ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران اعمال فشار بر روزنامه‌نگاران ایرانی را محکوم کرد

مقامات امنیتی جمهوری اسلامی با احضار و یورش به خانه‌های روزنامه‌نگارانی مانند ژیلا بنی‌یعقوب و پژمان موسوی، فشار جدیدی بر روزنامه‌نگاران وارد کردند. تجهیزات آن‌ها ضبط شد و اتهاماتشان نامشخص باقی ماند. فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران این اقدامات را محکوم و خواستار توقف سرکوب و احترام به آزادی بیان شده است.

از تاریخ ۲۳ ژانویه ۲۰۲۵، نهادهای امنیتی ایران، روزنامه‌نگاران و فعالان رسانه‌ای، شامل ژیلا بنی‌یعقوب، پژمان موسوی، امید فرقات، مریم شکرانی و عالیه مطلب‌زاده را به دادسرای اوین احضار کردند. فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران (IFJ) این اقدامات سرکوبگرانه مقامات ایرانی علیه آزادی مطبوعات را محکوم کرده و خواستار توقف فوری آزار و اذیت، ارعاب و پیگرد قانونی روزنامه‌نگاران شده است.

بر اساس بیانیه فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران در تاریخ ۲۲ ژانویه ۲۰۲۵، مقامات ایرانی به خانه‌های ژیلا بنی‌یعقوب، روزنامه‌نگار کانون زنان ایران، و پژمان موسوی، سردبیر مجله‌های تجربه و مروارید، یورش بردند. ژیلا بنی‌یعقوب در گفت‌وگو با فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران شرح داد که چگونه مأموران امنیتی به خانه‌اش هجوم آوردند. او گفت: «بیش از ۱۰ تا ۱۲ مأمور امنیتی وارد خانه‌مان شدند» و ابتدا با ادعای داشتن «نامه‌ای از اداره پست» همسرش را فریب دادند. او افزود: «ناگهان از خواب بیدار شدم و روی تخت نشسته بودم که دیدم مردان یکی پس از دیگری وارد شدند. یک مأمور زن هم کنارم ایستاد تا لباس بپوشم.»

این روزنامه‌نگار از رفتار مأموران انتقاد کرد و اشاره کرد که در سندی که مأموران ارائه کردند، هیچ اتهامی ذکر نشده بود. او گفت: «آنها خانه را بازرسی کردند و لپ‌تاپ و تلفن‌هایمان را بردند.» هنگامی که همسرش، بهمن آموزی، روزنامه‌نگار شناخته‌شده، اعتراض کرد و گفت که نام او در حکم قضایی ذکر نشده و آن‌ها حق ندارند لپ‌تاپ و تلفن او را ضبط کنند، مأموران به اعتراض‌های او توجهی نکردند.

ژیلا بنی‌یعقوب در پایان گفت: «باید به شعبه بازپرسی اوین مراجعه کنم. شاید بعداً به من بگویند اتهاماتم چیست.» او پیش‌تر به یک سال حبس و ۳۰ سال محرومیت از فعالیت‌های روزنامه‌نگاری محکوم شده بود.

در همان روز، گزارش‌هایی نیز از یورش مأموران قضایی به خانه پژمان موسوی در تهران و ضبط تلفن همراه او منتشر شد. همچنین، امید فرقات، روزنامه‌نگار سیاسی آزاد، طی پنج روز به شعبه ۴ دادسرای اوین احضار شد.

دلیل این یورش‌ها و احضار روزنامه‌نگاران هنوز مشخص نشده است.

آنتونی بلانژه، دبیرکل فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران، اعلام کرد: «ما با تمام روزنامه‌نگاران احضار شده ابراز همبستگی می‌کنیم و از ایران می‌خواهیم به آزادی مطبوعات و تعهدات بین‌المللی حقوق بشر، از جمله حق آزادی بیان و حمایت از بازداشت‌های خودسرانه، احترام بگذارد. همچنین شفافیت در مورد اتهامات احتمالی علیه روزنامه‌نگاران احضار شده را خواستاریم و از مقامات می‌خواهیم تجهیزات ضبط‌شده در جریان بازرسی‌های خانه‌ها را بازگردانند. ما سرکوب فزاینده روزنامه‌نگاری مستقل و آزادی بیان در ایران را محکوم می‌کنیم.»

در روزهای اخیر، مریم شکرانی، روزنامه‌نگار اقتصادی روزنامه شرق، نیز برای توضیح احضار و مورد بازجویی قرار گرفته است. در ۲ فوریه، عالیه مطلب‌زاده، روزنامه‌نگار آزاد و عکاس، در شبکه ایکس نوشت که او نیز احضار شده و با وکیلش به شعبه ۴ دادسرای اوین مراجعه کرده، اما مأموران امنیتی به دلیل عدم رعایت حجاب و پوشش مورد نظرشان، با او برخورد تندی کرده و از ورود او جلوگیری کردند.

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران می‌نویسد این اقدامات نشان‌دهنده موج جدیدی از فشارهای مقامات ایرانی بر روزنامه‌نگاران است که در راستای الگوی گسترده‌تری از سرکوب روزنامه‌نگاری مستقل و فعالان مدنی در ایران قرار می‌گیرد. دولت ایران در دو هفته اخیر، فشار بر روزنامه‌نگاران را تشدید کرده و حدود هفت نفر را احضار و بازجویی کرده است. مقامات اتهامات چندین روزنامه‌نگار را فاش نکرده‌اند که نگرانی‌هایی درباره بازداشت‌های خودسرانه و ارعاب آن‌ها ایجاد کرده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.