ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

عبدالله عبدالله به کابل برگشت

رییس پیشین شورای عالی مصالحه ملی بیش از ۴۰ روز در هند بود و دیدارهایی با مقام‌های آمریکایی و اروپایی داشت. محور این دیدارها مذاکره در رابطه با تداوم کمک‌های بین‌المللی به مردم افغانستان و ساختار سیاسی آینده این کشور بود. بازگشت عبدالله به افغانستان تحت تسلط طالبان با تردیدهایی روبه‌رو بود.

عبدالله عبدالله، رئیس پیشین شورای عالی مصالحه ملی، روز شنبه ۲۱ خرداد به افغانستان تحت تسلط طالبان بازگشت. پیش‌تر برخی گمانه‌زنی‌ها حاکی از این بود که عبدالله احتمالا در خارج از کشور باقی خواهد ماند و دیگر به افغانستان باز نمی‌گردد.

عبدالله عبدالله برای تعطیلات عید فطر و دیدار با خانواده‌اش در آستانه تعطیلات عید فطر افغانستان را ترک کرد و به دهلی رفت. او روز گذشته با پروازی از مبدا امارات متحده عربی به کابل رسید و به سفر ۴۳ روزه‌اش به هند خاتمه داد.

 شماری از مقام‌های امنیتی طالبان و فضل‌الهادی مسلم‌یار، رئیس پیشین مجلس سنای افغانستان در فرودگاه کابل از او استقابل کردند.

عبدالله عبدالله و حامد کرزی، رئیس‌جمهوری پیشین افغانستان بلند‌پایه‌ترین مقام‌های دولت پیشین افغانستان هستند که پس از فرار اشرف غنی و سقوط کابل کشورشان را ترک نکردند.

عبدالله در فرودگاه کابل گفت که او به برای برقراری امنیت و آرامش در افغانستان و بهبود وضعیت این کشور متعهد است.

طالبان از مردادماه سال گذشته و پس از تسلط بر افغانستان محدودیت‌هایی برای سفر مقام‌های پیشین دولت افغانستان به خارج از کشور برقرار کرده‌اند. این گروه در حالی به عبدالله برای سفر به هند اجازه خروج دادند که مانع از سفر حامد کرزی در همان زمان به امارات متحده عربی شده بودند. کرزی درخواست کرده بود که برای مراسم ترحیم خلیفه بن‌زاید آل نهیان، رئیس پیشین دولت امارات به این کشور سفر کند که طالبان مانع شدند.

طالبان در ماه‌های گذشته از مقام‌های پیشین دولت افغانستان و دیگر شهروندان این کشور دعوت کرده‌اند که به افغانستان بازگردند و مدعی شده‌اند که خلیفه آن‌ها فرمان عفو عمومی صادر کرده است.

عبدالله در سفر ۴۳ روزه‌اش در هند علاوه بر دیدار با خانواده، با توماس وست نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان و شماری از دیپلمات‌های اروپایی دیدار کرد. آینده سیاسی افغانستان و چگونگی تشکیل حکومتی فراگیر محور این دیدارها بود ولی هنوز مشخص نیست که رئیس پیشین شورای مصالحه ملی تا چه حد بر مقام‌های طالبان نفوذ دارد که بتواند آن‌ها را به شراکت در قدرت و پذیرش استانداردهای حکمرانی و حقوق بشر وادار کند.

بازگشت عبدالله به افغانستان در حالی است که حملات جبهه مقاومت ملی افغانستان به مواضع طالبان در پنجشیر و دیگر استان‌های شمالی و شمال شرقی  شدت یافته است. این موضوعی است که می‌تواند نقش عبدالله را در چانه‌زنی با طالبان پررنگ کند. البته تا کنون احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی و عبدالله در مورد هماهنگی اقدامات‌شان موضع نگرفته‌اند ولی هم جامعه‌بین‌الملل و هم مقام‌های طالبان عبدالله را در قامت میانجی میان جریان مقاومت ملی و افغانستان امیدوارند که او ابزاری باشد برای ترغیب طالبان به تشکیل حکومتی حداقلی با مراعات حقوق سیاسی و اجتماعی مردم افغانستان.  

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.