اخراج امام جماعت مرکز اسلامی امام علی از سوئد به اتهام فعالیتهای تهدیدآمیز
روزنامه سوئدیزبان اکسپرسن جمعه ۱۲ بهمن فاش کرد که محسن حکیماللهی، رییس و امام جماعت مرکز اسلامی «امام علی» در یارفالا، حومه استکهلم قرار است از سوئد اخراج شود. بر اساس این گزارش، حکیماللهی در بازداشت به سر میبرد تا از کشور خارج شود.

محسن حکیماللهی، رییس و امام جماعت مرکز اسلامی «امام علی» در یارفالا
بر اساس گزارش اکسپرسن، حکیماللهی اخیراً توسط افراد ناشناس با لباس شخصی بازداشت شده و در یکی از بازداشتگاههای اداره مهاجرت سوئد نگهداری میشود. او که سالها در این کشور فعالیت داشته و با سیاستمداران محلی و جوامع مذهبی ارتباط نزدیک برقرار کرده بود، اکنون با لغو مجوز اقامت دائم خود مواجه شده است. حکیماللهی در سال ۲۰۱۱ به سوئد اعزام شد تا به عنوان امام جماعت مرکز شیعیان فعالیت کند.
پلیس امنیت سوئد (سپو) گفته است که هیچ تحقیقات جنایی علیه این امام جماعت در دست انجام نیست. گابریل ورنشتت، سخنگوی سپو به اکسپرسون گفته است: «میتوانم بگویم که ما هیچ تحقیقات مقدماتی مرتبط با این فرد را انجام نمیدهیم.»
واکنش وزیر امور اجتماعی سوئد به اتهامات
پس از انتشار گزارش اکسپرسن، یاکوب فورسمد، وزیر امور اجتماعی (از حزب دموکرات مسیحی) چندین پیام در شبکه ایکس درباره محسن حکیماللهی منتشر کرد. او گفت: «بر اساس ارزیابی سپو، ایران از مرکز اسلامی امام علی در یارفالا به عنوان سکویی برای انجام فعالیتهای جاسوسی و سایر فعالیتهای تهدیدآمیز علیه سوئد و علیه افراد در جامعه ایرانیان در تبعید، از جمله اعضای این جماعت، استفاده کرده است.»
فورسمد تأکید کرد که این اطلاعات بسیار جدی است. او با سازمان حمایت از جوامع مذهبی (SST) که با سپو در این پرونده همکاری میکند، در تماس بوده است. وزیر امور اجتماعی سوئد همچنین نوشت که اطمینان حاصل کرده است هیچ بودجهای به این جماعت پرداخت نخواهد شد و فرآیندی برای اقدامات بیشتر در جریان است. او افزود: «دولت شرط جدیدی برای دموکراسی در جوامع مذهبی وضع کرده است - بودجه دولتی نباید به فعالیتهایی تخصیص یابد که با ارزشهای دموکراتیک در تضاد است.»
مراکز مذهبی ایران؛ ابزار نفوذ جمهوری اسلامی در خارج
این خبر در حالی منتشر شده است که سلوان مومیکا، پناهنده عراقی که در گذشته چندین بار علناً نسخههایی از قرآن را سوزانده بود، در سوئد به ضرب گلوله کشته شد. قرار بود مومیکا پنجشنبه ۱۱ بهمن / ۳۰ ژانویه در دادگاه حاضر شود، اما این جلسه به سوم فوریه موکول شد. مومیکا و یک تبعیدی عراقی مسیحی دیگر به نام سلوان ناجم، در ماه اوت گذشته به دلیل «تحریک علیه یک گروه قومی» در چهار پرونده مرتبط با تابستان ۲۰۲۳ تحت تعقیب قرار گرفتند. اقدامات آنها اعتراضات خشونتآمیزی در چندین کشور با اکثریت مسلمان برانگیخت. در عراق، معترضان دو بار به سفارت سوئد در بغداد حمله کردند و در این کشورها سفیران سوئد نیز فراخوانده شدند.
معلوم نیست که پرونده اخراج حکیماللهی با پرونده قتل سلوان مومیکا در ارتباط باشد. اکسپرسن با وزیر امور اجتماعی سوئد تماس گرفته و از طریق دفتر مطبوعاتی او پاسخ دریافت کرده است که آنها از ارائه هرگونه توضیح بیشتر خودداری میکنند.
مراکز مذهبی جمهوری اسلامی در خارج از کشور نقشهای متعددی برای حکومت ایفا میکنند
این مراکز محل تجمع مسلمانان ایرانی و غیرایرانی و هماهنگی گروههایی هستند که جمهوری اسلامی آنها را «محور مقاومت اسلامی» مینامد. اهداف و سیاستهای جمهوری اسلامی در قالب مذهبی در این مراکز تبلیغ میشود. همچنین، این مراکز محل دیدار مأموران امنیتی و جاسوسان ایرانی و غیرایرانی هستند و به عنوان پناهگاههای امن برای آنها عمل میکنند. علاوه بر این، این مراکز کمکهای مالی مانند سهم امام، خمس، و زکات جمعآوری میکنند و در پولشویی برای جمهوری اسلامی نقش دارند.
جمعآوری کمکهای مالی و نقش در پولشویی
مرکز اسلامی هامبورگ در تابستان ۲۰۲۱ توسط دولت آلمان تعطیل شد. این مرکز به دلیل حمایت از گروههایی مانند حزبالله لبنان و تبلیغ اهداف جمهوری اسلامی تحت بررسی قرار گرفت. دولت آلمان این مرکز را به عنوان یک نهاد افراطی اسلامگرا شناخته و فعالیتهای آن را مغایر با قانون اساسی این کشور دانسته است. ایران در واکنش به این اقدام، سفیر آلمان را احضار کرد. مراکز مشابه در کشورهای دیگر مانند انگلیس و نروژ نیز فعالیتهایی مشابه دارند و تحت نظارت مستقیم جمهوری اسلامی قرار گرفتهاند. این مراکز به عنوان ابزاری برای گسترش نفوذ جمهوری اسلامی در خارج از کشور عمل میکنند. در تابستان سال گذشته نیز مرکز اسلامی انگلیس در لندن که وابسته به دفتر علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی است، از تعطیلی فعالیتهای خود «تا اطلاع بعدی» خبر داد.
نظرها
نظری وجود ندارد.