ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پناهجویان افغانستانی، بازیچه منازعات آبی جمهوری اسلامی و طالبان

در حالی‌که جمهوری اسلامی به تازگی سه هزار پناهجوی افغانستانی را از ایران اخراج کرد، نماینده زابل در مجلس شورای اسلامی تهدید کرد که اگر طالبان حقابه سیستان را ندهد، پناهجویان افغانستانی را از سیستان و بلوچستان اخراج خواهد کرد.

محمد سرگزی، نماینده زابل و زهک در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با ایلنا، با اشاره به تأکید مقامات جمهوری اسلامی بر حل‌وفصل فوری منازعه آبی با طالبان گفت:‌ «باتوجه به اینکه به فصل سیلاب‌ها نزدیک می‌شویم رئیس‌جمهور به وزیر امور خارجه ماموریت ویژه داد که برای برای گرفتن حقابه هیرمند رایزنی کنند.» او با اشاره به این‌که رییسی «تکلیف» کرده هر چه سریع‌تر با اتمام حجت به افغانستان این حقابه را بگیرند، افزود: «در سفر معاون اول رئیس‌جمهور به حوزه سیستان نیز به نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امور افغانستان گفته شد که به هیئت حاکمه افغانستان اعلام کنند در صورتی که حقابه سیستان را ندهند تمام اتباعی را که در استان حضور دارند اخراج خواهند کرد.»

بحران آب در نتیجه سوء مدیریت و سیاست‌های سودجویانه و نیز منازعه آبی چندین و چند ساله با افغانستان، بهانه‌ای برای جمهوری اسلامی شده تا فشارها را بر پناهجویان افغانستانی تشدید کند. ایران به تازگی، در روزهای ۲۳ و ۲۴ بهمن ماه، سه هزار و ۱۲۳ پناهجو را از مرزهای اسلام قلعه و پل ابریشم اخراج کرد. به گزارش «وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان افغانستان»، پناهجویان افغان «به‌زور» اخراج شده‌ و از طریق ولایت‌های هرات و نیمروز به افغانستان بازگشته‌اند.

از زمان بازگشت طالبان به قدرت و وخامت اوضاع اقتصادی و تحمیل سیاست‌های سخت‌گیرانه به ویژه در رابطه با زنان، شماری زیادی از افغانستانی‌ها سرزمین خود را ترک کرده‌اند. به گفته وزارت امور خارجه ایران در حال حاضر بیش از چهار میلیون افغانستانی در ایران زندگی می‌کنند. سیدمجید میراحمدی، معاون وزارت خارجه ایران، تابستان گذشته به رسانه‌های دولتی گفت شمار پناهجویان افغان در ایران بین ۴,۳ میلیون تا ۴,۵ میلیون نفر است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.