برگشته‌اند. در همان حال روسیه نیز برجام را در گروی تضمین منافع اقتصادی‌اش در ایران قرار داده است.

نگرانی عربستان سعودی از برنامه هسته‌ای و موشکی ایران

از سوی دیگر به گفته مسئولان وزارت خارجه ایران گفت‌وگوهای ایران و عربستان در بغداد هنوز پیشرفت محسوسی نداشته است. علیرضا عنایتی دستیار وزیر خارجه در مورد روابط ایران و عربستان و گفت‌وگوهایی که در حال انجام است، به خبرگزاری ایرنا گفت:

«تقریبا از فروردین سال جاری، چهار دور گفت‌وگو با عربستان داشتیم که هر چهار دور در بغداد صورت گرفته است که در این جلسات، طرف عراقی هم حضور داشته و کاملا سعی کرده است که بتواند یک نقش مثبت و سازنده‌ای را برای فایده بخش بودن این گفت‌وگوها انجام بدهد. می‌توانیم از این امر خرسند باشیم که عربستان سعودی  سر قهر را کنار گذاشته و به گفت‌وگو روی آورده است. پیشرفت ما اما یک پیشرفت حداقلی بوده است؛ یعنی نمی‌توانیم خوشبینانه به این موضوع نگاه کنیم و بگوییم ۱۰۰ درصد چیزی که انتظار داشتیم محقق شد، نمی‌توانیم آن را صفر تلقی کنیم که هیچ گشایشی در این گفت‌وگوها در هیچ حوزه‌ای صورت نگرفته است. اگر بخواهیم واقع نگر باشیم، وضعیت از پیشرفت‌های جزئی در این گفت‌وگوها صورت گرفته و ثمره این گفت‌وگو و یکی از مسائل جزئی، رفتن دیپلمات‌های ما به عربستان سعودی و مستقر شدن در جده است؛ دیپلمات‌هایی که نزد کنفرانس اسلامی مأموریت دارند.»

ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی ۲۹ دسامبر/ ۸ دی در سخنرانی سالانه خود خطاب به مجلس شورای سعودی گفته بود که کشورش با نگرانی عدم همکاری ایران با جامعه بین‌المللی درباره برنامه هسته‌ای و موشکی را دنبال می‌کند. ملک سلمان در آن زمان اظهار امیدواری کرده بود ایران به‌عنوان کشور همسایه سعودی «سیاست و رفتار منفی» خود را تغییر دهد و به سمت «گفت‌وگو و همکاری» حرکت کند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.