ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

قطر و چین توافق‌نامه ۲۷ ساله در زمینه گاز طبیعی مایع امضا کردند

این دومین توافق بزرگ فروش گاز طبیعی مایع قطر با چین در چارچوب توسعه میدان گازی شمال شرقی این کشور است. توسعه پارس جنوبی، بخش ایرانی این میدان گازی غنی راکد مانده است.

شرکت ملی نفت چین (CNPC) و شرکت انرژی قطر سه‌شنبه ۳۰ خرداد / ۲۰ ژوئن قراردادی ۲۷ ساله امضا کردند که براساس آن چین سالانه چهار میلیون تن گاز طبیعی مایع (LNG) از این کشور عربی خلیج فارس خریداری خواهد کرد.

سعد الکعبی، رئیس شرکت انرژی قطر گفت شرکت ملی نفت چین همچنین سهامی در توسعه شرق پروژه استخراج گاز طبیعی مایع در میدان شمالی قطر موسوم به «گنبد شمالی» دریافت خواهد داشت.

«گنبد شمالی» در قطر همان میدانی است که در طرف ایران پارس جنوبی نامیده می‌شود و بزرگترین میدان گازی جهان است.

ایران ۱۰ سالی دیرتر از قطر اقدام به توسعه پارس جنوبی کرد. بخش ایرانی این میدان ۱۴ تریلیون مترمکعب ذخایر گازی دارد. دو سوم این میدان در آب‌های قطر و یک سوم در آب‌های ایران است.

ایران تا ژانویه سال گذشته، یعنی طی دو دهه گذشته، در مجموع دو تریلیون مترمکعب گاز از پارس جنوبی استخراج کرده که کمتر از نصف تولید گاز قطر از این میدان طی سه دهه گذشته است. این در حالی است که در پارس جنوبی به‌دلیل افت طبیعی فشار، هر سال ۱۰ میلیارد مترمکعب از تولید آن کاسته خواهد شد.

رئیس شرکت انرژی قطر افزود این دومین توافق بزرگ فروش گاز طبیعی مایع به چین در چارچوب توسعه میدان گازی شمال شرقی است.

قطر در نوامبر سال گذشته نیز قرارداد مشابهی با شرکت دولتی «سینوپک» چین برای ۴ میلیون امضا کرده بود که از آن به‌عنوان «درازمدت‌ترین توافق تاریخ صنایع گاز جهان» یاد می‌شود.

قطر بزرگترین صادرکننده گاز طبیعی مایع در جهان است و رقابت برای گاز طبیعی مایع از آغاز جنگ اوکراین افزایش یافته است؛ به‌ویژه اروپا به مقادیر زیادی از آن برای جایگزینی گاز خط لوله روسیه که تقریباً ۴۰ درصد واردات این قاره را تشکیل می‌داد، نیاز دارد.

چین بزرگترین واردکننده نفت خام است و بیش از نیمی از نیاز خود را از خاورمیانه تأمین می‌کند. این کشور دومین شریک تجاری کشورهای خاورمیانه است که با ۱۵ کشور از جمله ایران و اسرائیل مشارکت اقتصادی دارد و روزبه‌روز بر نفوذ خود در خاورمیانه می‌افزاید.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.